Şimdi Ara

inançsızlık diye bir şey yoktur (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
2.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tek argümanım karşımdakinin söyledikleri kendi açımdan bilgi eklemeyi en aza indirmeye çalışırken dahi karşımda yanlış biri var diye düşündüğümün düşünülmesi gerçekten üzücü haklı olarak gördüklerimi söylemekten çekinmedim örnekleri bu forumda bile var
    son paragrafta söylediklerin düşünen müslümanlar için ibret verici ben yine imanın kalbe tam olarak yerleşmeden yeni bilgilerin eklenmesi olarak görsem de yanılıyor olabilirim malesef banlanmışsın bu arada şunu düşün nasipse devam ederiz
    ibadetlerini yaparken Allahın bir mülküyüm fikrini tam olarak kabul edbildin mi bir cep telefonu sana ne kadar itiraz edebiliyorsa senin Allaha itiraz hakkın o kadar bu imanı ne kadar özümsedin beyin yıkama fikri falan diyeceksen zaten sen iman etmemişsin arkadaşım iman= emin olmak kendinden ve yaratıcından emin olmak
    ezber hayatımda yapamadığım tek şey onun için zannın çoğu zarar

peygamber zamanında yaşamış salebe diye biri var googleye yaz bakalım kimmiş

• Hayır, inanç diye bir şey yoktur.
  • ismetin askeri inancın olmadığına inanıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypercubematrix

ismetin askeri inancın olmadığına inanıyor .

Doğru anlamışsın yakana kurdele takılabilir.
  • evet inançsızlık diye bir kavram olmaz
    çünkü inanmıyorum demek de, bir inançtır
  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Adam Arapça değil, Türkçe konuşuyor. Eğer sen Türkçe anlamıyorsan Türkçe anlamıyorum diyebilirsin.
    inançsızlık diye bir şey yoktur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vurkach

Adam Arapça değil, Türkçe konuşuyor. Eğer sen Türkçe anlamıyorsan Türkçe anlamıyorum diyebilirsin.
    inançsızlık diye bir şey yoktur

komiksiniz

sen ya hiç sopa yemedin veya sayı saymayı bilmiyorsun

3. inanılıp bağlanılan DÜŞÜNCE ; İNANÇ KÜLT ÜLKÜ

diyor ki ben MATERYALİSTİM .. Yani maddeciyim metafizik inançlarım yok maddenin gercekliğine inanırım maddeci düşünceye inanca sahibim

veya tanrının var olmadıgına İNANIYOR bu düşünceye bağlanmış . yani ateizm dinine mensup !!!

örneğin kemalizm bir din dir . inanılan bağlanılan savunulan bir KÜLT ÜLKÜ DÜŞÜNCE dir

dolayısıyla hiçbir insan yoktur ki bir DİN üzere olmasın . herkesin bir dini vardır dinsiz insan yoktur

TDK sözlüğündeki yan anlamı ve hatta hiç kullanımı olmayan anlamı üzerinden laf salatası yapıyorsun. Mesajını bu resimle beraber alıntıladığımda anlatmak istediğim buydu. Gerçek(temel) anlam kelimenin aklımıza gelen ilk anlamıdır ve buna sözlük anlamı denir. Sözlükte ilk sırada yazılı olur. Yan anlam ise temel anlamın dışındaki fakat onunla bağlantılı olan anlamlara denir. Aslında ilk okulda öğretilmiş olması lazımdı bunların ama sağlık olsun.

Ben dinsizim diyen kişi dinsizdir ve kelimeyi gerçek(temel) anlamında -yani sözlük anlamında- kullanmıştır. İşine gelmediği için temel anlamı hiçe sayarak, yan anlamlarla komiklik yapmaya çalışıyorsun.

Her neyse, zaten daha fazla yazmaya da gerek yok. Yine kafandan bir şey uydurup alıntılarsan cevap yazmayacağım. Konuyu uzatmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizanagi -- 4 Nisan 2018; 11:36:32 >
  • bla bla bla

çelişkiler ...

özü kökeni sami lisana ait olan bir arabça kelimenin anlamını daralt yan anlam şeklinde zırvala .. sonra ben dinsizim de

ALLAH KATINDA HAK DİN İSLAMDIR . diğer dinler materyalizm ateism agnostizm nihilizm ve benzerleri BATIL hak olmayan DİN lerdir

dinsiz insan yoktur . herkesin bir inancı düşüncesi vardır ve herkes dini üzere yaşar

neye itiraz ediyorsunuz ?

hakikat kendi dininize inandıgınız savundugunuz inanca düşünceye uymadığı için tartışmıyormusun ? evet

senin de bir dinin var dininin savunmasını yapıyorsun

senin dinin sana benim dinim bana !!

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    önce konu açıklamasını oku yetmezse aşağıda yazılan mesajları oku daha anlamazsan gel anlatalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poun

quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Hayır, inanç diye bir şey yoktur.

Hocam çok doğru bir tesbit yapmışsınız.
    Kısa öz. Olmayan varlığın inancıda olmaz. Bu açıdan hiç düşünmemiştim.
    Sanırım böyle düşündünüz.
    Yakında tüm AK Troller buraya saldırır.
    İsmet Paşanın inançsız olduğunu biz biliyorduk diye.

düşünce inanç soyut kavramlardır . yani metafizik tir ... düşünmek metafizik bir eylemdir

inanç veya düşünceler vardır ve bir gercekliktirler .. inception u izlemedin mi ?

rüyalarda bir gercekliktir fakat metafizik tir

inanç olmayan bişey degil seninde inancın var !! ayrıca olmayan bişeyde inkar edilmez yok sayılamaz. dininiz komple çürük argümanlarınız temelsiz ... çelişki paradox içindesiniz

örnegin ölümden sonra tekrar dirilecegine İNANMIYORSUN !!! nerden biliyorsun ? öldünde görüp geri mi geldin ? hayır

o zaman mantıklı olan agnostik takılıp bilinemez olabilirde olmayabilirde demektir !!! bu daha tutarlı bir inanç diğerine göre

• Poun kullanıcısına yanıt
    az biraz kitap oku anlama kabiliyetini geliştir öyle gel daha sana cevap yazmayacağım
    senin beynindeki nöronlararası iletişimde sorun var

düşünce madde degildir rüyalar gibi ..

elektrik dediğin enerji akımıda madde degildir ..

bilimadamları rüyaları okuyormuş

her okuduguna duyduguna inanma ! bilim kurgu rüyaların okundugu kandırmışlar seni yok böyle bişey

neyse boşver .. sen nöronlararası iletişimi güçlendir zamanla öğrenirsin
    hakkat bilimadamlarının rüya okuduguna İNANDIN MI ?

bu inanç bir hurafe işte .. şeyhlerin müridlerinin rüyalarını okuması gibi
    klavuz kitabı okumuş olman anlamış olduğunu göstermez
    kuranı felsefe kitabı sanıyorsunuz ama değil bir inanç kitabı
    inanmadan okunan kuran insanı çarpar bakar göremez, duyar işitemez, anlar algılayamaz
    kuran kalple okunur beyin onu anlamada acizdir

not: konuyu islama bağlı bir tartışma yapmak istemiyorum inanç dediğim sadece islam değil senin bir kaç mesajından anladığım senin inancın nöronlara ve sana nöronlarınla mutlu mesut yaşa hayırlı olsun
    torbacının adresini diğer cemaat üyelerine ver biraz bilgilensinler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poun

quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

evet inançsızlık diye bir kavram olmaz
    çünkü inanmıyorum demek de, bir inançtır

Adam inancım yok dedimi. Tanrı inancım yok demektedir.
    Kelime oyunu yapıp aklınızca kafa karıştırıyorsunuz.
    Açık net.

benim sana inancım yok dersem, Tanrı inancım yok mu demektir ?
    kelime oyunu yapıp aklınızca kafa karıştırıyorsunuz :)

inanç demek, "inanmak" demektir (her konu için geçerlidir)
    Katılım zamanı: 2 Nisan 2018

büyük ihtimal telefon onayında yok
    yani bu bölümde sürekli yeni üyeliklerle gelip ,bir zaman sonra patlayan üyelerden birisi olduğuna "İNANCIM" var

şimdi seni blok listemin en tepesine yerleştiriyorum ama zaten bu üyeliğinin ömrünün uzun olmayacağı "İNANCIM" var

güle güle

:)
    Anlamını daraltmıyorum sayın trol beyciğim, teessüf ederim. Anlamını daraltmaya kalksam TDK sözlüğünden resim koymazdım. Resimde tüm anlamları gayet net görünüyor.

Temel anlamı bir kenara itip, neredeyse hiç kullanılmayan bir yan anlamı temel anlamın yerine koymaya çalışan ve insanlara bununla yüklenmeye çalışan ben değilim.

Temel anlam temel anlamıdır, yan anlam da bırak yan anlam olarak kalsın. Yani dinsizim diyen birisi dinsizdir. Kelimeyi gerçek anlamıyla kullanmıştır. Buradaki sözlük anlamıyla kullanımının yerine hiç kullanılmayan yan anlamını soku?turmaya çalışan sensin trol beyciğim.

Dinler hakkında da laf salatası yapmışsın yine. Konumuz dinler değil, senin sözlük anlamını silip yan anlamı soku?turmaya çalışmandı.

Neyse, tutamadım yine kendimi. İyi günler dilerim.

• kelime sana ait degil dolayısıyla kelimenin asıl anlamı yazdıklarımdır . senin yananlamlar dediğin tanımıda içine alır

fatiha suresinde 3. ayette denir ki

maliki yevm DİN .. din günü nün sahibi yöneteni alemlerin rabbi ALLAH tır

ne demek din günü !!!

örnegin senin dinsizlik dininle gecirdiğin ömrünün hesabını verecegin gün !!!

yani borçların ödenme günü karşılık günü . arabca ne demekmiş din ? karşılık borç demekmiş

sen soludugun havayı içtiğin suyu topragın bitirdiklerini güneşi ateşi geceyi gündüzü BEDAVA mı zannediyorsun

sen yeryüzünde misafirsin hiçbişeyin sahibi degilsin . öyle olsaydı ölmezdin

sen gibiler kuran nuzul oldugundada vardı vahye karsı inkarcılık yapıyorlardı ve onlara sen gibilere şöyle denildi

leküm diniküm veliyedin .. cünkü onlarında bir dini vardı senin dinin benzeri .

kafirun suresi sen gibileri anlatır 20 21. yüzyılda uyduruk etiketler türetmen bir anlam ifade etmez

bu konuda bile hakikati örtüp keferelik yapıyon . yaw bu kelime arabca ve öz anlamını ÖRTME GÖRMEZDEN GELME yan anlam diyerek

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.