arkadaşlar bugun bı tv kart aldım ıkıncı el dıjıtal inca dijital dvb-s 2 tane canak vardı evde tvde baglı uyduda 2 tane gelen kablo coklayıcıdan tek kabloya dusuyor tek kabloda cıft canak kablosu bırlesıyor bende tv kartını pc ye taktım orjınal programını kurdum 2 tane tv kartının cıkısı var bırıne o tvnın uydusundan soktugum kabloyu taktım ama bı turlu goruntu gelmedı ne kadar ugrassamda beceremedım yardımlarınızı beklıyorum=( oylen 2 den belrı ugrsaıyorum delı olacam:S
yukarısı seni paklar. bu kart için dvbdream kullanmayı dene. amaç önce yazılımda kullanılacak olan uyduları tanımlamak. sonra her uyduya yönelik kanal frekanslarını ayrı ayrı girerek kanal taraması yapacaksın. en son bıraktığımda bu şekildeydi. öyle uydu ayarını yaptım bas tuşa bütün kanalları tarasın alsın hafızaya böyle olmuyor kanal frekanslarını tek tek taratacaksın. taratmadan önce de frekansları kaydetmen lazım! sonra kaydettiğin frekansı çağırıp, sinyalini görmen lazım ve öyle kanal taratması başlatman lazım. bütün ayarların tam olsa da sinyalin gelişi geç olabilir. acele etmeden sabırla kanalları taratacaksın. senin yapacağın bir iş daha var. hazır kurulu program da senin işine yarar. sadece codec ve kart driver kurulumlarını yapman gerekir. bir de şifreli kanalı çözme durumları var ama önce bu uydu ve kanal ekleme becerisini kapman lazım. benim nacizane önerim hiç bulaşma. anten kablon en az 15 metre olur herhalde? bu kablonun boyu ne kadar kısa olursa sinyal alma problemleri de o derece az olur. kısaca özetledim. tekrar edersek, alternatif programlar var. genelde kart ile gelen programlar biraz yavan kalıyor. kullanacağın programa göre de kartını uygun driver ile önce bilgisayarına tanıtacaksın. her driver ile her programı kullanamayabilirsin. sonra program kurulumu, sonra codec kurulumu ki bu codec olayı önemli. sonra da programı çalıştırıp önce uydu ayarları sonra kanal tarama yapmadan! bütün geçerli kanal frekansları tek tek ilgili uydu altına kaydet. sonra da toplu tarama değil! frekansları tek tek manuel tarama yaptır.
dvb dream v1.4 kurdum ama bı turlu beceremedım kanal bulamıyorum:S
dünden berlı kafayı yedim daha hiç uyumadım yok yok yok olmuyor bi yerde hata yapıyorum ama nerde:S
RESIM BU SEKILDE DOGRUMU BAGLAMISIM ACABA Dİqekkı
-
antenden gelen kabloyu kart ın in girisine takacaksın out gırısıne değil
progdvb de sinyal alıyorum fakat ayarlarını doğru yapmama rağmen dvbdream de sinyal alamıyorum
arkadaşlar bilen varsa allah rızası ıcın yardım etsın=(
kardeş kartın hayırlı olsun kızmaya gerek yok. gelelim sorununa. prog dvb de sinyal alıyorum diyosun. demekki dayzek ayarların doğru. kabloyu takacağın yere gelince kasanın arkasından bakınca sol taraftaki girişe takman gerek. prog dvb nin tek bi sürümüne uyumlu gibime geldi 4.48 sürümü idi galiba. alt dvb ve dvb dream de sorun yok. aynı kartı kullandım kendi tv programını boşver kanal bile bulamıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme