Şimdi Ara

Indiana Jones and the Great Circle Steam'de 12 Bin Eş Zamanlı Oyuncuya Ulaştı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
30
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz günlerde dünya çapında piyasaya sürülen Indiana Jones and the Great Circle için çeşitli istatistikler ortaya çıktı. Farklı platformlarda piyasaya sürülen yapım Steam platformu üzerinde 10.000'den fazla eş zamanlı oyuncu sayısına ulaştı. Bu da oyunun ne kadar beklendiği konusunda sizlere fikir verebilir.

Meşhur Indiana Jones oyunu maceralarıyla geri döndü

Daha fazla detaya gelecek olursak, SteamDB tarafından ortaya çıkarılan rapora göre Indiana Jones and the Great Circle Steam'de 12.138 eş zamanlı oyuncuya ulaştı. Bu sayı, MachineGames'in platformdaki geçmiş oyunlarının çoğundan daha yüksek olarak karşımıza çıkıyor.

Karşılaştırma yapacak olursak Wolfenstein: The New Colossus 11.986 ve Wolfenstein: Youngblood ise 6.582 eş zamanlı oyuncuya ulaşmıştı. Diğer taraftan Wolfenstein 2: The New Colossus Steam'de 16.141 oyuncu ile ön plana çıktı. Dolayısıyla yeni Indiana Jones oyunu güzel bir başlangıç yaptı diyebiliriz.

Öte yandan oyunun Premium Edition paketini alanlar erkenden erişim sağladı ve oyunu daha önce deneyimledi. Ancak şu anda oyuna herkes erişim sağlayabiliyor. Indiana Jones and the Great Circle, Xbox Series X/S ve PC platformunda mevcut durumda. Önümüzdeki bahar aylarında ise PlayStation 5 için çıkacak.

Indiana Jones and the Great Circle neler sunuyor?

Birinci şahıs bir aksiyon-macera deneyimini sunan yapım, bildiğiniz üzere yakın zamanda piyasaya sürüldü ve genel olarak oyuncular tarafından sevildi. Indiana Jones karakteriyle beraber ön plana çıkabildiğimiz yapım, hem bulmacalarıyla hem de ikonik anlarıyla bizlere sunuluyor. Genel olarak oyuncular, adeta bir Indiana Jones filmi içerisinde yer aldıklarını ve doğrudan filmdeki olayları yansıttığını belirtiyor ve bir yandan sinematik deneyimle, diğer yandan ise aksiyonuyla beraber oldukça ön plana çıkıyor.

Tek oyunculu ve hikaye odaklı yapısıyla, yapım içerisinde istediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. 1937 yılı içerisinde ortaya çıkan kadim bir gücün olduğunu söyleyebiliyoruz ve bu güce ulaşmak için türlü grupların bir araya geldiğini ve bizim de bunları ortadan kaldırmaya çalıştığımızı aktarmakta fayda var. Dolayısıyla böyle bir arka plan hikayesinin olduğunu belirtelim. İki farklı filmin arasında geçen bu yapının içerisinde elbette yapacağınız hamlelerle gidişatınızı en iyi şekilde değerlendirebiliyorsunuz. Hem çevre unsurlarını hem de elinizdeki becerileri kullanabiliyor ve bir yandan yumruklarınızı konuştururken, diğer yandan ise ikonik Indiana Jones kırbacını kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında yine oyunda çevre unsurlarını kullanırken, düşmanların üstesinden gelebiliyor ve çevrede bulduğunuz sopaları, kürekleri, şişeleri ve çok daha fazlasını elinize alabiliyorsunuz.

Durum böyle olunca oyunda etrafı keşfederek elbette elde edebileceğiniz farklı nesnelerin olduğundan bahsedebiliyoruz ve elinizden geldiğince oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Türlü sırları açığa çıkarabileceğiniz yapımda, kadim bir güce bağlı açığa çıkan detayların elbette kötü güçler tarafından ele geçirilmek istendiğini söyleyebiliyoruz ve bunları durdurmanın yalnızca bizim tarafımızdan sağlanabileceğini aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca, elimize taşın altına koymak durumunda kalıyoruz. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi arkeoloğuyla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz ve hem becerilerimizi hem de keskin zekamızı kullanarak türlü zorlukların üstesinden gelebiliyoruz. Oyunda birinci şahıs bir kamera bakış açısı bulunduğundan dolayı pek çok oyuncu bu kamera tarzını beğenmiyor, fakat oyun da güzel bir detayı beraberinde getiriyor ve heyecan dolu bir hikayeye doğru adım atmak durumunda kalıyoruz.

'' 

İki farklı film arasında geçen bu yapım içerisinde elbette kendine özgü bir zaman dilimi bulunuyor ve dikkat çekici unsurlarla, kurnaz hamleleriyle ve keskin zekasıyla beraber Indiana Jones karakterini burada kontrol etmek durumunda kalıyoruz. Bu karakterle beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, türlü bulmacaları çözmeye çalışıyor ve keşif ve sürükleyici unsurların hayli ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Bununla beraber oyunda farklı bölgelere, mağaralara, zindanlara ve çok daha fazlasına doğru geçiş yapabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, akabinde ise ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bulmacaların karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Burada zaten oldukça zorlu ortamlar bizleri bekliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz, kendi yolumuza bakabiliyor, aksiyon-macera deneyimiyle ön plana çıkabiliyor ve efsane arkeoloğun rolüne bürünmek tamamen bizim işimiz oluyor. İlgi çekici bulmacalarla dolu heyecan verici bir hikayeye adım atmak durumunda kaldığımız yapımda tarihin en büyük gizemlerinden birini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz ve yukarıda bahsettiğimiz gibi 1937 yılında yer alıyoruz.

Son çıkan Wolfenstein serisi ile ödül kazanan ödüllü stüdyo tarafından geliştirilen bu yapım içerisinde dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor, her ortamda farklı bulmacalar, zorluklar, kadim güçler, tuhaf detaylar, atmosferler, manzaralar ve çok daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber hem etkileşime girebiliyor hem de onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Oyunda düşmanların yanı sıra aynı zamanda yeni ittifaklar ve yanınıza çağırabileceğiniz çeşitli karakterlerin olacağını aktarabiliyor ve yeni ittifaklar oluştururken aynı zamanda tanıdık düşmanlarla da karşı karşıya kalabiliyorsunuz. İkonik bölgelerden ikonik düşmanlara kadar oldukça farklı detaylarla gizemlerle dolu bir dünyaya adım atmak durumunda kaldığımız yapımda aksiyon-macera deneyimiyle ön plana çıkabiliyor, kampçılayıcı bir aksiyon sistemiyle geçişimizi yapabiliyor ve elimizdeki kamçıyı en iyi şekilde kullanabiliyoruz.

Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendi yolumuza bakabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Bunun dışında yine oyunda 4 saatten fazla sinematik bir sahne bulunuyor; bu da oldukça uzun bir süreyi beraberinde getiriyor. Oyunda adeta film izler gibi çeşitli ara sahnelerle karşılaşabiliyor ve bu da bizlere ekran başına kilitleyen detaylar arasında bulunuyor. Zaten genel olarak oyuncular, yukarıda bahsettiğimiz gibi Steam yorumlarında adeta Indiana Jones filmini izler gibi oyun oynadıklarını ve bu da oldukça güzel bir deneyim sunduğunu aktarıyor. Hayatta kalmaya çalışabileceğimiz ve düşmanları silahsız bırakabileceğimiz yapımda, elbette yapacağımız hamlelerin oldukça değerli olduğunu vurgulayabiliyor ve kadim bir gücün sırrını bulmak ve aynı zamanda ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.

'' 

Genel olarak toparlayacak olursak, Indiana Jones karakterini merkezine alan bu birinci şahıs aksiyon-macera oyunu, oyuncuları 1937 yılına götürerek kadim bir gücü ele geçirmeye çalışan tehlikeli gruplara karşı heyecan dolu bir mücadeleye davet ediyor. Yakın zamanda piyasaya sürülen ve oyuncular tarafından olumlu geri dönüşler alan oyun, hikaye odaklı yapısı, sinematik atmosferi ve ikonik anlarıyla dikkat çekiyor. Oyun, iki farklı Indiana Jones filmi arasında geçen bir hikayeye odaklanıyor. 1937 yılında, kadim bir gücün ortaya çıktığı haberini alan çeşitli gruplar, bu gücü kontrol altına almak için harekete geçiyor. Oyuncular, Indiana Jones rolüne bürünerek bu tehlikeli güçlerin planlarını bozmak ve bu gücün yanlış ellere geçmesini engellemek için mücadele ediyor.

Arka planında sinematik bir anlatım sunan oyun, Indiana Jones filmlerinin ruhunu yansıtan detaylarıyla adeta bir film içindeymiş gibi hissettiriyor. Oyunun birinci şahıs kamera bakış açısı, oyunculara daha yakın ve sürükleyici bir deneyim sunuyor. Ancak bu tercih, bazı oyuncular için tartışmalı olsa da, aksiyonu doğrudan hissettirme açısından önemli bir katkı sağlıyor. Oyuncular, arkeolojik kazı alanları, gizemli tapınaklar ve tehlikeli ormanlar gibi ikonik mekanları keşfederek kadim sırların peşine düşüyor. Çevrenin detaylı tasarımı ve atmosferi, oyunculara gerçek bir Indiana Jones deneyimi sunuyor. Keşif sırasında farklı nesneler toplayarak hikaye ilerleyişine katkı sağlıyor ve yeni yollar açıyorsunuz. Oyun, oyuncuların hem zeka hem de reflekslerini kullanmasını gerektiriyor. Kadim bir güce dair sırları çözmek için zekanızı, tehlikeli düşmanları alt etmek için ise becerilerinizi ve çevik hamlelerinizi konuşturmanız gerekiyor. Ayrıca, çevredeki ipuçlarını takip ederek hikayenin derinliklerine inebilir ve Indiana Jones’un efsanesini hissetmeye devam edebilirsiniz.

Bu Indiana Jones yapımı, nostaljik bir atmosferle modern bir oynanış deneyimini birleştirerek, hem serinin hayranlarına hem de aksiyon-macera türüne ilgi duyanlara hitap ediyor. Hikayesi, sinematik anlatımı ve ikonik mekanikleriyle dikkat çeken oyun, birinci şahıs kamera açısı ile yenilikçi bir deneyim sunuyor. Özellikle, Indiana Jones evreninin hayranları için kaçırılmayacak bir macera.

'' 

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Bununla beraber genel olarak sevebileceğiniz ve sinematik bir deneyime adım atabileceğiniz yapı ile karşı karşıya kalabiliyor ve oyunu farklı platformlardan deneyebiliyorsunuz. Hangi platforma sahipseniz, ona göre satın alımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.