Merhaba, Herhangi bir video sitesinde web sayfası üzerinden izlediğim herhangi bir videoyu bilgisayarıma indirdiğimde (3. parti yazılımlar veya doğrudan sitenin izin verdiği linklerle) aynı videoyu izlerken (media player classic, home cinema, windows media player, vlc, splahs pro vs vs.) görüntü kalitesinin düştüğünü hissediyorum. Mesela web sayfasında (chrome) gayet ne, keskin ve pürüzsüz iken, download yapılan videoda bir miktar piksellenme, kumlanma (green) veya daha başka rahatsız edici halde görüyorum. Örneğin, instagramda bir video gayet parlak, net, keskin, yani berrak iken, herhangi bir yöntemle bu videoyu indirdiğimde görüntü her türlü bozunmaya uğruyor. Bu sadece instagramla sınırlı değil, örnek youtube veya başka sitedende geçerli. Mesela başka bir site ayrıca indirme linkini de ayrıca sunuyor. O link yoluyla indirildiğinde de, online halinden daha düşük bir kaliteyle karşılaşıyorum. Bu muhtemelen indirilen videoyu izlerken kullandığım programlada alakalıdır. Ancak, bir çok uygulama istediğim berraklığı veremedi. Öz olarak, izlenen video net ve berrak, indirilip izlenen video çözünürlüğü düşmüş gibi. GB boyutu ve bit rate online video ile aynı olsada chrome daha net izletiyor. Bunu aşmaya çalışıyorum. işletim sistemim win 7 ancak dediğim gibi, sorunun izlemede kullanılan yazılımsal olduğu kanaatindeyim. |
Bildirim