Şimdi Ara

indüksiyon ocak mı yoksa cam seramik ocak mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
69.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Kullanıma göre değişmekle birlikte ; Çekirdek aile için Aylık ~20 TL kabul etsek aylık 50kw tüketimi var diyebiliriz.

@meti****
    @djfancy07

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szm428 -- 29 Ocak 2016; 21:34:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam

• szm428 S kullanıcısına yanıt
    sürekli en az iki çeşit yemek pişiriyoruz. 15 tl civarı geliyor.
  • parmen P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, paylaşım için. Uygun bir değer. Tüpten ucuza geliyor gibi?

• szm428 S kullanıcısına yanıt
    evet.
  • Arkadaşlar ankastre ocağımı değiştirmem gerekiyor. Eski sistemim 3+1 şeklindeydi. Şimdi düğmeleri yanda 3+1 bulamıyorum. Sanırım 4 gözü de gazlı bir ocak alacağım. Ancak elektrikli ocak da lazım ve başlıca kullanımı çay. Indüksiyonlu ocakların da tekli ankastre olanı yok anladığım kadarıyla. Set üstü olanlar da kibar görünüyor ama önerir misiniz? Teklilerde hangi marka önerirsiniz ? Cevaplara simdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnTheWay

Arkadaşlar ankastre ocağımı değiştirmem gerekiyor. Eski sistemim 3+1 şeklindeydi. Şimdi düğmeleri yanda 3+1 bulamıyorum. Sanırım 4 gözü de gazlı bir ocak alacağım. Ancak elektrikli ocak da lazım ve başlıca kullanımı çay. Indüksiyonlu ocakların da tekli ankastre olanı yok anladığım kadarıyla. Set üstü olanlar da kibar görünüyor ama önerir misiniz? Teklilerde hangi marka önerirsiniz ? Cevaplara simdiden teşekkür ederim.

Ben Bosch aldım kafam rahat

• quote:

Orijinalden alıntı: OnTheWay

Arkadaşlar ankastre ocağımı değiştirmem gerekiyor. Eski sistemim 3+1 şeklindeydi. Şimdi düğmeleri yanda 3+1 bulamıyorum. Sanırım 4 gözü de gazlı bir ocak alacağım. Ancak elektrikli ocak da lazım ve başlıca kullanımı çay. Indüksiyonlu ocakların da tekli ankastre olanı yok anladığım kadarıyla. Set üstü olanlar da kibar görünüyor ama önerir misiniz? Teklilerde hangi marka önerirsiniz ? Cevaplara simdiden teşekkür ederim.

indüksiyon aldım sorun yok. büyük markalar dahilinde hangisini isterseniz alın. hepsi aynı bokun turuncusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leventbe

Aldığım İndüksiyonlu ocağı bağlamaya gelen servis elemanları ocağın direkt C20 sigortaya bağlanması gerektiğini belirtiler.Evdeki sigortaların hepsi B tipi. Ocağın kablosunun uçları açık, ucuna fiş takılarak prize bu şekilde takılırsa fazla akım çekeceği için cihazın yanabileceğini belirtiler. Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Cihazın marka ve modelini, varsa arkasındaki elektrik bağlantı kutusunun şeması açık halde fotoğrafını da eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılar....
  • Arkadaşlar, ayda 5-10 tl az harcayacaksa elektrikli alacağım, ama 10 tl den fazla yakacaksa indüksiyon.

Lütfen bu konuda aydınlatın beni

• indüksiyonlu ocak teknolojisi her geçen gün gelişmekte son 4 senedir satışını yaptığımız ürünler sürekli gelişmekte tasarruf oranları artmaktadır.İndüksiyonlu ocaklarla ilgili forumdaki arkadaşlara her konuda yardımcı olabilirim sorularını cevaplayabilirim.
    ürünlerimize bakmak isterseniz

herhangi bir indüksiyonlu ocakta sorun yaşayan varsa bana ulaşabilir elimden geldiğince yardımcı olabilirim. kolay gelsin iyi forumlar..

• İndüksyonlu daha az yakar ama onunda kendine ait sorunları var. Alüminyum ve bakır tencereler kullanamazsın, ısıtmaz. Sadece mıknatısın çektiği tencereleri kullanabilirsin ( evindeki tencereleri denersen sorun olup olmayacağını görebilirsin). Bir de indüksyonlunun daha az yaktığı doğru ama zaten alırken o aradaki farkı fazlasıyla ödüyorsun. Bence Türkiye şartların indüksyonlu ocak almaya gerek yok. He ama diyorsan saçacak param var, o zaman al tabi neden olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yekase2084 -- 28 Ağustos 2018; 22:12:32 >
  • evet dediğiniz gibi indüksiyon ocak için ayrı özel tencere gereklidir bunun sebebi indüksiyon ocaklar sadece üzerine koyulana ısı verir .Kendine ve etrafa ısı vermediği için elektrikten ciddi tasarruf sağlar eğer yoğun olarak kullanıyorsanız kısa zamanda normal ocaklarla arasındaki farkı çıkartır .Bir işletmeniz varsa cafe restourant vs gibi almanız kesinlikle önemli hem tasarruf hemde yoğunlukta çok işinize yarayacak.Ama evde kullanacaksanız mutfaklada çok işiniz yoksa gereksiz olur :)

Metni uzun uzun buraya kopyalamayacağım indüksiyon ocak teknolojisini merak eden çalışma prensibini öğrenmek isteyen olursa okuyabilir >
    www.bumutfak.com
    Sanayi Tipi İndüksiyon Ocak DIC-36 ücretsiz kargo
    https://www.bumutfak.com/Induksiyon-Ocak-DIC-36,PR-64.html

• Ben farklı siteden farklı marka indüksiyonlu ocak aldım. Daha önce annemde elektrikli ocakta kullandığım için bazı çekincelerim vardı ve internet ortamında çokda beni aydınlatacak tecrübe bilgisine ulaşamamıştım ancak yinede risk alıp almaya karar verdim. O yüzden ayrıntılı olarak burdan kullanım deneyimimi aktarmak istiyorum.
    1- En büyük çekingem mesela elektrikli ocaklarda yemek pişirdiğinizde dibinin tutması kaçınılmaz oluyordu. Süte kaynattığınızda bile aynı. Ancak indüksiyonlarda kesinlikle unutmadığınız takdirde böyle bir sıkıntı yok.
    2-Elektrikli ocaklarda belirli alan tamamı ile yandığı için taşan dökülen olursa temizliği zor oluyor ve ocağınız zamanla lekeli oluyor ne kadar dikkat etsenizde.Gazlı ocak temizliği ile karşılaştırmıyorum bile.Yok karardı yok ketçapla, yok efendim sabun rendesiyle parlattım. Bir sürü ıvırzıvır parça ile uğraş dur. Ancak indüksiyonlu ocaklarda sadece tencerenin tabanı ısındığı için kesinlikle temizlenmesi çok pratik tezgah üstünü temizlemeden hiç farklı değil inanın.
    3- PowerBoost teknolojisi olan ocaklar müthiş hızlı su kaynatıyor. bu ocaktan sonra kettle ve fritöze ihtiyacım olmadığını farkettim. Çok hızlı kızartma yapıyor ve sıvıları kısa sürede kaynatıyor ve benim aldığım modelde zamanlama olduğu için ayarladığım sürenin sonunda otomatik kapanabiliyor.
    (Elektrik sarfiyatı konusunda çok net birşey söylüyemiyorum çünkü henüz tam bi elektrik faturası döneminde baştan sona kullanmadık)
    Bugün ocak almak isteyenler varsa hiç düşünmeden powerboost lu indüksiyonlu ocak alsın gerisine verilen paralar ziyandan başka birşey değil. Farklı markalarda aynı verimi veriyordur diye düşünüyorum. İnşallah birazda olsa aklınızdaki sorulara yardımcı olmuşumdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: derya dervişoğlu

Ben farklı siteden farklı marka indüksiyonlu ocak aldım. Daha önce annemde elektrikli ocakta kullandığım için bazı çekincelerim vardı ve internet ortamında çokda beni aydınlatacak tecrübe bilgisine ulaşamamıştım ancak yinede risk alıp almaya karar verdim. O yüzden ayrıntılı olarak burdan kullanım deneyimimi aktarmak istiyorum.
    1- En büyük çekingem mesela elektrikli ocaklarda yemek pişirdiğinizde dibinin tutması kaçınılmaz oluyordu. Süte kaynattığınızda bile aynı. Ancak indüksiyonlarda kesinlikle unutmadığınız takdirde böyle bir sıkıntı yok.
    2-Elektrikli ocaklarda belirli alan tamamı ile yandığı için taşan dökülen olursa temizliği zor oluyor ve ocağınız zamanla lekeli oluyor ne kadar dikkat etsenizde.Gazlı ocak temizliği ile karşılaştırmıyorum bile.Yok karardı yok ketçapla, yok efendim sabun rendesiyle parlattım. Bir sürü ıvırzıvır parça ile uğraş dur. Ancak indüksiyonlu ocaklarda sadece tencerenin tabanı ısındığı için kesinlikle temizlenmesi çok pratik tezgah üstünü temizlemeden hiç farklı değil inanın.
    3- PowerBoost teknolojisi olan ocaklar müthiş hızlı su kaynatıyor. bu ocaktan sonra kettle ve fritöze ihtiyacım olmadığını farkettim. Çok hızlı kızartma yapıyor ve sıvıları kısa sürede kaynatıyor ve benim aldığım modelde zamanlama olduğu için ayarladığım sürenin sonunda otomatik kapanabiliyor.
    (Elektrik sarfiyatı konusunda çok net birşey söylüyemiyorum çünkü henüz tam bi elektrik faturası döneminde baştan sona kullanmadık)
    Bugün ocak almak isteyenler varsa hiç düşünmeden powerboost lu indüksiyonlu ocak alsın gerisine verilen paralar ziyandan başka birşey değil. Farklı markalarda aynı verimi veriyordur diye düşünüyorum. İnşallah birazda olsa aklınızdaki sorulara yardımcı olmuşumdur.
    Merhabalar...bir indiksüyon ocak matkasının kullanma kılavuzunda aşağıdaki cümle yazıyor...bu doğrumudur...

Dikkat • Daha önce gazlı bir ocakta kullanılmış olan tavalar artık indüksiyonlu bir ocakta kullanılmaya uygun değildir.

• derya dervişoğlu D kullanıcısına yanıt
    merhaba, hangi marka ve modeli kullanıyorsunuz acaba?
  • CEMS44 C kullanıcısına yanıt
    İndiksüyonlu ocakta kullanacağınız tava tencerelerin mıknatısı tutuyor olması gerekiyor. evinizdeki tava tencerelere mıknatıs tutuyorsa indüksiyonlu ocakta kullanabilirsiniz.
    Tencerenizi kaldırdığınız anda otomatik olarak ocak kısmı çalışmayı bırakıyor.
    Elektrik tüketimini arttırdığını düşünmüyorum, hatta normal elektrikli ocakların daha çok elektrik sarfettiği düşüncesindeyim etrafımdakiler ile karşılaştırdığım zaman.
    Temizliği gerçekten çok kolay.
    Ve gerçekten çok memnunum.
  • merhaba,ben de ocağımı değiştireceğim indüksiyonlu ocak alma niyetindeyim ancak çok pahalı.Kullanıp memnun olanlar markasını da yazabilir mi?Bir kere alayım parası önemli değil diyorum ama parasına değmez diyenler de var.
    Çelik tencerelerim uyumlu ama tefal tavalarımda mıknatıs tutmadı sanırım onların kullanamıycam,mıknatıs testi yapıp başarısız olup yine de indüksiyonda kullanan var mıdır?
  • Merhaba,

Ben de Indüksiyonlu Ankastre Ocak almak istiyorum. Aslında Beko'nun aldım ama ürün bozuk çıktı. Ürünü kullanabilmek için 7-8 yada 9 da kullanmak gerekiyordu. Diğer ayarlarda hiç bir şekilde ısıtmıyordu. Ürünü 1.5 yıl uğraşının sonunda iade edebildim. Beko ürünün bozuk olmadığını ısrarla savundu :D

Şimdi daha iyi bir ürünün Indüksiyonlu modellerine bakıyorum ama bu kez de Electrolux için şöyle bir sorun iletilmiş ve teknik serviste kabul ediyor. Sorun şu : mutfağınızdaki elektrik 1 faz ise sadece ocağın 2 gözünü aynı anda kullanabiliyor, diğerlerini kullanamıyorsunuz. 2 faz ise 3 gözü aynı anda kullanabiliyorsunuz ve 3 faz ise sigorta arttırıyormuş.

Benim mutfağımdaki elektrik tek faz. Şimdi tek tek farklı firmaların teknik servislerini arayıp tek faz destekleyen indüksiyonlu ocak var mı araştırıyorum ama onlar bile ya bilmiyor yada satış olsun, müşteri olarak bağlayalım diye böyle bir bilgiye sahip olmadıklarını yada sorun olmayacağını söylüyorlar fakat açıklama çok inandırıcı gelmiyor.

Buraya özellikle yazmamın sebebi, alanlar olmuş galiba. Bilgi verebilirseniz sevinirim. Indüksiyonlu ocak kullanmamın yolu elektriği 2 faza çıkarmak mı ? Yoksa tek fazda çalışan indüksiyonlu ocak var mı ?Elektrikçi evin içinden duvardan kablo götürüp 2 faz yaparım diyor ama evin içinde kablo görüntüsü çok kötü. Neden duvara gömülü kablonun içinden geçirip 2 faz yapamıyor onu da anlamış değilim çünkü eve gelen elektrik aslında 3 faz.

Konu hakkında bilgilerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.