Günümüzde hala piyasalarda İngilizce Öğrenme Seti ya da setleri olarak geçen birçok ürün bulunmaktadır. Oysa İngilizce setlerinin geçmişi 1970’li yıllara kadar gitmektedir. O dönemlerde henüz bilgisayar ve CD gibi teknolojiler olmadığından hazırlanan kitaplar ve kasetler üzerinden dinlenen İngilizce materyaller ile eğitim alınmaya çalışılmaktaydı.
Size gelen kitabı okurken, aynı anda kasetten dinleme yapıyor ve İngilizce öğrenmeye çalışıyordunuz. Daha sonra ise teknoloji yavaş yavaş ilerlemeye başladı. Kasetlerin yerini CD’ler aldı ve bu kez aynı metod kasetle dinleme yerine CD üzerinden dinleme şeklinde gelişti.
Daha sonrasında ise teknoloji iyice ilerledi ve bazı kişilerin evinde bulunmaya başlanan bilgisayar her eve yavaş yavaş girmeye başladı. Bu sefer kitapların ve CD’lerin yanına bir de bilgisayar programları eklendi. Ancak verilen eğitim hiç değişmedi. Yine aynı mantıkla kitap ya da bilgisayar programı üzerinden öğrenmeye çalıştığınız şeyleri yine aynı şekilde dinleyerek pekiştirmeye çalışıyorsunuz.
Bilgisayarların eve girmesi ve internetin yaygınlaşması ile birlikte ise eğitim setleri internet üzerinden indirilebilir oldu. İnsanlar, internet üzerinden yapılan İngilizce eğitim seti indir şeklinde aramalar sonrası bir bağlantı üzerinden set indirerek İngilizce öğrenme gayreti içerisine girdiler. Ama yine metod değişmedi.
2000'li yıllardan sonra interaktif ingilizce eğitim yazılımları üretilmeye başlandı., öğrenilen kelimeleri aktif olarak kullanmaya zorlayan interaktif ingilizce eğitim setleri ile öğrenme daha kolay bir hale geldi. bir çok iniglizce eğitim setini inceleyebileceğiniz Türkiyenin en büyük eğitim seti sitesiwww.egitimsetleri.com da her düzeye göre eğitim seti bulabilirsiniz.