Şimdi Ara

ingilizce hazırlık okuyorum geçemem diye çok korkuyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hazırlık okuyorum üniversitenin hazırlığı baya zor ve en son ocakta sınava girdiğimde 30-40 arası aldım ve geçme notu 60 üstü. ingilizcem şuan orta seviyelerde ama bu sınavı kesinlikle geçmem lazım bana öneriler verebilirmisiniz yaklaşık 2 ay kaldı ben kelime ve grammar odaklı calısmaya basladım yardımlarınızı bekliyorum tesekkürler.

• Anlama konusunda iyi olabilmek için kelime çalışması daha önemli gibi.
  • Up bende aynı durumdayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: empirestriesback

Up bende aynı durumdayım
    Hocam youtube videolar var onlardan belli teknikler de öğrenebilirsiniz. Siz kaynak gibi birşey mi arıyorsunuz?
  • vallah bence çalışma sistemini bilmediğinden böyle. ki eğer çalışıyorsan.
    kendimden örnek vererek sana motive olsun diye yazıyorum.
    ben de hazırlığa sıfır bilgi ile başladım zerre bilgim yoktu. ilk dönem okula gidince hocanın ingilizce konuştuğunu görüp okulu bırakmıştım. çünkü hiç ingilizce bilmeyen biri nasıl ingilizce anlasın? neyse bıraktım gitmedim okula. 2. dönem tekrar a1 levelden başlayıp sınıf birincisi oldum o dönem.
    ve yaz okuluna kaldım mecbur orada da sınıf birincisi oldum.
    şimdi sana gelelim.
    neden sistemin yanlış.

mevzulardan biri kendine güvenin olduğunu düşünmüyorum. kendine güvenini de gramerleri layıkıyla belli seviye üstü öğrenmen gerekiyor.
    gramer konularına çalıştıktan sonra internette bir sürü test sitesi var. dolu dolu soru çöz.
    hatta birbiriyle karıştırılan soruları da vs olarak soru çöz.
    misal present simple ile present perfect sorularını karışık çöz.
    aynı zamanda kelime kasman lazım çok fazla. ki b2 level gördüğünde note-taking göreceksin. kelimelerden listeningi kaçırırsan baya sıkıntı olur.

dediğim gibi ben ilk dönem okulu bırakıp gramer kasmıştım. ikinci dönem a1 aldığımda bir baktım her şeyi biliyorum. level çok basit geldi ve sınıfta kimse bir şey bilmiyor. iyi olduğumu görünce kendime güven geldiğinden daha da kastım.

çalışma sistemine gelirsek ben mantığa bakıyorum. bir şeyi mantığıma oturtmadan başka konu geçemiyorum. bir şeyi adam akıllı anlayıp ilerlersen en baştan ilerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

grammer in use kırmızı ve mavi kitabı kullanmıştım ben. belki de bu hızlı yükselişin sebebi onlardır.

bunları söylememin tek sebebi seni gaza getirmek. ego değil.

çünkü sınıftakiler ciddi manada bir şey bilmiyordu. ve temeli de sağlam atmadıklarından çalıştıklarında da bir şey öğrenemiyorlardı.
    temel çok önemli kendini tanı temelini iyi at. iyi ilerle.

ve şunu da belirtiyim önünde 2 ay var. çok rahat aşırı level atlayarak şu anki levelinde baya ileriye gidebilirsin.
    ilk dönem sınıfı 70 ortalamayla bitiren insanlar bu yıl tekrar hazırlık okuyorlar. kime desem geçtim diye inanmıyor öyle söyleyeyim.
    özel hocaya falan da ihtiyacın yok. güzel bir gramer kas, kelime kas. aynı zaman da kelimeleri öğrenirken kesinlikle telaffuzuna bakarak öğren. ben geçemeyeceğini düşünmüyorum adam akıllı layıkıyla çalışırsan

• beyler geçtim
  • ztealth kullanıcısına yanıt
    hangi okul hocam? :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: despinaleaxo

hangi okul hocam? :)
    gebze teknik ü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ztealth

gebze teknik ü.

Alıntıları Göster
    Hangi bölüm hocam bende gtü deyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red Smurf

Hangi bölüm hocam bende gtü deyim

Alıntıları Göster
    bilgisayar sen?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.