Şimdi Ara

İngilizce Seviye Bir Üst Seviyeye Taşıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İngilizcemi nasıl daha fazla ilerletebilirim ? Gramer olarak çok fazla eksiğim kalmadı. Tek eksiğim kelime ama oturup ezberlediğimde unutuyorum coğu zaman ( tekrar yapıyorum ) ve ya konuşmaya başladımda çogu kelime aklıma gelmiyor ama bir yerde karşıma çıktında ( film,oyun,metin) aklıma geliyor. Neyi yanlış yapıyorum bu konuda ?

• walla arkadaşım aşağıdaki adamın dedikleri çok güzel geliyor ama uygulaması zaman alıyor. oturup bu şekilde yaparsan güzel bir seviye yakalayacaksın ve bize de dua edersin inşallah.https://www.youtube.com/watch?v=XXj90oVxK7w

ben de sana grammeri nasıl halletiğini sorabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arzusu -- 14 Haziran 2019; 17:48:39 >
  • arzusu A kullanıcısına yanıt
    Üniversitede hazırlık okudum. Ama okulun gramer üzerinde bende çok fazla katkısı olmadı . Gramer kısımını nasıl halletim sorusuna gelecek olursak ilk başta bir liste çıkardım gramer konusunda her gün 1-2-3 konu seçtim gramerin zorluğuna göre daha sonrasında ise testlerini çözmeye başladım. öncelikle o gün present perfect tense çalıştıysam sadece present perfect tense çözdüm ertesi gün past perfect tense çalıştım o günde sadece past perceft tense testi çözdüm. 3 ncü gün ise present or past perceft mixed exercise testlerini çözdüm böyle böyle bütün tenslerden soru çözdüm, aynı şekilde modals,passive ... bu şekilde yaptım. Tabi tekrar açık olacaksın sürekli bir tekrar yapacaksın belli bir süreye kadar daha sonra istesende unutamıyorsun.

Hüseyin Demirtaş'ın bu videosunu izledim kelime çalışırken farklındalıklarına dikkat ediyorum ama bilmediğin kelime çıktında veya cümle uzadığında afallıyorum sadece film izliyorsun normal uzunluktaki cümleleri anlıyorum ama cümle bazen bir uzuyor tabiri caizse
    öküzün trene baktığı gibi kalıyorsun tabi arada bilmedin kelimelerde çıkıyor ondan afalıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: mertumutguven

Üniversitede hazırlık okudum. Ama okulun gramer üzerinde bende çok fazla katkısı olmadı . Gramer kısımını nasıl halletim sorusuna gelecek olursak ilk başta bir liste çıkardım gramer konusunda her gün 1-2-3 konu seçtim gramerin zorluğuna göre daha sonrasında ise testlerini çözmeye başladım. öncelikle o gün present perfect tense çalıştıysam sadece present perfect tense çözdüm ertesi gün past perfect tense çalıştım o günde sadece past perceft tense testi çözdüm. 3 ncü gün ise present or past perceft mixed exercise testlerini çözdüm böyle böyle bütün tenslerden soru çözdüm, aynı şekilde modals,passive ... bu şekilde yaptım. Tabi tekrar açık olacaksın sürekli bir tekrar yapacaksın belli bir süreye kadar daha sonra istesende unutamıyorsun.

Hüseyin Demirtaş'ın bu videosunu izledim kelime çalışırken farklındalıklarına dikkat ediyorum ama bilmediğin kelime çıktında veya cümle uzadığında afallıyorum sadece film izliyorsun normal uzunluktaki cümleleri anlıyorum ama cümle bazen bir uzuyor tabiri caizse
    öküzün trene baktığı gibi kalıyorsun tabi arada bilmedin kelimelerde çıkıyor ondan afalıyorsun
    Eğer grameri bir kere bitirdiysen direk seviyeli kitap okumaya başla, zaten görerek o kuralları daha iyi anlarsın aksi taktirde gramer de takılıp kalırsın. Gramer gerekli ama çok çok üstünde durmayacaksın. Daha sonra bir makale seti al ve çalış, film izle bol bol, müzik dinle. Netflix ay da 8 TL ye sadece mobil üzerinden paket sunmuş, onu alabilirsin ya da ororo.com dan izle. Emin ol öğrenirsin ama gramer de takılma. Bende eskiden senin durumda idim ama şuan Oxford un son seviye (State 6) kitaplarını okuyabiliyorum. Başarılar...

• erencan000 kullanıcısına yanıt
    Gramer çok takılmıyorum arkadaş sormuş o yüzden yazdım Netflix üyesiyim film ziyade oyun oynuyorum İnglizcesi adamlar baya uzun cümleler kuruyorlar onda sıkıntı var biraz moral bozuluyor (Durdurma yok) Bir de seviyeli kitap derken biraz öneride buluna bilir misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertumutguven

Gramer çok takılmıyorum arkadaş sormuş o yüzden yazdım Netflix üyesiyim film ziyade oyun oynuyorum İnglizcesi adamlar baya uzun cümleler kuruyorlar onda sıkıntı var biraz moral bozuluyor (Durdurma yok) Bir de seviyeli kitap derken biraz öneride buluna bilir misin ?
    https://forum.donanimhaber.com/ucretsiz-ingilizce-kaynaklar-guncel--135668375#135668375 seviyeli kitaplar burada mevcut. İntermediate beginner advance seviye kitapları 1 2 3 4 5 diye ayrılır, böyle bir çok kaynak mevcut almana gerek bile yok verdiğim adresten indir ve çalış.

Uzun cümle kurabilmenin tüm mantığı that, which ve who yapılarını iyi kullanabilmekten geçiyor. Onları öğrenirsen etkili olur senin için. Onun ucu yine kitap okumak ve cümle içinde görmek. :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• erencan000 kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim ederim cevaplar için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.