Bildirim
ingilizce soru 2
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Konuşma metinini çevirdiğimizde aşağıdaki gibi olur.''_________'' olan yere Yes,only once getirdiğimizi varsayıyoruz.
Miranda:Daha önce hiç İstanbul'a gittin mi ?
Smith:Evet,bir kez.O benim favori şehirim.Ben oraya bu sene en azından (bir kez) gitmiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burgamer -- 25 Ocak 2015; 20:21:05 > -
quote:
Orijinalden alıntı: burgamer
Konuşma metinini çevirdiğimizde aşağıdaki gibi olur.''_________'' olan yere Yes,only once getirdiğimizi varsayıyoruz.
Miranda:Daha önce hiç İstanbul'a gittin mi ?
Smith:Evet,bir kez.O benim favori şehirim.Ben oraya geçen sene en azından (bir kez) gitmiştim.
Gecen sene değil ama hocam o least en az anlamında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
pardon geçen sene değil bu sene olacak -
quote:
pardon geçen sene değil bu sene olacak
Hocam ama least once a year-en az yılda bir kez.Bu durumda sadece bir kez demek mantıklı mi?
-
quote:
Merhaba,
''at least once in a year''
cümlenin bu kesitinde ''in'' bulunduğumuz yıl anlamını katar.Cümlenin bu kesitini çevirdiğimizde ''en azından bu sene bir kez'' diye bir sonuç ortaya çıkar.
Hatırlatmak gerekirse;
Once => 1 kez
Twice => 2 kez
three times => 3 kez
several times => birçok kez
gibi örnekler verilebilir.
İyi Forumlar,
Burgamer
Eyvallah hocam sağolasın,ikinci bir sorum daha var konusu zahmet olmasa bakarmisin?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Önemli değil.İkinci soruna baktım.Herhangi bir fikrim yok.Cevap geldiğinde bildirirsen çok sevinirim.
İyi Forumlar,
Burgamer -
quote:
Önemli değil.İkinci soruna baktım.Herhangi bir fikrim yok.Cevap geldiğinde bildirirsen çok sevinirim.
İyi Forumlar,
Burgamer
Tamam hocam :) -
Sorudaki 'at leastin en azından anlamı var.ama geniş zaman olduğu için yılda en az bir kere giderim anlamı katıyor.
Yani bence cevap anahtarı yanlış arkadaş doğru yapmış.yani cevap:
-yes many times olmalı
quote:
Orijinalden alıntı: myloxyloto
Sorudaki 'at leastin en azından anlamı var.ama geniş zaman olduğu için yılda en az bir kere giderim anlamı katıyor.
Yani bence cevap anahtarı yanlış arkadaş doğru yapmış.yani cevap:
-yes many times olmalı
Bende öyle düşündüm ama çok kafa karıştırıcı soru.
Yarın dershanede bu soruyu hocama sorucağım.Yarın sizinle cevabı paylaşırım. -
quote:
Yarın dershanede bu soruyu hocama sorucağım.Yarın sizinle cevabı paylaşırım.
Bekliyorum
Merhaba,
Cevap ''d'' şıkkıymış arkadaşlar ben geniş zaman olarak almadığımdan hata yapmışım.Çözüm myloxyloto arkadaşımızın çözdüğü gibi olacak.
İyi Forumlar -
quote:
Merhaba,
Cevap ''d'' şıkkıymış arkadaşlar ben geniş zaman olarak almadığımdan hata yapmışım.Çözüm myloxyloto arkadaşımızın çözdüğü gibi olacak.
İyi Forumlar
Cevap anahtarı yanlış o halde sagolun doğru bilmisim :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X