Şimdi Ara

İngilizce zaman içinde mi gelişir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 sene önce sıfırdan başladım am is are düzeyinden, daha henüz intermediate düzeyine gelebildim ve seviye yükseldikçe bir sonraki seviyeye geçiş süresinin uzadığını fark ettim. Ağırlıklı olarak okuma ve yazma üzerinden gidiyorum ön ihtiyaç olduğu için fakat listening de dizi müziklerle bir şekilde gidiyor.

Ama dizilerde mesela öyle bir konuşuyorlar ki sanki daha yolun %1'indeyim gibi geliyor. İnsanın şevki kırılıyor. Kelime ve gramer öğrendikçe, listening çalışdıkça zaman içinde uzman seviyeye kadar yükselir mi sahiden? Speaking için yurt dışının şart olduğunu biliyorum, o yüzden ağırlık olarak readinge veriyorum.

5 yıllık bir süreç var. 5 sene boyunca teknolojinin yardımıyla ama çoğu zaman kendi başıma ilerleyerek Advanced düzeyinin üstüne gelinebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle belirtmeliyim ki dizi izlemek ve müzik dinlemek listening geliştirmez. Muhtemelen İngilizcenizin gelişmediğini düşünmenizin sebebi bu kaynaklara bel bağlamış olmanız. Dil öğreniminde iki beceri tipi vardır: Girdi becerileri(okuma, dinleme) ve çıktı becerileri(yazma, konuşma). Bu dördünü birbirine zincirle bağlı ağırlıklar olarak düşünün. Bir tanesinin geride kalması diğerlerinin yükselmesine mani olacaktır. Sizin durumunuzda da bunu görüyorum. Yazma ve okuma çalışıyorsunuz fakat konuşma ve dinleme için doğru kaynaklar kullanmadığınız için bu gelişiminizi engelliyor ve yerinizde sayıyor gibi hissediyorsunuz. Size tavsiyem dinleme için yazıya dökülmüş halini bulabileceğiniz "kısa" videolar&podcastler izlemeniz&dinlemeniz. TED videoları olabilir. Öncelikle İngilizce metne bir göz gezdirip bilmediğiniz kelimeleri belirlersiniz, daha sonra videoyu izlersiniz ya da Librivox sitesinden sesli kitap dinleyebilirsiniz. Bu sesli kitapların yazılı hallerine ulaşmak için de Gutenberg.org sitesini kullanabilirsiniz. Konuşma için de mutlaka ana dili İngilizce olan birisiyle pratik yapmanızı öneririm. İngilizce giderek zorlaşan bir dildir. Yani sizin A1 seviyesinden B1 seviyesine ulaşmanız, B1 seviyesinden B2 seviyesine ulaşmanızdan çok daha kolaydır. Her beceriye gereken önemi verin yeterli. Başka bir sihri yok bu işin.

• Surekli podcast dinle bos kaldikca

• Merhaba,

3500 kelimeyi 15 gün içinde öğrenmek ister misiniz? Kendi geliştirdiğim metodu sizlere bahsedeceğim. Birkaç gün içerisinde bu konuyla ilgili konu açmış olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: xhacker09x

Merhaba,

3500 kelimeyi 15 gün içinde öğrenmek ister misiniz? Kendi geliştirdiğim metodu sizlere bahsedeceğim. Birkaç gün içerisinde bu konuyla ilgili konu açmış olurum.
    isteriz bekliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: KaraHisar_03

isteriz bekliyoruz

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/9-gunde-2000-kelime-15-gunde-3500-kelime-ogrenmek-ister-misiniz-ingilizce--135417019

• Calısmaya devam dizi izle muzik dinle kendi adını unut ama İngilizceyi unutma.

• Seviye geçişlerinde en kritik eşik intermediate düzeyinden bir üst seviyeye geçmektir.
    Zaten dil öğrenmeye çalışanların çok büyük bölümü bu aşamada öğrenmeyi bırakıyor.
    Şu şekilde çalışınca bir şeylerin eksik olduğunu göreceksin.Zaten yazmışsın.
    Gramer çalıştıktan sonra 4 beceride çalışmalar yapman gerekecek.(okuma,dinleme,yazma,konuşma)
    Speaking için yurtdışı şart değil.Bir metni dinleyip tekrar ederek de speaking gelişir.
    5 yıl İngilizce için çok fazla bir süre.Bu sürede İngiliz dili ve edebiyatı okursunuz.Hatta bu bölümü okuyanlar bile tek bir dile bağlanmayıp ek olarak dil öğreniyor. 1-1.5 sene yeterli İngilizce için.
    Şu konuyu incele;
    https://forum.donanimhaber.com/ingilizce-ogrenme-onerisi-kaynaklar-calisma-programi--120127902

• rat planet hocam glossikanın yeni metodu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.