|
Bildirim
|
Jazz sahnesinden kastınızı hala anlayamıyorum. Bir gece kulübü var ve biri bu gece kulübünde sahneye çıkıp bir performans mı sergiliyor? Üzerine çıkılıp performans gösterilen somut bir sahneden bahsediyorsanız kusura bakmayın ama bir önceki mesajımda da söylediğim gibi "scene" olmaz, "scene" bu anlamda kullanılmaz.
"Scene" bir film veya dizideki bir sahneden bahsederken kullanılır. Mesela "Filmin ilk sahnesini hiç beğenmedim." cümlesindeki "sahne" için "scene" kullanılır. Sanatçı veya sanatçıların üzerine çıkıp performans gösterdikleri sahne için, "Müzisyen sahneden indi" cümlesindeki "sahne" için "stage" kullanılır. The previous scene gave me goosebumps. : Bir önceki sahne tüylerimi diken diken etti. They should have cut that scene out, it added nothing to the plot. : Bu sahneyi kesmeleri lazımdı, ana konuya hiçbir şey katmamış. The ending scene of the movie will be etched in many people's memories. : Filmin kapanış sahnesi birçok insanın aklına kazınacak. After the play ended, the janitor cleaned the stage. : Oyun bittikten sonra görevli sahneyi temizledi. The speaker got on the stage after a big round of applause. : Büyük bir alkıştan sonra konuşmacı sahneye çıktı. I couldn't see the stage very clearly as I was sitting at the far back. : En arkada oturduğum için sahneyi net göremedim. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don Atari -- 23 Ocak 2018; 16:31:20 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|