Şimdi Ara

İngiltere'ye Gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Yeşil pasaportum var. Yalnız daha evvel hiç yurtdışına çıkmadım fakat çok kısa bir süreliğine İngiltere'ye gitmek ve gezmek istiyorum birkaç gün de olsa. Dediğim gibi hiç dışarı çıkmadığım için prosedürleri, kolaylıkları, zorlukları, fiyatları, bilet fiyatları vb. aklınıza gelebilecek hiçbir şeyi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İngilizce'den yana sıkıntı yok, o kadar.

Peşinen edit: Bir konu daha açmak gereksiz, o nedenle aynı soruyu eğer bilginiz varsa Birleşik Devletler için de cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkroggue -- 26 Aralık 2013; 2:04:42 >

• Merhabalar,

İngiltere: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.
    Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.
    Diplomatik Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Uygun nitelikte olup olmadığınızı kontrol ediniz.

Birleşik Krallık'a genel bir ziyaretçi olarak gelmek için aşağıdakileri kanıtlamanız gerekmektedir:

18 yaşının üzerinde olduğunuzu;
    Birleşik Krallık'ı 6 aydan (veya eğer bir akademik ziyaretçiyle birlikte geliyorsanız 12 ay) daha fazla bir süre için ziyaret etmeyi amaçlamadığınızı;
    ziyaretinizin bitiminde Birleşik Krallık'ı terk etme niyetinde olduğunuzu;
    çalışmadan veya kamu fonlarından yardıma ihtiyaç duymadan kendinizi destekleyebileceğinizi ve konaklama masraflarınızı karşılayabileceğinizi veya sizin veya bakmakla yükümlü olduğunuz herhangi bir kimsenin, akraba ve arkadaşlarınız tarafından destekleneceğini ve konaklamalarının sağlanacağını;
    geri dönüş veya sonraki yolculuğunuzun masrafını karşılayabileceğinizi; ve
    'Ortak Seyahat Alanı' dışında bir ülkeye (İrlanda, Birleşik Krallık, Man Adası ve Manş Kanalı Adaları) transit geçiş yapmadığınızı.
    Aynı zamanda, ziyaretiniz esnasında aşağıdakileri gerçekleştirme niyetinde olmadığınızı da kanıtlamalısınız:

ücretli veya ücretsiz olarak çalışmak, halka doğrudan mal veya hizmet satışı da dahil olmak üzere mal üretmek veya hizmet sağlamak;
    bir eğitim kursu görmek;
    evlenmek veya hemcins beraberlik kaydı yaptırmak, evlilik veya hemcins beraberliği bildiriminde bulunmak;
    bir iş ziyaretçisi, spor ziyaretçisi veya eğlence sektörü ziyaretçisinin faaliyetlerini gerçekleştirmek; veya
    özel tıbbi tedavi almak.

Belgelerinizi hazırlanıyın
    Bu, pasaportunuzun biyo-veri sayfasını da (fotoğrafınızın bulunduğu sayfa) içerir. Eğer her belgenin bir fotokopisini de sağlamazsanız, belgelerinizin asıllarını size geri iade etmeyebiliriz.

Vize başvuru formunuzun imzalı bir kopyası. Güncel ve geçerli bir seyahat belgesi veya pasaport (pasaportunuzda, vizeyi basabilmemiz için her iki tarafı da boş olan en az bir sayfa yer almalıdır). fotoğraf kılavuzunda belirtilen gerekliliklere uyan bir adet renkli vesikalık fotoğraf.
    Eğer o ülkenin vatandaşı değilseniz, başvuruda bulunduğunuz ülkede bulunma izninizi gösterir kanıt.
    Seyahat geçmişinizi gösteren önceki pasaportlarınız.
    Evlilik durumunuzu gösterir kanıt. Buna, evlilik cüzdanı, hemcins
    beraberliği belgesi, boşanma belgesi veya ölüm belgesi dahil olabilir.
    Mevcut çalışma veya eğitim durumunuzu gösterir kanıt.
    Eğer varsa, planlanmış bir seyahat programı.
    Eğer Birleşik Krallık'ta arkadaşlarınızı ziyaret ediyorsanız, aynı zamanda, aşağıdaki belgeleri de sağlayabilirsiniz:

Birleşik Krallık'taki arkadaş veya sponsorunuzdan destekleyici mektup(lar)

Kendilerinin Birleşik Krallık'taki göçmenlik statüsünü gösterir belge; bunlar:

pasaportlarının biyo-veri sayfaları
    pasaportlarından geçerli vize veya göçmenlik damgası
    Birleşik Krallık'ta kalma iznini onaylayan İçişleri Bakanlığı'na ait mektup kopyaları olabilir.
    Eğer bize İngilizce veya Galler dilinde olmayan bir belge gönderirseniz, bunun tarafımızca bağımsız olarak teyit edilebilecek tam bir tercümesiyle birlikte sağlanması gerekmektedir.

Tercüme edilmiş her bir belge:

tercümenin, asıl belgenin doğru bir tercümesi olduğuna dair tercümanın onayını;
    tercümenin tarihini;
    tercümanın adını, soyadını, imzasını; ve
    tercümanın irtibat bilgilerini içermelidir.

Konsolosluk sayfası :http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/countries/turkey/01-tourist/?langname=Turkish
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Aman 15 TL' lik yurtdışı çıkış harcını yatırmayı da unutmayın :)
    tripsta, momondo gibi sitelerden uygun biletler bulabilirsiniz.ne zaman gideceksiniz bilmiyorum ama zaten genelde kapalı ve yağmurlu mevsime sahip olan İngilterede gezmek için şu anki mevsim pek uygun değil.
    iyi gezmeler..
  • Cevaplar için teşekkürler. Aklımdan geçiyor, çok da gitmek istiyorum. Fakat kafama bazı şeyler takıldı. Şimdi bir turistik, bir de öğrenci vizesi var. Öğrenci vizesinde malum oraya okumaya gidenler için vs. oluyor. Benim böyle bir durumum yok. Halihazırda zaten okuyorum, öğrenciyim, ama anladığım kadarıyla turist vizesi beni ilgilendiriyor. Ona da göz attığımda, yok SSK'lıysanız, yok bilmem ne o tarz şeyler var ama hiç "Öğrenci olup da turistik vize almak.." gibi bir şey göremedim. Nasıl olacak bu? Bir de yeşil pasaporta vize istiyorlarmış yine de. Ücreti ne kadar olur bunun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.