Şimdi Ara

İngilterede yaşamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
4
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oliver Wood

Sevindim hocam adınıza .

İngiltere niye olmadı özel sebebi varmı yoksa Almanya 2. bir planmıydı ?

Alıntıları Göster
    İngiltere aslında ikinci planımdı birinci planım almanyaydı onuda başardım zaten

• Konuyu güncellemek istiyorum 8 yıldan fazladır Almanya’da yaşıyorum size tavsiyem çok para kazanmak istiyorsanız Amerika’yı tercih edin

• Avente kullanıcısına yanıt

evroba eyü cıhmadı mı yeghenım  

amerikanız da iyi çünkü başta avrupa olmak üzre bir çok afrika latin ve pasifik köleleri var. ingiltere'ye gidememişsin. ben orada da kaldım. açık söyliyim: Avrupa bitiyor. Avrupa bir lağım çukuruna doğru sürükleniyor :) eşşek gibi çalışıp vergi ödüyorsun ve bu vergiler zenci ve araplara beleşe dağıtılıyor.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

İngiltere’nin Avrupadan çok bir farkı yok bence kazanç va aynı yani Avrupa’da en iyi maaş alabileceğin yer şuan İsviçre gerisi boş dünyada ise Amerika Almanya’da aldığın maaşın %40 kesintiye gidiyor hayat coronadan sonra çok pahalandı ama maaşlara zam yapılmadı bu yüzden Amerika’ya göç edeceğim 😀

ne koronası? korona öncesi başladı. kaşar peynir 1.29 dan 1.49 a çıkmıştı. corona da bile artmadı. sonra sol hükümet geldi. sağ olsun aynı kaşar şu anda 2.79 euro oldu. yağ kerrygold 1.29 euro idi. şu anda 3.39 euro.

fiyatı az artanların önce gramajları düşürüldü sonra ürün kaliteleri düşürüldü.

hadi almanya'da kiralar ucuzdu ingiltereye göre ama sağ olsun solcuların doldurduğu 12 milyon ne idiğü belirsiz yüzünden emlak piyasası da krizde.

Evet işte sorunda orada dostum hemen hemen herşeye %100 zam geldi ama maaşlara gelen zam %20 geçmemiştir yani alım gücü burada %80 düştü coronadan sonra Mark zamanı iyi diyorlar ama oda geçti bitti

• Birde ırkçılık olayları iyice artmaya başladı daha geçen ay bir Türk ailenin evini ateşe verdiler anne ve çocuğu yanarak öldü inanması zor ama medeniyetin başkenti dedikleri yerde böyle ırkçılık olayları yaşanıyor halen

sen bunu 8 10 ay önce ülke ve dünya tarafında konu olarak açsaydın belli seni de linçleyeceklerdi solcularımız :)

Avrupa’da ırkçılık toplumun en büyük sorunlarından birisi ama Amerika ve Avustralya’da bu denli çok ırkçılık görmedim ben

o teknolojiden kasıt monoray ise evet çok eskiden beri sahipler. ama burada olmamasının sebebi yapamıyor oluşumuz değil. km maliyeti metroya yakın. işletme hızı metrodan düşük. en büyük avantajı hizmete alma süresi daha kısa. ekonomik ömrü düşünüldüğünde inşaat süresindeki azalma marjinal bir fayda. doğal olarak metro tercih ediliyor. yoksa istanbul'da 10'a yakın monoray projesi yapıldı. almanya'nın bizden üstün olmasının nedenini monorayda aramaya gerek yok. çok daha temel konularda bizim fersah fersah ilerimizde olduklarından üstünler. almanya'yı kötü gören tayfaya en boktan alman şehrine taşınma fırsatını ver, karısını çocuğunu bırakıp ilk uçakla gider.

ek: konu hortlamış ahahaha.  Zaten almanya'ya taşınmışsın, hayırlı olsun. benim iş alanım pek olmadığı için oraya taşınmam imkansıza yakın maalesef. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 12 Eylül 2024; 15:27:47 >

• hashus1099 kullanıcısına yanıt

Almanya’da 9 yılımı devirmek üzereyim maaşların düşük olması ve kiraların yüksek olmasından dolayı abd ye taşınma kararı aldım geçen hafta abd ziyareti gerçekleştirdim gezip görmek için başka bir dünyada yaşıyorlar resmen 😂 Avrupada çok çalışıp çok para kazanamazsın daha çok vergi Ödemiş olursun çok çalışarak ama abd de çok çalışırsan daha çok kazanma fırsatın var be ırkçılık olayı yok denecek kadar az ha ben çalışmam sosyal yardım işe karnım doysun diyorsan mesela o zaman Almanya mantıklı evet adamlar 1945 ikinci dünya savaşında ülkeleri yerle bir oldu ama o zamanlarda çok muhteşem metro hatları yapmışlar ve halen kullanılıyor Avrupa’da yapılan daireler çok sağlam en az 100 yıl ömrü var Türkiye’deki daireler dandik 50 yıl bile ömrü yok geçenki depremde yakından gördük zaten fırsatı olan abd İsviçre Avustralya denesin bence

yani açıkçası abd hiç istemiyorum ben. iş imkanı en çok orada olmasına rağmen (deprem mühendisliği). çocuk olduktan sonra özellikle, okullara yapılan silahlı baskınlar vs denk gelme ihtimali çok düşük de olsa güvenlik korkusu beni caydırıyor. ama hiçbir zaman olmaz da diyemiyorum.

benim aşırı para kazanma gibi bir hevesim yok. Avrupa kültürü de her zaman çok daha cazip geliyor abd kültürüne oranla.

Avrupa'daki evler iç mekan malzemesi vs bakımından çok daha kullanışlı evet. ama onlarda deprem yok işte :) taşıyıcı sistem maliyetleri bizden çok daha düşük. onların evlerinin ekonomik ömürlerinde %10 ihtimalle yaşayacakları deprem büyüklüğünü bizim evler %50 ihtimalle yaşıyor en aşağı. hollanda'nın bazı bölgelerinde doğal gaz sahalarında yapılan çalışmalardan dolayı beklenmedik depremler (4 büyüklüğü civarı galiba) yaşanmaya başladı son zamanlarda ve depreme göre tasarlanmamış o evler bizim koltuktan kalkmayacağımız büyüklükte depremlerde hasarlar alıyor maalesef. yani onların bir bakıma şansı depremsiz bir coğrafya olmaları.

bu tabii bizim çürük binaları açıklayan bir şey değil, bizim tembelliğimiz, üçkağıtçılığımız, hakkımız olmayan el uzatmamızdan kaynaklanıyor. ama deprem bölgesinde gördük ki gayet iyi yapılmış, yönetmeliklere uygun olmaya yakın binalar da hasar aldı. bu normal çünkü deprem yönetmeliğinin minimum şartları bina hasar alsın, ama kontrollü noktalardan alsın, insanlar ölmesin diyor. bu hasarın kontrollü yerlere yoğunlaştırıldığı binalar depremden sonra kullanılamaz hale gelebiliyor.

ama deprem yönetmeliğinin çok daha iyi performans sağlayan seviyeleri de var. kimse demiyor ki 10 yıl içinde istanbul'da deprem olma olasılığı %60, ben binamı standart konut hedefinde değil de ne bileyim bir üst hedefte yapayım, olacak depremde az hasardan fazlasını almasın. çünkü ismail cem'in deyimiyle biz "yapabileceğinin en azını yapan, olabileceğinin en eksiğiyle yetinen bir ülke"yiz. bizde hep geçer not veya bir üzerini hedefleme vardır, kusursuzu istemez kimse.

neyse konu gereksiz yerlere gidiyor :) abd'de başarılar dilerim şimdiden. meslek neydi?

• Darısı bizim başımıza

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam benim meslek marangoz ama usa lojistik işine gireceğim şuan almanyadada bu işteyim zaten

• valla lojistik işine girdiğini söyleyen 2 arkadaşım olmuştu son yıllarda. anladığım kadarıyla alan müsait. tabii her işin bir zorluğu var, yattığın yerden para kazanamıyor insan. kolaylıklar dilerim. bakalım, almanya ya da isviçre rasyonel olarak istediğim yerler. gönülden istediğim yerler iskandinavya'da herhangi bir ülke. :) 2 yıl sonrası için hayallerim var bakalım.

abd muhtemelen saydığım yerlerden teklif alırsam düşünmeyeceğim bir seçenek. ama mecbur kalırsam tabii ki üzerine atlarım.

Garantili iş sektörü çok baş ağrısı yapıyor mesela lojistik sektöründe garanti yoktur malı teslim edersin paranı alırsın ama misal mobilya öyle değil bir ürün satıyorsun aradan 2 yıl geçiyor müşteri koltuğu kırıyor çiziyor ve senden garanti istiyor bu yüzden o mesleği bıraktım abd Avrupa gibi güvenli değil orada yaşıyorsan kesinlikle silah almalısın orjinal Glock 500 dolar gerçekten ucuz orada aşırı uyuşturucu problemide var geçen hafta oradaydım zenciler polisin yanında kilo kilo esrar satıyorlardı Amerika’nın bir yönünü çok seviyorum polis suçluyu hiç affetmiyor en ufak ters bir hareketinde üstüne jarjöri boşaltıyor kesin çözüm :)))) ben abd ye gitmezsem İsviçre’ye taşınmada aklımda ama İskandinav ülkeleri çok soğuk iklimi hoşuma gitmiyor

• Ben 16 sene önce döndüm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt

Benimde bugün cebimde 1 milyon dolar nakitim olsa gelir türkiyede yaşar orada ticaret yaparım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.