Şimdi Ara

Input Lag Oluşturmadan FPS Limitlemek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
2.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İşin görünmeyen arka kısmı hakkında Rubisco bize bilgi ve fikir sanırım...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu tekrardan derledim. AMD Turkiyenin mail adresini buldum ve derledigim yaziyi gonderdim. Ilgili mailin kopyasini birakiyorum.

Merhabalar,

FRTC ile alakalı teknik bilgiye -ne kadar çabalasam da- ulaşamadım. Özellikle "Mouse gecikmesini etkiler mi?" sorusu sürekli kafamda tekrarlanıyor. AMD'ye göre donanımsal bir destek söz konusuydu. Eski kartlar da haliyle desteklemiyordu. Daha sonra Radeon Software grubu bu desteği eski kartlara da getirdiğini belirtti. Halihazırda sahip olduğum HD7850'nin driverında özellik aktif görünüyor. Kullanım tecrübelerime göre Vsync kadar bir gecikme söz konusu. Donanımsal olarak desteklendiği belirtilen kartlar için durum nedir bilemiyorum. Özelliği en başından beri destekleyen kartlarla güncelleme ile kazanan kartları karşılaştıran kullanıcılar, farklı şekilde çalıştığını rapor ediyorlar. Yeni nesilde anlık frekans/voltaj değişimiyle birlikte sürekli %99 GPU kullanımı, eski nesilde ise sabit voltaj/frekans değeriyle birlikte değişken GPU kullanımı gözlemlenmiş.

FreeSync'e sahip olan kullanıcı 30(Artık daha altına da AMD iyileştirme sağlıyor)-(Maximum Refresh Rate) aralığında stuttering/tearing/mouse gecikmesi yaşamazken eğer ekran kartı Maximum Refresh Rate'in üzerinde FPS verirse bütün büyü bozuluyor. Çünkü FreeSync devre dışı kalıyor. FRTC bu sorunun ilacı mıdır?(Hem gereksiz güç tüketiminin önüne geçecek, hem de mouse gecikmesi/stuttering/tearing yaşatmayacak) FreeSync ile beraber kullanılabilir mi?(FreeSync'in çalışmasını olumsuz etkiler mi?)

Standart bir monitörde sadece gereksiz güç tüketiminin önüne geçmek için kullanırsak Vsync gibi mouse gecikmesi/stuttering sorunu yaşatır mı?

Vsync bu senaryolarda açık mı kapalı mı olmalıdır?

FRTC'yi donanımsal olarak destekleyen kartlardaki deneyim ile donanımsal olarak desteklemediği belirtilen, fakat özelliğin sonradan sunulduğu kartlardaki deneyim arasındaki farklar nelerdir?

Konu ile ilgili doğru düzgün ne Türkçe ne yabancı kaynak var. Yaklaşık 2 aydır araştırdığım, forumlarda cevabın bulunamadığı ve insanların merak etmeye başladığı bir mesele.

AMD'ye yakışır nitelikte kesin, net ve kafamızdaki soru işaretlerini giderici bir cevap bekliyorum.
    Low Framerate Compensation (LFC) tablosu bu tarz konuların anlatımına güzel bir örnek:

http://www.amd.com/Documents/freesync-lfc.pdf

Bu tabloda FRTC'nin açık olduğu durumlar da işlenirse çok açıklayıcı olacaktır. Tabiki GCN mimarisinin jenerasyonuna bağlı olarak senaryolardaki değişimler de unutulmamalı.

Saygılarımla

• Hocam gelişme var mı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lakersnation24

Hocam gelişme var mı acaba ?

Malesef. Amd den yanit geldi: global forumumuza konu acabilirsiniz. Hem konuyu ingilizce acmam gerek, hem de orada da yetkili yok. Kullanici forumu.

Zaman gosterecek anlasilan

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.