Şimdi Ara

İnşaatta çalışmak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
17.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Zamanında şehir dışındayken yılbaşı gecesinin sabahı cebimizde para yok diye 1 günlüğüne çalışmıştık
    bir gün olduğundan fazla sıkıntı olmamıştı ama sürekli yaparsan çökebilirsin gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f.t.h17

Rica ederim. Benim bildiğim çok zor. Bu tip yerler genelde düzen ve devamlılık ister yani belirli gün gelen adamları pek tercih edeceklerini sanmıyorum. Yani ben çalıştığım şehire göre konuşursam böyle diyebilirim.

Özel değilse şunu öğrenmek isterim.

Neden inşaat ?
    Aileden kaynaklı durum mu ?
    Para kazanmak için mi ?
    Merak mı ?
    Meslek öğrenmek mi ?

Şimdi şöyle cevaplayayım. Aile içi konulara girmeden.
    Eğer amacın para kazanmak ise burger king vb. fast food şirketlerinde pizzacılarda olabilir çoğu part time elemanlar alıyor yada anlaşabilirsinde sadece hafta sonları olmak üzere diye. Çünkü hem daha iyi kazanırsın böylelikle hemde kendini fazla yormazsın.
    Eğer mesleği öğrenicem ileride bu işleri yapıcam diyorsan alacağın o zaman çalış buna saygı duyarım ancak sadece para kazanmak için ise hiç bulaşma derim.

Ben çalıştım çünkü o soğuk havada hiç çekilmiyor hasta olma kısmını geçtim dişleri titremekten tak tak vurmaya başlar. Tabi yazın sıcağı hele o sıcaklar yok mu her yerinden ter akar. Genelde kollar yanar atlet filan giyersen sırtta açık bir yer varsa orası da yanar.

Tabi inşaatçılıkta ne iş yapacaksın bilmiyorum ancak ben çoğunu yaptım.
    Su tesisatı, kalorifer, elektrik, hammallık (çimento ve tuğla taşıma), harç falanda yaptım, ısı yalıtımınıda yaptım. Şimdi şöyle diyeyim her işin tehlikeli kısmı vardır.

Su tesisatının tehlikeli kısımları; Bir kaynak makinesini vardır boruları birleştirmek için genelde 280 ila 320 derece arasında çalışır. O makineye elini parmağını anlıkta olsa değdirirsen yanar ve izde bırakır ama kalıcı olmaz kısa süre değdirdiysen fakat epey yakıyor. Gerçi zamanla da alışırsın. Sonra bazı yerlere boru kaynatmak veya pimaş boru koymak zorunda kalırsın fakat öyle sakat yerlerdedir ki hayati tehlikesi çok büyük ! Yani merdiven ayağından kaysa yada balkonun destek kısmına çıkıp pimaş yapıştırırken bir an dalgınlığına vs. gelse çok kötü sonuçlar ortaya çıkacaktır.

Kalorifer tesisatını riskli tarafı yoktur tabi kalorifer borularının kaynak makinesi ile yapıştırılanları da var onda da elini filan yakma riskin var ama onda dikkatsiz davranırsan olur tabi.

Elektrikte pek risk yok rahat iş. Çekiç ile tuğla filan kırdığında dikkatsizce kırarsan tuğla parçaları yüzüne gelebilir.

Hammallık eğer merdivenlerden vs. çıkartacaksan elinden düşürürsen taşıdığın şeye zarar verirsin ve fırça yersin (ben hiç düşürmedim ama diğer çalışan düşürmüştü).

Harç işi çok karışık ben biraz geç kavradım o işi çünkü iyi yapman gerekir koyacağın su miktarı vs. Ben harç yaptım ama sıva filan yapmadım hiç.

Isı yalıtımına gelelim namı diğer köpük döşeme: En ama en tehlikelisi budur. O inşaatta gördüğün direkler olur üzerlerine tahta falan konulur o sistem uygulanır. Çıkarsın ona binanın dış cephesine yaparsın. Yalnız hayati tehlikesi veya sakatlanma tehliken çok büyük. Biz yaparken adam iyi destekleyememiş onu az daha düşecektik çok fena sallanıyordu. Bide elinde harçla çıkıyorsun ağırlıkta var yani az falanda değil yani mala filanda olur elinde. Her neyse direğin temeli sağlam olsa bile bir anlık boşlukta düşme tehlikesi çok büyük.

Şimdi şöyle söyleyeyim ısı yalıtımı işine girmede hangisine giriyorsan gir tekrar diyorum bak metrelerce yüksektesin 2-3-4 kat filan yukarı çıkıyorsun apartmanın yanı dış cephesini yapacaksın. Güneş altında filan yada soğuk havada esecek olan bir rüzgar seni yerinden oynatabilir. Ben 1 kere çıktım yeter dedim çok sakat iş hafifte esiyordu ama biraz sallandım yani çünkü dar tahtanın üstündesin temel zaten sağlam değildi o gün.

Ekleme yapıyorum. Gambit arkadaşıma bende katılıyorum.
    Bu işlerde kas gücü olmazsa olmazıdır. Hatta bizim nalbur dükkanımız var ben sürekli tuğla, alçı, kalekim ve çimento taşırım.
    Markasına göre değişebilir ancak bize gelen markalarına göre ağırlıklarını yazayım sana.

Çimento = 50 kilo
    Kalekim = 25 kilo
    Toz kireç = 25 veya 30 kilo olması lazım ikisinden biri
    Sıva alçısı = 35 kilo

Tuğlalar 13.5 luk 8.5 luk vs. bir çok çeşiti vardır ağırlıkları değişiyor 500 gram olanıda var 1-2-3 kilo olanıda var.

Belki yürü git işine diyen çıkacaktır bana eminim kimse inanmaz ama ben 2 çimentoyu birden kaldırıyordum istifli bizim depoda 2 çimento alıp aracın kasasına koyuyordum.
    Boyum: 167 cm fakat kilom 63 yalnız ben zamanında vücut geliştirmeye filan gittim ama dükkanda ve inşaatlarda hammallığı ağırlıklı olarak yaptığım için alıştım senelerdir.

Hatta şöyle diyeyim bir keresinde apartmanın içine köpük döşenecekmiş köpüklerin özel alçıları olur 25 kilo onlar. Var ya tam 4 kat çıktım apartmandan. 20 torba çıkarılacaktı. Babam 4 torba çıkardı bende babama sen dinlen yorulma dedim. Tabi ondan önce ben nasıl olsa 100 kilo bile taşıyorum havalarındadyım o zamanlar vaya güçlü hissediyordum kendimi sen al 2 torba alçıyı çık 4. kata varya bacaklarım nasıl ağrıyor. Sonra indim aşağıya 1 er 1 er çıkarmaya başladım. Eve bir atmışım kendimi kollarım filan pek ağrımadı ama bacaklarım gitti resmen.

Hocam verdiğin bilgiler için çok ama çok teşekkür ederim.
    Öncelikle inşaat istememin nedeni öğrenciyim ve para kazanma isteği her öğrencide olur diye düşünüyorum.

Daha önce bazı işlerde çalıştım ama öyle burger king , defacto v.b mağazalarda çalışmak bana göre değil alın teri akıttığım meslekler bana daha iyi geliyor hem amaçlarımdan en önemlisi helal para kazanmak.

Zorluğu hakikaten çok fazla biliyorum ama dayanıcağımıda düşünüyorum daha önce beden işçisi olarak tarlalarda çalıştım.

Babam zaten beni asla ve asla bu işte çalıştırmak istemiyor ben ise bu konuda gayet istekliydim.
    Babam inşaat teknikeri ve işin zorluğunu bana göstermeye çalışıyor ama ben inşaat ortamını seviyorum.

Şu aralar bu işiin bende olmayacağının iyice farkına vardım.Boya-sıva-alçı gibi işleri öğrenmek istiyorum.
    Hiç olmazsa haftasonları ev boyamaya gidebileceğimi düşünüyorum.

2-3 kişilik bi grup kurup boyacılık yapmak istiyorum. Boyadan anlayan ve çalışmış arkadaşlar var onlarla birleşirsek iyi bir şekilde çalışabiliriz diye düşünüyorum.

Bakalım artık nasip kısmet işi bunlar.
    Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

• Ilk sayfayi okudum sadece sabah 8 aksam 8 yazmislarda. Sabah 8 de insaat baslamaz varsa soyleyin biz calisalim. Saat 6.5-7 gibi is baslar.

Not insaat muhendisligi okuyorum santiyelerde bulunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu 25 30 tl yövmiye alırsın diyenler hiç inşaata çalışmış mı çok merak ettim doğrusu :)

İnşaat hakkında neredeyse herşeyi A dan Z ye bilirim merak etiğin birşey varsa bana sor ;)

Sana kısa bir bilgi vereyim. İnşaat hakında en ağır iş demir işidir sürekli indir kaldır yaparsın yazın demirin sıcağı yakar seni kışın demir buz gibi olur. Binanın temilini demirci yapar sonra kalıpçı gelir kalıbı çakar onun işi daha kolaydır.

Sana tavsiyem ustalık öğrene bileceğin kısmı seç mesela alçı sıvayı öğren o işin ustası ol ıspartada ortalama usta 70- 80 TL alır amele en az 50 *60 tl arası yövmiye alır.

Usta hem elini hem aklını kullanır birşeyler inşa eder
    Amele sadece elini kullanır getir götür işlerine bakar işi kavrayıp usta olmaya bak lcw vs yerde ki adam asgari 1000 tl kazanıyor ve ayda 27 gün 10 saate yakın çalışıyor İnşaata usta olursan günlük en az 70 tl alırsın aylıkta ortalama 2000 küsür eline para geçer 15 çalışıp boş kalsan bile 15 gün tatil yaparsın gene eline fabrikada veya mağazada çalışan adamdan çok para geçer ve kafana göre rahat edersin :D

Sana tavsiyem kişiye değil şirkete çalış yemek sigorta kalacak yer sıkıntısı olmaz artı düzenli para kazanırsın

Merak ettiğin birşey olursa kalıp demir beton sıva boya vs sorabilirisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazate48 -- 9 Mart 2015; 21:48:03 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.