Şimdi Ara

insan olma çabası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

insan ne yapmaya çalışır varoluşuyla birlikte bu diyarda? yeme içme sıçma iş güç uyku evlilik sex çocuk monotonluk ve ölüm.

bu muyuz, özetimiz bu mu.

yaşama gayemiz varoluşun dışa vurumu bu mu.

din mi siyaset mi özgürlük mü huzur mutluluk neşe mi yoksa anlam yüklemeye çalıştığım-ız boş bir çöp tenekesi mi?

• İnsanın tek amacının mutluluk olduğunu düşünürüm. Her ne yaparsa yapsın insan en sonunda mutlu olmayı hedefler. Hangi amaçla yaşarsa yaşasın. Tek derdi egolarını tatmin edebilmek ve mutlu olmaktır. Ben şunun için yaşıyorum diye insan "şu" dediği şeyi başardığında/elde ettiğinde eline tek şey geçer, o da mutluluktur. Köydeki Ahmet amca koyunu yavru yapınca mutlu olur , Nişantaşındaki sosyetik Aylin hanım 10Bin dolarlık Gucci çanta alınca.. İki durumda da ortaya aynı hormon çıkar , değişen şey vizyondur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

İnsanın tek amacının mutluluk olduğunu düşünürüm. Her ne yaparsa yapsın insan en sonunda mutlu olmayı hedefler. Hangi amaçla yaşarsa yaşasın. Tek derdi egolarını tatmin edebilmek ve mutlu olmaktır. Ben şunun için yaşıyorum diye insan "şu" dediği şeyi başardığında/elde ettiğinde eline tek şey geçer, o da mutluluktur. Köydeki Ahmet amca koyunu yavru yapınca mutlu olur , Nişantaşındaki sosyetik Aylin hanım 10Bin dolarlık Gucci çanta alınca.. İki durumda da ortaya aynı hormon çıkar , değişen şey vizyondur..
    maalesef zamanımızda insan olma çabası = akşama kadar işte çalışıp akşam da elde kumanda tvdeki zarzalak dizilerin karşısına oturma çabası oldu. bu, insanları mutlu edebiliyor. ben ise bundan alabildiğine mutsuz oluyorum. bu konuda bir dizi bile çekebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: C4

maalesef zamanımızda insan olma çabası = akşama kadar işte çalışıp akşam da elde kumanda tvdeki zarzalak dizilerin karşısına oturma çabası oldu. bu, insanları mutlu edebiliyor. ben ise bundan alabildiğine mutsuz oluyorum. bu konuda bir dizi bile çekebilirim

ahh o diziler yokmu ..en sevdiğim karakter polat alemdar zaten....adam belirli bi kesime senelerdir anlatılmaya çalışmak istenilen bişeyi (belki cumhuriyet tarihinden beri) ama anlamakta kıtlık ceken beyinlere cuk diye kapak yaptı...sen cok yaşa polat

• quote:

Orijinalden alıntı: tyfa3

quote:

ahh o diziler yokmu ..en sevdiğim karakter polat alemdar zaten....adam belirli bi kesime senelerdir anlatılmaya çalışmak istenilen bişeyi (belki cumhuriyet tarihinden beri) ama anlamakta kıtlık ceken beyinlere cuk diye kapak yaptı...sen cok yaşa polat

• quote:

Orijinalden alıntı: tyfa3

quote:

Alıntıları Göster
    İnsan olmak yani adam gibi adam olmak da denilebilecek suretten(maddi olan herşey) geçip siretin(kalbin, yüreğin) demine varmak..

• quote:

Orijinalden alıntı: seymes

İnsan olmak yani adam gibi adam olmak da denilebilecek suretten(maddi olan herşey) geçip siretin(kalbin, yüreğin) demine varmak..

Alıntıları Göster
    Türkiye şartlarında böyle.Bir avrupa ülkesinde veya amerikada yaşasaydın böyle demezdin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Türkiye şartlarında böyle.Bir avrupa ülkesinde veya amerikada yaşasaydın böyle demezdin.

misal?

farklılıklar ve benzerlikler neler, şahsınız nerede nefesini alıp yemeğini sindiriyor?
  • quote:

hayattan örnekler verelim kuru laflar ve nasihat/hayata bakış açısı altyapısıyla oluşturulmuş açıklamalar değil bence forumun gayesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coldpl4y

quote:

hayattan örnekler verelim kuru laflar ve nasihat/hayata bakış açısı altyapısıyla oluşturulmuş açıklamalar değil bence forumun gayesi

(afedersiniz) köpeğin önüne;1kg et ve 1kg altın koysanız,köpek doğal olarak 1 kg eti seçer.ve "1kg eti yemenin mutluluğunu" yaşar.ama bilemez ki,1 kg altınla kaç kg et alacağını!ama insan bilir.bunu düşünerek çözer.
    köpek en değerli şeyin et olduğunu sanar.insan en değerli şeyin altın olmadığınıda bilir.
    "her kim sadece dünyalık isterse,öteki dünyasını yoketmiş olur".insanı insan yapan"sanki sonsuza kadar dünyada kalacakmış gibi faydalı işlerde çalışmak, yarın ölecekmişsin gibi öteki dünyana hazırlanmak"düşüncesini gütmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıYı -- 26 Ağustos 2010; 23:52:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ıYı

quote:

quote:

(afedersiniz) köpeğin önüne;1kg et ve 1kg altın koysanız,köpek doğal olarak 1 kg eti seçer.ve "1kg eti yemenin mutluluğunu" yaşar.ama bilemez ki,1 kg altınla kaç kg et alacağını!ama insan bilir.bunu düşünerek çözer.
    köpek en değerli şeyin et olduğunu sanar.insan en değerli şeyin altın olmadığınıda bilir.
    "her kim sadece dünyalık isterse,öteki dünyasını yoketmiş olur".insanı insan yapan"sanki sonsuza kadar dünyada kalacakmış gibi faydalı işlerde çalışmak, yarın ölecekmişsin gibi öteki dünyana hazırlanmak"düşüncesini gütmektir.

Alıntıları Göster
    Her sabah Afrika'da bir ceylan uyanır. En hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa öldürülecektir. Her sabah Afrika'da bir aslan uyanır. En hızlı ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa aç kalacaktır. Aslan veya ceylan olmanız fark etmez. Güneş doğduğunda koşmaya başlasanız iyi olur.

bizimkiside böyle bi hikaye işte....koş babam koş mezara kadar koş dur belki de son nefesimizi verirken'' lan ne salak bi hayatmış bumuydu yani olay keşke hiç yaşamasaydım''gibilerinden hayata son postamızı koymanın onuru ve gururu içinde yok olup gidicez...bitimi bitmedi bide cehennem cıktı karşımıza burası tam bi muamma zaten ...umarım Allah şaka yabtım len veletler hadin yürüyün cennete gibilerinden bi güzellik yaparda herşey güllük gülüstanlık olur

• quote:

Orijinalden alıntı: isis1982

quote:

quote:

Nasıl ki köpek için et, bizim için de öteki dünyadır? Seviyen niye orda niye orda sınırlanıyor köpeğin et istemesi gibi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isis1982

quote:

quote:

Nasıl ki köpek için et, bizim için de öteki dünyadır? Seviyen niye orda niye orda sınırlanıyor köpeğin et istemesi gibi.

konuyla alakalı değil ama merak ettim yaş kaç?

• quote:

nedir bu çaba?

insan ne yapmaya çalışır varoluşuyla birlikte bu diyarda? yeme içme sıçma iş güç uyku evlilik sex çocuk monotonluk ve ölüm.

din mi siyaset mi özgürlük mü huzur mutluluk neşe mi yoksa anlam yüklemeye çalıştığım-ız boş bir çöp tenekesi mi?

Malesef öyle. Ama bu tenekelere değer yükleyerek de mutlu olabiliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nineeleven

quote:

nedir bu çaba?

Malesef öyle. Ama bu tenekelere değer yükleyerek de mutlu olabiliyoruz.
    insanın yapmaya çalıştığı tek şey "ben niye burdayım ve ne yapıyorum" sorusuna cevap aramaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: ebubekirx

insanın yapmaya çalıştığı tek şey "ben niye burdayım ve ne yapıyorum" sorusuna cevap aramaktır

Alıntıları Göster
    isis1982 yazdığımla alakalı şeyler bekliyordum ilginç. 27?
  • quote:

isis1982 yazdığımla alakalı şeyler bekliyordum ilginç. 27?

Alıntıları Göster
    "Hay" dan gelen "Hu" ya gider.topraktan gelen toprağa gider.muhakkak O'na döndürülücez.şu kısacık dünya boyutnda;bir taşın yerini bile değiştirdiğimizde "ben değiştirdim"diyebiliyorsak,iyi yada kötü birşey yaptığımızda "benim eserim" diyebiliyorsak,kısaca bu "ben" bizde varken bunun deyerini bilip O'na boyun eymeliyiz."ben" benden gittikten sonra iş işten geçmiş olacak.

• quote:

"Hay" dan gelen "Hu" ya gider.topraktan gelen toprağa gider.muhakkak O'na döndürülücez.şu kısacık dünya boyutnda;bir taşın yerini bile değiştirdiğimizde "ben değiştirdim"diyebiliyorsak,iyi yada kötü birşey yaptığımızda "benim eserim" diyebiliyorsak,kısaca bu "ben" bizde varken bunun deyerini bilip O'na boyun eymeliyiz."ben" benden gittikten sonra iş işten geçmiş olacak.

Alıntıları Göster
    yazdığınız şeye yorum yapmıştım onu geçiştirip yaşımı sordunuz, şimdi bambaşka boyuta geçtiniz laf oyunlarına gerek basit birşey sormuştum sadece.

öbür dünyayı istemeniz ve odalanmanızla, köpeğin eti seçmesi fark ne? niye sınırlarınız var köpek gibi demiştim

• quote:

yazdığınız şeye yorum yapmıştım onu geçiştirip yaşımı sordunuz, şimdi bambaşka boyuta geçtiniz laf oyunlarına gerek basit birşey sormuştum sadece.

öbür dünyayı istemeniz ve odalanmanızla, köpeğin eti seçmesi fark ne? niye sınırlarınız var köpek gibi demiştim

Alıntıları Göster
    öbür dünyada sınır yok.öbür dünyada seçimde yok.öbür dünyayı bilmiyorum.ama şunu çok iyi biliyorum;öbür dünyaya hazırlanmanın tek yolu bu dünyada insan olmak.
    sorduğun soruna soruyla karşılık vermem,sormuş olduğunuz soruda anlamsızlık olduğunu düşünmemdir.insanı köpekten ayıran en büyük fark ,köpek yaşamını devam ettirmek için sadece kapasitesine göre seçim yapar, ama insan "kul" olabilmenin yüceliği ile kainatta en yüksek rütbe şerefine gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıYı -- 27 Ağustos 2010; 22:06:20 >

• quote:

öbür dünyada sınır yok.öbür dünyada seçimde yok.öbür dünyayı bilmiyorum.ama şunu çok iyi biliyorum;öbür dünyaya hazırlanmanın tek yolu bu dünyada insan olmak.
    sorduğun soruna soruyla karşılık vermem,sormuş olduğunuz soruda anlamsızlık olduğunu düşünmemdir.insanı köpekten ayıran en büyük fark ,köpek yaşamını devam ettirmek için sadece kapasitesine göre seçim yapar, ama insan "kul" olabilmenin yüceliği ile kainatta en yüksek rütbe şerefine gelebilir.

Alıntıları Göster
    İnsan yaşamaya, bedeni bütünlüğünü korumaya, sonra seviyesine göre benliğini mutlu etmeye çabalar. Toplum fertlerinin birbirine saygılı davranması mutluluğu artırır. Bir müslüman camiden sonra bir hristiyan kiliseden sonra bir hindu nehirde yıkanınca mutlu olur.

Hayatın boş bir çaba olduğunun hepimiz farkındayız ama bu mutluluğumuzu bozmasın:)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.