Şimdi Ara

Insanlar niye sivilde surunmek istiyor ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

kimseye siktir çekemezsin öyle iş bulmak kolay değil.

• Bir çok kişinin önyargılı olmasının nedeni, er-erbaş ve süreli olarak askere gidenlerin anlattığı anıların etkisiyledir.

Mecburi askerlik yükümlülüğü benim bildiğim 35-40 yıllık süreçte kademeli olarak 18 aydan 6 aya düşürüldü. Askere gidenlerin kısa sürede askeri disiplin altına alınabilmesi için verilen temel askerlik/piyade eğitimlerinin zorluğu, her gün tutulan nöbetler...vs bunların rütbeliler için de ömür boyu aynı şekilde devam ediyor olduklarını düşünmelerinden kaynaklanır.

Silahlı Kuvvetlerde komuta edilebilmesi ve kontrol sağlanabilmesi için en düşük rütbeden en yükseğine kadar disiplin kuralları mevcuttur. Disiplin kuralları içerisinde herkes birbirine saygı duyar. Aleni ortamlarda astlık-üstlük ilişkilerinde verilen disiplin görüntüleri rütbelilerin kendi ortamlarında daha samimi ve birbirine güvenin olduğu abi kardeş düzeyinde olur.

Silahlı Kuvvetlerde rütbeliler sadece piyade sınıfında değildir. Mesela Hava Kuvvetlerinde uçakla ilgili tüm teknik sınıflarda rütbeliler görevlidir. Yapılan işler özel sektörde sanayideki bi oto tamircisi ile kıyaslamayacağınız ölçüde bilgi birikimi, teknik aletlerle ve tamamen teknik dökümantasyona uygun olarak işler yapılır. Bu ortamlarda çalışanların kendi aralarındaki hitapları abi-şefim-hocam şeklindedir. Yeri gelir bir uçucu pilot teknisyen assubaya şefim, teknisyen assubay pilota hocam şeklinde hitapeder. Bu, askeri displinin ötesinde karşılıklı güven ve saygının sevginin de göstergesidir aslında.

Tabi bu yönler siviller tarafından pek bilinmez.

Onların gözünde tüm rütbeliler sabahtan akşama, akşamdan sabaha, yat-kalk-selam dur-tekmil ver-nöbet tutmayla ömrünü geçirmektedir.

Bir de şu var tabii ki...

Askerliği meslek olarak seçmek için sevmek gerek. 

Zorlukları var mı var...

İş zorlukları, değişken mesai düzeni, denetlemeler, dış görevler, intikaller, kurslar, nöbetler, 3-5 bilemedin 8-10 yılda bir tayin ve yer değişiklikleri...

Herkesin harcı değil altından kalkmak...

Halbuki özel sektöre bakıldığında da bir çok kesimde çalışanların maddi olarak haklarının verilmediği, çalışma sürelerinin çok, şartlarının ağırlığı ve hiyerarşik düzeyde patrondan işçisine daha baskıcı tutum ve kabul edilemez hitapların olduğu da bilinen bi gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 10 Mart 2021; 12:9:0 >

• Kac maas aliniyor hocam

Ben askerde kalmayi düşünüyorum bazen yapima cok uygun meslek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Kac maas aliniyor hocam

Ben askerde kalmayi düşünüyorum bazen yapima cok uygun meslek
    Rütbeye bağlı aldığın maaş, hangi rütbe için soruyorsun?

Ayrıca şuan askerde kalma diye bir şey yok, en fazla +6 ay sözleşmeli er olarak yapabilirsin, o da batıda asgari ücret doğuda terör tazminatı ile yerine göre değişir maximum 5 bin lira alırsın. Ama sözleşmeli er askerde olunabilecek en son şey tavsiye etmem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.