Şimdi Ara

İnsanlar okumaya, bilim yapmaya mecbur değildir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 13:59:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: St. Mark of Ephesus

Bakkal Nuri, kuantum mekaniği çalışsın diyorsun yani. Güzel fikir ben beğendim. Bilim ve felsefenin büyük bir bölümü gündelik hayatta hiçbir işimize yaramıyor.
    Fizik çalışırsa çevresindeki dünyayı daha iyi anlar. O dediğin yalnızca felsefe için geçerli. For the sake of science because science is important yalnızca güncel ve en komleks akademik bilgi toplama faaliyetinden oluşmuyor. Thales'in hasat hikayesinde olduğu gibi hayata dönük sonuçları olabiliyor. Yalnızca ahlak ve siyaset felsefesi bilimle aynı etkiye sahip olabilir ayrıca toplumlar kesinlikle Bakkal Nuri'den ibaret değil. Çoklu evrenler ve sicim teorisi elbette gündelik hayatla ilgili değil ama bilimin çok büyük bölümü doğrudan gündelik hayatla ilgili.

Gündelik hayatla ilgili değil ise en basitinden bilime dayanan teknik öğreten, aslında bir çeşit bilim öğreten meslek okulları açmayalım. Nuri ise değiştirdiği bir ampülün bile nasıl çalıştığını bilmesin, çevresine tamamen kör şekilde yaşasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: St. Mark of Ephesus

Etkilemek ayrı fayda sağlaması ayrı bir şey. Şüphecilik öyle bir şey değil yalnız. Dış dünya ve diğer zihinlerden şüphe edilmesi ele alınıyor şüphecilikte. Ahlak, Tanrı, diğer zihinler, dış dünya var mı yok mu? Bunlar hayatı etkileyen ama maddi bir kazançta sağlamayan şeyler.

Bilime gelirsek bilimin maddi kazanç sağladığı konular oluyor. Fakat her zaman değil; zamanın a teorisinin mi b teorisinin mi doğru olduğu şeklinde bir tartışma bize fayda sağlamazdı.
    Tamam da ben gerçek hayata uyarlanabilirse dedim? Gerçek hayatta tüm her şeyin böyle ele alınmasi daha makul olabilir.

• Gerçek hayatta az-çok riskli konularda şüphe ederiz zaten.

• gokuba kullanıcısına yanıt
    Sen bana mantıksal şeyler sunuyorsun. Oysa dindeki mantık inançtır. Senin dediğin şey eskiden şimşek çaktığında tanrı yapıyor derlerdi ama bak aslında gökteki enerji sayesinde oluyormuş. Bunu ünlü ateistler bile söylüyor böyle saçmalık olabilir mi bilimle din açıklanmaz. Sen beni veya ben seni nasıl ikna edebilirim her zaman söylüyorum 2 farklı dine inan kişilerin 2 doğrusu vardır yanlışları yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilim yapma alegorisi içindeki son durum tepiti önemli.
    dünyanın gelişmiş ülkelerinden avustralya halen yanıyor. binlerce hayvan öldü ya da aç kalmasınlar diye öldürüldü.

.......................

bugüne kadar yapılan ilmin bi yangınla bile başedememesi acayip bi şey. gelinen nokta bakımından bu corona virüsü de aynı hikaye.

sonuçta dünya denen yerde küresel ısınma mevcut ve çözümü de oldukça zor deniyor.

........................

bilime olan inanç ile ilaha olan inanç arasında farklılıklar var. bunlardan en önemlisi bana kalırsa birisinin zaten ilah olduğu diğerinin ise sahte bir kısım vaadlerde bulunduğu gerçeği.

en nihayetinde dünya denen yeri dizayn edenin bilim değil de ilah olduğunu düşünmemizi sağlayacak yeterli bulgu elimizde mevcut gibi gözüküyor.

........................

bu ilahın bizim beyanımız üzere olan bir ilah olduğunu düşünmüyorum.
    sonuçta benim eşeyli ürememe izin veren şeyi ilah kabul ederim denmiş. sonuçta insan olmasa da koca bir kainat vardı var olmaya devam ediyor ve biz yokken de var olacak diyebilen birisi gerçek manada ilahı arayan kimsedir.

biz olmasak da madem kainat vardı var olacak derseniz ilim bilim kelimesinin laftan ibaret olduğu anlaşılır.

..........................

• Huzur ama herkesin huzuru.Huzuru seçebilmek için olanakları geliştirmek gerekiyor.Bu da bilime çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

bilim yapma alegorisi içindeki son durum tepiti önemli.
    dünyanın gelişmiş ülkelerinden avustralya halen yanıyor. binlerce hayvan öldü ya da aç kalmasınlar diye öldürüldü.

.......................

bugüne kadar yapılan ilmin bi yangınla bile başedememesi acayip bi şey. gelinen nokta bakımından bu corona virüsü de aynı hikaye.

sonuçta dünya denen yerde küresel ısınma mevcut ve çözümü de oldukça zor deniyor.

........................

bilime olan inanç ile ilaha olan inanç arasında farklılıklar var. bunlardan en önemlisi bana kalırsa birisinin zaten ilah olduğu diğerinin ise sahte bir kısım vaadlerde bulunduğu gerçeği.

en nihayetinde dünya denen yeri dizayn edenin bilim değil de ilah olduğunu düşünmemizi sağlayacak yeterli bulgu elimizde mevcut gibi gözüküyor.

........................

bu ilahın bizim beyanımız üzere olan bir ilah olduğunu düşünmüyorum.
    sonuçta benim eşeyli ürememe izin veren şeyi ilah kabul ederim denmiş. sonuçta insan olmasa da koca bir kainat vardı var olmaya devam ediyor ve biz yokken de var olacak diyebilen birisi gerçek manada ilahı arayan kimsedir.

biz olmasak da madem kainat vardı var olacak derseniz ilim bilim kelimesinin laftan ibaret olduğu anlaşılır.

..........................
    İnsanların hırsı bilimin önüne geçiyor hırslarından vazgeçmedikleri için küresel ısınma oluyor. Bir nevi aptallıklarından. Küresel ısınmayıda hırslarından vazgeçerek önlemiyorlar bilim yaparak küresel ısınmayı azaltabileceklerini düşünüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

İnsanlar modern yaşam tarzlarının sürdürülebilir olmasını istiyorsa mümkün olduğunca çok okuyup bilim yapmaya mecbur.
    modern yaşam tarzı ne demek.

elimizin ucunda, tuşa basınca kaba taslak atom bombası nın yapımını anlatıyor.

bu çağda bilim adamı bilgisayarın açma düğmesine basana kadar bilim adamı.

bilgi bence çok hızlı

asıl gerekli olan kıvılcım o ilk etki dir bence.

ingiltere tarafından hong kong verilmese çin bilim içinde sefaleti yaşıyor olurdu halen.

o ilk etki , bing bang , yol gösterici , ceo olmadan olmuyor.

tesla nın sefaleti edison un zenginliği hepsi o kıvılcımdan geliyor.

osmanlıda buna örnek, bilim le yaşayan bağdat şam 10 larca defa katledilince osmanlıyla gücü keşfetti.

hepten bilimi unutuncada sefaleti keşfetti.

modern yaşam tarzı ne demek ? sömürünün başka versiyonu değildir inşallah.

• CAHİL ERTEMM

• erkurt02 kullanıcısına yanıt
    kardeşim inanma mantıklı filan değildir, sende sahte bir mantık oluşturur elbette ama bu kurgusal bir şey, insanların sorgulamadan inanmasına sadece tezgah kuranların ihtiyacı vardır, başka hiç bir kimsenin senin bir şeylere sorgulamadan inanmana ihtiyacı olmaz, bunun mantıkla filan alakası yok, bu sadece bir dayatmadır, bunu yaz bir kenara.

İnanmak beyninde birilerinin istediği algının oluşmasına, taktiklerini uygulamalarına izin verir, eğer onların tezgahına inanmazsan bunu başaramazlar bu kadar basit, her ibrahimi din tazgahçıların sermayesidir. İnandığın an bittin sen, hayatın bitti, seni istedikleri köle sürüsüne katarlar ve sömürürler, düşüncelerine onlar yön verir ve güç el ederler, her kralın her efendinin, kölelerini yönetmek ve onları beslemek için bir mabedi vardır.

Ben seni hiç bir şye ikna etmeye çalışmıyorum, ben zaten biliyorum, çünkü benim yazdığım her şey kanıtlıdır, sen neye istiyorsan ona inan bu seni bağlar, seni ikna etmek gibi bir derdim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 9:41:8 >

• gokuba kullanıcısına yanıt
    Peki senin yazdığın her şey kanıtlıdır lütfen bana cevap verme.

• Sadece şikayet edenler bilim yapmaz. Bilim her toplum için şarttır. Bilimsiz toplumlar asimile olmaya ya da ilkel yaşamaya mahkumdur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.