Şimdi Ara

Insert edemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sqldatareader ile okuduğum verıyı başka bir tabloya insert etmem lazım ama bir türlü yapamadım yardım edin ne olursunuz :(

read'in içinde olan urunadi rengi ve bedeni başka tabloda bulunan bdnr rknr ve cnm alanlarına insert etmem lazım ama values'in içine bir türlü yazamıyorum read'in içindeki stringleri göremiyorum

baglanti.Open(); 
    komut.Connection = baglanti;
    komut.CommandText = "select CUNAME, RENK, BEDEN from ORDERS where CUNR = '" + TextBox1.Text + "'";
    SqlDataReader dr = komut.ExecuteReader();

while (dr.Read())
    {
    string urunadi = dr["CUNAME"].ToString();
    string rengi = dr["RENK"].ToString();
    string bedeni = dr["BEDEN"].ToString();
    }

baglanti.Open();
    komut.Connection = baglanti;
    komut = new SqlCommand("insert into ORDERDT(BDNR,RKNR,CNM)values()", baglanti);
    komut.ExecuteNonQuery();

• baştan aşşagı hata dolu biraz daha çalışman lazım
  • değişkenleri while içinde tanımlarsan dışarda kullanamazsın, ya sqlcommand değişkenini while içine al ya da çektiğin verileri generic list içine atıp while döngüsünden sonra insert yap.
  • vay vay hem rengi bedeni while içinde tanımlamışsın hemde insertte onları kullanmamışsın. 1. si onları yukarda string olarak tanımla sonra
    komut = new SqlCommand("insert into ORDERDT("+bedeni+","+rengi+","+urunadi+")values()",

şu şekilde yazman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slifer45

vay vay hem rengi bedeni while içinde tanımlamışsın hemde insertte onları kullanmamışsın. 1. si onları yukarda string olarak tanımla sonra
    komut = new SqlCommand("insert into ORDERDT("+bedeni+","+rengi+","+urunadi+")values()",

şu şekilde yazman lazım

yanlıs yaptıgımı bılıyordum ama yınede sızın fıkırlerınızı almak ıstedım sagolun yorumlar ıcın :)))))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.