arkadaşlar sqldatareader ile okuduğum verıyı başka bir tabloya insert etmem lazım ama bir türlü yapamadım yardım edin ne olursunuz :(
read'in içinde olan urunadi rengi ve bedeni başka tabloda bulunan bdnr rknr ve cnm alanlarına insert etmem lazım ama values'in içine bir türlü yazamıyorum read'in içindeki stringleri göremiyorum
baglanti.Open(); komut.Connection = baglanti; komut.CommandText = "select CUNAME, RENK, BEDEN from ORDERS where CUNR = '" + TextBox1.Text + "'"; SqlDataReader dr = komut.ExecuteReader();
while (dr.Read()) { string urunadi = dr["CUNAME"].ToString(); string rengi = dr["RENK"].ToString(); string bedeni = dr["BEDEN"].ToString(); }
baglanti.Open(); komut.Connection = baglanti; komut = new SqlCommand("insert into ORDERDT(BDNR,RKNR,CNM)values()", baglanti); komut.ExecuteNonQuery();
baştan aşşagı hata dolu biraz daha çalışman lazım
değişkenleri while içinde tanımlarsan dışarda kullanamazsın, ya sqlcommand değişkenini while içine al ya da çektiğin verileri generic list içine atıp while döngüsünden sonra insert yap.
vay vay hem rengi bedeni while içinde tanımlamışsın hemde insertte onları kullanmamışsın. 1. si onları yukarda string olarak tanımla sonra komut = new SqlCommand("insert into ORDERDT("+bedeni+","+rengi+","+urunadi+")values()",
şu şekilde yazman lazım
quote:
Orijinalden alıntı: Slifer45
vay vay hem rengi bedeni while içinde tanımlamışsın hemde insertte onları kullanmamışsın. 1. si onları yukarda string olarak tanımla sonra komut = new SqlCommand("insert into ORDERDT("+bedeni+","+rengi+","+urunadi+")values()",
şu şekilde yazman lazım
yanlıs yaptıgımı bılıyordum ama yınede sızın fıkırlerınızı almak ıstedım sagolun yorumlar ıcın :)))))