Şimdi Ara

Instagram yedinci yaşını kutluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan tam 7 yıl önce 6 Ekim 2010 tarihinde yayın hayatına başlayan Instagram, toplum üzerinde de büyük etkiler bırakmayı başardı. Platform bugün yedinci yaşını doldurmuş durumda.

Dönüşüm başlattı

Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından geliştirilen Instagram, 6 Ekim 2010 tarihinde App Store üzerinden kullanıma sunulmuştu. O dönem sadece iOS’a özel olan uygulama akıllı telefon dünyasını filtreler ile tanıştırmıştı.

Kısa sürede popüler olan Instagram kendinden sonraki pek çok uygulamaya ilham kaynağı oldu. 2012 yılında Android platformuna gelişi büyük olay olmuş ve iPhone kullanıcıları uygulamanın basitleşeceğini savunmuştu. Aksine bu adım uygulamanın bir dönüşüm başlatması anlamına geliyordu.

Ayrıca Bkz.Batman: The Enemy Within indirmeye sunuldu

Aynı yıl sürpriz bir şekilde Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınan Instagram’ın sadece 13 kişilik bir ekibi ve 30 milyon indirme sayısı bulunuyordu. Sonrasında hızlı bir gelişme sürecine giren platform önce video yükleme imkanı ve sonrasında özel mesaj özelliğini getirdi. Ardından Hikayeler, canlı yayın desteği, stickerlar ve yüz etiketleri gibi pek çok yenilik karşımıza çıktı.

Bugün Instagram 800 milyon kullanıcıya sahip ve en büyük sosyal ağlardan birisi haline geldi. Aradan geçen süre içerisinde akıllı telefon fotoğrafçılığı neredeyse çağ atladı. Kullanıcıların kendi fotoğraflarını çekmesi farklı bir anlam kazandı ve bir sektör haline geldi. Buna paralel olarak mobil cihazların önce arka kameraları sonra da ön kameraları hızlı bir şekilde gelişti ve bugünlere gelindi. Sürekli büyüyen mobil dünyada Instagram bakalım daha neleri değiştirecek. 

Instagram yedinci yaşını kutluyor 

• İnsanların (daha çok bayanların) ahlak anlayışını da dönüştürdüğü kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

İnsanların (daha çok bayanların) ahlak anlayışını da dönüştürdüğü kesin.

Bayan değil kadın.

Takip ettiğin bikaç kadından hepsini genelleyemezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 milyar dolar nedir yav acayip ucuza gitmiş

• 2017 Mayıs'a kadar hesap açmadım. Gördüm ki bir şey kaybetmemişim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Catology

quote:

Bayan değil kadın.

Kadın, bayan ve kız arasındaki farkları açıklar mısınız?
  • Yazılımcılık başarısı. Helal olsun o 13 kişiye.

Sosyal ve kültürel hayata etkilerine baktığımızda ise insanların ne kadar şekilci ve ahlaksız olduğunu çok güzel ortaya döktü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bayan değil kadın.

Kadın değil bayan.

Buraya da mı geldiniz yeter artık ya. Ekşi'ye geri dönün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 9 Ekim 2017; 0:32:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

quote:

quote:

Bayan değil kadın.

Kadın değil bayan.

Ekşi sözlükte üyeliğim yok. Pozitif ayrımcılığı da ekşi sözlükte duymadım. Kadınlara saygım çok o yüzden hassasiyetlerine özen gösteriyorum.

o yorumu dikkatli okuduysan kadınları küçümseyen bir tavır var. Sevgilisinin yanında kuzu kesilenler burada aslan gibi kükremesine bayılıyorum gerçekten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

quote:

quote:

Bayan değil kadın.

Kadın değil bayan.

Ekşi sözlükte üyeliğim yok. Pozitif ayrımcılığı da ekşi sözlükte duymadım. Kadınlara saygım çok o yüzden hassasiyetlerine özen gösteriyorum.

o yorumu dikkatli okuduysan kadınları küçümseyen bir tavır var. Sevgilisinin yanında kuzu kesilenler burada aslan gibi kükremesine bayılıyorum gerçekten.

Ekşi'yi senin gibi çok insan bulunduğu için dedim. Bu yaptığın kadın hakları savunuculuğu (feministlik) değil. Böyle saçma sapan şeylere tetiklenerek insanları kadın düşmanı yapan kişilere feminazi denir. Neden çevremdeki doğru düzgün hiç bir kadın bundan tetiklenmiyor da internetin sağından solundan fırlayan tipler çıldırıyor? Kadınların onlarca kat büyük sorunları varken buna takmanın ne alemi var? O kadar kadın hakları savunucusuysanız doğuda çocuk yaşta evlendirilen kadınların düğünlerini basın.

Öyle bir yazmışsın ki sanki biz kadın düşmanıyız. Buradaki herkes kendi imkanlarıyla hayat buldu. Böyle saçma argüman mı olur?

Kadın, bayan, hatun, çiçeğim, avrat vs. isteyen istediğini der. Bir taciz veya kadının KENDİSİNİN rahatsız olma durumu söz konusu değilse kimse başkasının adına konuşamaz.

Bu bahsettiğin hassasiyet tamamen rahat batması sonucu ortaya çıkmış bir olay. Buralarda bayan değil kadın diyerek kimseyi çeviremezsin, sebebini açıklamadan böyle dikte etmek çok saçma.

Ben erkek olduğu halde feminaziliği iyi niyetle savunanı görmedim. Ya bir feminist kız yüzüme baksın kafası ya da aşırı saflık.

O yoruma da katılmıyorum. Genellemek yanlış. İnsanlığın her döneminde ahlaklı/ahlaksız insanlar oldu ama bundan sonra sorulacak soru Kime/neye göre? olduğundan o meseleye girmenin alemi yok. Sadece teşhircilik kolaylaştı ve bazı insanlar para/ego tatmini için daha küçük duruma düştü diyebiliriz.

• Ne ocaklar ne hayaller yıktın insta,

• Devir yazılım devri. Para yazılımda...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vay be o kadar oldu mu...

• Kişisel reklam, beden pazarlama merkezi.

Dunyadaki en egoist mecra.

Adamin surati beygirden hallice, hergun selfie cekip koyuyor.

• 7 Yıl Oldumu Harbi Ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.