Bildirim
integral sorusu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
cevabım bulunsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecatcherintherye -- 28 Temmuz 2013; 4:15:09 > -
Arkadaslar sunu belirtmek isterim soru lise kitaplarindaki bi soru degil .. universitede yaz okulunda sorulmus bi soru .. ama lisedeki arkadaslarda cozebilir .. klasik bi integral sorusu . Onemli olan puf noktayi gorebilmek islemlerin devami zaten gelir ...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunun cevabının ne olduğu belli mi? Arctan'ın türevine benziyor ama anlamadım -
şuan meşgulüm ama mesajım bulunsun deneyecem sonra
üniversite falan yazmışsınız inş 2 sayfalık çözümü olan sorulardan değildir -
ln(x+1)+c mi? -
-
Arcsin(x-1)+c mi
Arkadaslar sorunun cevabi yok o yuzden soruyu çozup resim olarak atarsaniz cok iyi olur.. zaten gidis yolu dogruysa cevap da dogrudur ...
http://www.sketchtoy.com/46928510
bu kadar yaptım x değişkenine göre de düzenlerseniz çıkar
umarım hata yapmamışımdır :(
mobil olan arkadaşlar buradan bakabilirler biraz karışık ama...
http://i.imm.io/1dUG9.jpeg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicurus -- 28 Temmuz 2013; 23:16:09 >
-
Epicurus sen seca/1+seca dan sonraki ayirmayi yanlis yapmissin...
quote:
Orijinalden alıntı: sirjoe
Epicurus sen seca/1+seca dan sonraki ayirmayi yanlis yapmissin...
aa evet dur yeniden bakayım -
Ya arkadaslar kok icindeki ifadeyi trigonometrik ifadelerle cikarticaz .. ama ondan sonraki islemler cikmiyor sknti da burda ...
quote:
Orijinalden alıntı: Tinuviél Luthién
Arcsin(x-1)+c mi
+1 -
evet bu soruyu matematik hocama sordum. cevabını yazıyorum. bu kıyağımıda unutmayın.
işte hocamın cevabı:
şindi orda şeyi şey yap. o şeyide şeyle yap. gerisi dört işlem onuda ben yapmayayım sana -
quote:
Orijinalden alıntı: Arch3Rr
quote:
Orijinalden alıntı: Tinuviél Luthién
Arcsin(x-1)+c mi
+1
Arkadaslar o cevap arcsin cikmaz siz direk formul zannediyonuz o sekilde cikarmaya calisiyonuz ama o integral sorusunda dediginiz tarzda bir formül cikartmasi olmuyor . Kaldiki kokun disindaki +1 i unutmayin ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X