Şimdi Ara

İntel 10700k - Asus Rog Strix Z490-E Gaming-Rtx4070Ti-Noctua Nh-D15 Chromax blacl (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
7
Favori
14.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    10700k yı abi :) verelim de sp miz yükselsin :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sakiri kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lemartes kullanıcısına yanıt
    Çok fazla ayar, çok fazla detay, çok fazla zaman istiyor AMD hocam. Ancak onca ayardan sonra Intel ile eş performans alınabiliyor. Intel’de ayarlarımı yapıp kullanmaya başlamam sadece 30dk sürdü.

• MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Corsair H150XT kullanıyorum, fan devirleri PWM 500-1200 rpm aralığında ayarlı, pompa balanced modunda CPU 28-72C arası (Cine R20’de), VRM’ler 35-50C arası seyrediyor. Şuan için gayet memnunum.

Düzeltme: Voltajı 1,33V yapıp, override mode dan adaptive mode a geçiş yaptım. Hem sıcaklıklar, hem de güç tüketimi önemli ölçüde düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 31 Ağustos 2020; 1:59:21 >
  • Yeni biosu yükledinizmi ?
    gözünüze çarpan + ve - leri nelerdir. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

Yeni biosu yükledinizmi ?
    Yeni sürüm biosu yükledim.
    Gayet stabil olmuş. Aşiri derecede voltaj vermiyor yada aniden yüksek güç tüketimi hiç olmadı.
    Level 6 aldım ve 5 ghz için auto voltaji seçtim.
    Yaklaşık 2 saat .30 dakikdadıar webde geziniyorum.

İntel 10700k - Asus Rog Strix Z490-E Gaming-Rtx4070Ti-Noctua Nh-D15 Chromax blacl

• quote:

Yeni biosu yükledinizmi ?
    Yeni biosta dikkatimi çeken baska birseyde
    Level4 de
    5200 mhz de cinebench r20 max 93 derece ile gecebilmesi.

• Merhaba 5.1 ghz de benchmark yapmazsam oyunlarda mavi ekran vermiyor ama prim95, furmark da bench yapınca mavi ekran veriyor. Sıcaklıktan yana sıkınıtım yok 360 mm radyotörlü bir soğutma var. cpu core voltahe 1330 yaptım dediğiniz gibi yine olmadı. Ne yapmam gerekiyor acaba?

• İntel 10700k - Asus Rog Strix Z490-E Gaming-Rtx4070Ti-Noctua Nh-D15 Chromax blacl

@sakiri

Çok özenmiştim size, olduğu kadar benzerlerini almaya çalıştım. Kasa fanlarında ufak bi sıkıntı yaşadım size sorayım dedim. Extra 3 fan daha almayı düşünüyorum, bunları aldıktan sonra hangi slotlara takacağımı kestiremedim. Anakart üzerinde 2 case fan slotuna bi arka egsozu bir de öndeki girişi bağladım. Tepe egsozu aio pumpa bağladım o da full ayar dönüyor hep ayar yapılmıyor. Olur da alırsam gelecek 3 fan için nasıl bir çözüm önerirsiniz. Splitter alıp hepsini öne takmak mı ayrıyetten kontrolcü bakmak mı, vallahi bilemedim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: Âutøp§¥ täßL£

@sakiri

Çok özenmiştim size, olduğu kadar benzerlerini almaya çalıştım. Kasa fanlarında ufak bi sıkıntı yaşadım size sorayım dedim. Extra 3 fan daha almayı düşünüyorum, bunları aldıktan sonra hangi slotlara takacağımı kestiremedim. Anakart üzerinde 2 case fan slotuna bi arka egsozu bir de öndeki girişi bağladım. Tepe egsozu aio pumpa bağladım o da full ayar dönüyor hep ayar yapılmıyor. Olur da alırsam gelecek 3 fan için nasıl bir çözüm önerirsiniz. Splitter alıp hepsini öne takmak mı ayrıyetten kontrolcü bakmak mı, vallahi bilemedim ben.

2 tane fan daha alsan yeterli olacak. Bir tane ön üste digeride tavana takilmali.

Egzos fani tek baglanti.

Tavanda iki fani birlestir.

Islemci fanlarinida birlestir.

Öndeki iki fanida birlestir.

• Konuya bayadir yazan yok sanirim

• quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

Konuya bayadir yazan yok sanirim
  • İntel 10. ve 11. nesil işlemcilerin Prime95 Small FFT s (test L1.L2.L3 caches, maximum power. heat,CPU stress) testini stock ayarlarda yapınca iyi bir soğutucunuz var ise sorun yaşamadan geçebilirsiniz.

İş overclock yapmaya ve voltaji arttırmaya gelince işin rengi değisiyor.

İşlemci stress testlerini basit testlerle atlatabiliriz.

Örneğin cpu z, cinebench R15, R20, R23 ve aida64 stress testlerini sıralayabiliriz. Bu testlerde işlemciniz uzun süreli testlerde hata vermeden, mavi ekrana düşmeden kendini kurtarıyorsa oyunlar için sorun teşkil etmeyecektir.

Avx komutlari gerektiren yani benim anladığım kadarıyla prime95 ayarında çalisan uygulamalar kullanacaksanız. Prime95 testi ile avx testi yapmanizda fayda var.

Kendi sistem bilesenlerime göre ortalama 15 dakikalik prime95 testi ve diger testlerimi yapmiş bulunmaktayim.

Bana göre bendeki 10700k işlemci için Full avx uygulamalari için 5000 mhz geçerli not aldı diyebilirim.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Non avx ile dilersem 5500mhz ilede kullanabilirim.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

5000mhz avx icin max 256 watt

Ve 92 dereceyi gördüm.

Oyunlar icin max disable avx degerim

175 watt ve 75 derecedir.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Test metodlarimi Aşağıdaki şekildedir.

Anakart

Asus Rog strix Z490 E gaming.

LLC level6

Bios vcore 1.305

5000 mhz cpu clock

4700 mhz ring clock

--------------------------------------------------------

Bios ayarlari:

İntel 10700k - Asus Rog Strix Z490-E Gaming-Rtx4070Ti-Noctua Nh-D15 Chromax blacl

Ai Tweaker Auto voltage caps.

Bu bölüm anakartın otomatik voltaj verme sınırını ayarlamak içindir. Otomatik voltaj belirlediğiniz sınırı aşmaz.

-------------------------------------------------------

Prime95 Avx testi 15 dakika

Prime95 Maximum power stress testi öncesi

Prime95 Maximum power stress testi sonrasi

Prime95 disable avx Test öncesi

Prime95 disable avx Test sonrasi

Güncelleme yapilmistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 4 Nisan 2021; 19:13:8 >

• Sağolasın.

• quote:

Sağolasın.

Rica ederim.

Biosa bir iki ayar daha ekliyecem testler bitince bios görüntüsünü atarim buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 4 Nisan 2021; 19:34:6 >
  • sağolasın.

• quote:

sağolasın.

Ek ayarlar oyun testini geçemedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

Ek ayarlar oyun testini geçemedi.

Alıntıları Göster

bende suı an 5200 al core x 47 vede ramledede 631 e ıjndırdıkm denıyorum.

• quote:

bende suı an 5200 al core x 47 vede ramledede 631 e ıjndırdıkm denıyorum.

Alıntıları Göster

Oyunlarda kurtarabilir mesala NFS heat oyunuyla deneme yapsan direk mavi ekran yersin.

• Hocam ramleri Z490-E'de nasil overclock yaptiniz? Oranın bios settingsini atabilir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.