Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.846
Cevap
32
Favori
228.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]

Acayip bir işlemci hava soğutmayla böyleyse su soğutmayla nasıl olur.
  • sakiri kullanıcısına yanıt
    Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Ne kadar voltaj verdiniz? Ramler 3900 MHz devam mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Ne kadar voltaj verdiniz? Ramler 3900 MHz devam mı?
    INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]

İslemcinin tek çekirdek performansını anlamak için başka bir taktik kullanıyorum. Tüm çekirdekler aktifken bu hızlara çıkmak için su soğutma şart.

Benim bu 10700k dan anladığım şey voltaj watt vrm falan filan banamısın demez ama sıcaklık meselesini halletmek önemli olan.

Ram testi yapmadım daha ama aldığım ramlar baya kaliteliye benziyor.

Artık işin show tarafını bir yana bırakıp en stabil ve uygun islemci hızına odaklanmam lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 28 Mayıs 2020; 19:2:59 >

4.8-5.0 GHz gayet iş görecektir. Ama ben sizin maksadı anladım. 2600K gibi bunu da yakmak istiyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

4.8-5.0 GHz gayet iş görecektir. Ama ben sizin maksadı anladım. 2600K gibi bunu da yakmak istiyorsunuz.
    Yok bunu yakmam
    10 sene gideri var.
    Hangi işlemci olursa olsun toplam bir dakika icinde yakarim.
    İslemciyi savunmasiz birakirsan yanar.

Şuan 5 ghz icin ugrasiyorum. 1.2 volt ile iyi gidiyordu ama yetersiz kaldi.

• 10700k girmeyecek galiba stoklara 10600k alıp geçicem ben girince satıp alıcaz artık yapacak birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

Yok bunu yakmam
    10 sene gideri var.
    Hangi işlemci olursa olsun toplam bir dakika icinde yakarim.
    İslemciyi savunmasiz birakirsan yanar.

Şuan 5 ghz icin ugrasiyorum. 1.2 volt ile iyi gidiyordu ama yetersiz kaldi.

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    https://www.gskill.com/product/165/166/1536655640/F4-3600C16D-16GTZRTrident-Z-RGBDDR4-3600MHz-CL16-16-16-36-1.35V16GB-(2x8GB)
    Bu linkteki ramlari nasil yapcaz.
    Şuan 4000 mhz yükselttim.
    voltaj falan nasıl olcak bir bilgin varmı kardeşim.
    INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

10700k girmeyecek galiba stoklara 10600k alıp geçicem ben girince satıp alıcaz artık yapacak birşey yok.
    Vatan da satılıyor ama vatan fiyatıyla tabii.
    www.vatanbilgisayar.com
    INTEL Core i7 10700K Soket 1200 10. Nesil 3.80 GHz 16MB Önbellek 14nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-10700k-soket-1200-10-nesil-3-80-ghz-16mb-onbellek-14nm-islemci.html

Nasıl yapacağız derken?

• quote:

Nasıl yapacağız derken?
    Linkteki ramlar benim şuan kullandıklarım.
    Ramların gerçek performansını görmek için ne gibi ayarlar yapmam gerekiyor. Ne yapcaz derken bunu ima etmistim :D
  • quote:

Linkteki ramlar benim şuan kullandıklarım.
    Ramların gerçek performansını görmek için ne gibi ayarlar yapmam gerekiyor. Ne yapcaz derken bunu ima etmistim :D

Alıntıları Göster
    İlk başta sadece XMP kullanırsanız daha sağlıklı olur. Hem ramden kaynaklı hataların önüne geçmiş olursunuz hem de CPU’ya aynı hız için vereceğiniz voltaj değeri daha düşük olur. Öncelikle hem fikir olduğumuz 5 GHz için uygun voltaj değerini bulun ve benchmarklarda, oyunlarda bir süre test edin. Tamamen stabil olduğunuza kanaat getirdiğiniz takdirde bu sefer arzu ederseniz ramlere yüklenebilirsiniz.

• quote:

İlk başta sadece XMP kullanırsanız daha sağlıklı olur. Hem ramden kaynaklı hataların önüne geçmiş olursunuz hem de CPU’ya aynı hız için vereceğiniz voltaj değeri daha düşük olur. Öncelikle hem fikir olduğumuz 5 GHz için uygun voltaj değerini bulun ve benchmarklarda, oyunlarda bir süre test edin. Tamamen stabil olduğunuza kanaat getirdiğiniz takdirde bu sefer arzu ederseniz ramlere yüklenebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    İşlemciyi 1.275 Vcore 5ghzde kullanıyorum. Ramlarde 4000 mhzde bakalım mavi ekran siyah ekran donma kanma yanma olacak mı?

• quote:

İşlemciyi 1.275 Vcore 5ghzde kullanıyorum. Ramlarde 4000 mhzde bakalım mavi ekran siyah ekran donma kanma yanma olacak mı?

Alıntıları Göster
    Ramler XMP’de değilken alacağınız hatalar %100 CPU voltajından diyemeyiz.

• quote:

Ramler XMP’de değilken alacağınız hatalar %100 CPU voltajından diyemeyiz.

Alıntıları Göster
    Anakart çok güclü zaten geriye ram ve cpu kaliyor. Ramlaride dediginiz gibi yaparsak tamamen islemciye odaklanabiliriz.

• quote:

Anakart çok güclü zaten geriye ram ve cpu kaliyor. Ramlaride dediginiz gibi yaparsak tamamen islemciye odaklanabiliriz.

Alıntıları Göster
    Aynen öyle. Böylelikle bi’ miktar CPU voltajı da esneyecektir. En azından bu zamana kadar hep böyle oldu. 10. nesilde de benzer olacaktır. Y2B der8auer videolarına da göz atabilirsiniz. Kendi anakartınız ile alakalı ekstra ayarlar için de göz gezdirmişsinizdir diye düşünüyorum.

• quote:

Aynen öyle. Böylelikle bi’ miktar CPU voltajı da esneyecektir. En azından bu zamana kadar hep böyle oldu. 10. nesilde de benzer olacaktır. Y2B der8auer videolarına da göz atabilirsiniz. Kendi anakartınız ile alakalı ekstra ayarlar için de göz gezdirmişsinizdir diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    O arkadasi izliyorum iyi overclock yapiyor.
    Biosdan islemci sicakligini 85 dereceyi gecmeyecek sekilde ayarladim.
    Vcore 1.235
    5ghz
    Ddr4 - 4000 mhz

Şuan herşey yolunda. İşlemci Thermal Throttling yapmadi. Bundan sonrasi voltajin yetip yetmemesi ile alakali sanirim.
    Stabil kalabilmesi icin voltaj istermi istemez mi görecegiz.

• Vatanda ürünler stokta almak isteyen varsa
    https://www.vatanbilgisayar.com/intel/soket-1200/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xdian -- 28 Mayıs 2020; 22:57:7 >
  • Z490 anakartları 1500tlden, 2300tl'ye kadar gidiyor gördüğüm kadarıyla. Pahalı olan z490, diğer z490'lara göre daha fazla mı overclok imkanı sunuyor? Yoksa fiyat farkı ekstra slot, wifi vs. den mi kaynaklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-699982A04 -- 28 Mayıs 2020; 22:0:10 >
  • quote:

TR'de bildiğim kadarıyla henüz yok.

Alıntıları Göster
    Derken, beni beklemiş gibi ilk fiyat Vatan'dan geldi.
    www.vatanbilgisayar.com
    INTEL Core i9 10900K Soket 1200 10. Nesil 3.70 GHz 20MB Önbellek 14nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i9-10900k-soket-1200-10-nesil-3-70-ghz-20mb-onbellek-14nm-islemci.html

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.