Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.846
Cevap
31
Favori
228.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: s1Lv3r

parçalarımız geldi 10900k niyetindeydim ama şartlar

Hocam parcalar ve toplam maliyet nedir?
    Kasa
    Psu
    Ram
    Anakart
    Islemci
    Fan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10900k ve z490 ile tavsiye edilen RAM hızı nedir? Sanki böyle birsey duydum ama tam hatırlamıyorum. 3.000mhz ram lerim var. Upgrade e girmeyi düşünüyorum 9900k dan. Ram leri tutmayı düşünüyorum bir süre.

• quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

10900k ve z490 ile tavsiye edilen RAM hızı nedir? Sanki böyle birsey duydum ama tam hatırlamıyorum. 3.000mhz ram lerim var. Upgrade e girmeyi düşünüyorum 9900k dan. Ram leri tutmayı düşünüyorum bir süre.
    10400F'teki 2666 MHz ve 3200 MHz durumunu görmüş olabilir misiniz?
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    bir 4000 mhz yakışır aslana
  • INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]
    INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]

• 17 mayis tarihinde amazon ingiltere uzerinden verdigim maximus xii extreme anakart siparisinin hala stoga dusmemesinden dolayi bekliyorum ben de. Millet aldi kullaniyor haha

Mevcut anakart ve islemcimi satacagim. (X570 aorus master ve 3700x)

Asrock markasinin bfb ozelligini merak ettigimden duz 10700 (2900-TL) ve z490 extreme4 anakart (1500tl :D ) aldim. Haftaya ben de duz 10700 125w power boost ile bir kac test gonderirim muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldboy86 -- 7 Haziran 2020; 11:47:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

bir 4000 mhz yakışır aslana
    Yakışmak için yakışırda oyunlarda FPS artışı yada genel performansta kayda değer bir artış sağlamayacaksa hiç uğraşmak istemem açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

10400F'teki 2666 MHz ve 3200 MHz durumunu görmüş olabilir misiniz?

Alıntıları Göster
    Olabilir. Böyle birşey kalmış aklımda nedense.
    yakışır abime kaşırtırma götür zaten aslanı almıssın yemini eksik etmeden olmaz

oyunlarda etkisi varmış testlerde görüyorum
    Gamers Nexusyoutube
    Intel i5-10600K Cache Ratio & RAM Overclock Beats 10900K: How Much Memory Matters
    https://www.youtube.com/watch?v=vbHyF50m-rs

10600k 4000 mhz iyi kalite bir ram ile uçurmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 7 Haziran 2020; 13:33:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Olabilir. Böyle birşey kalmış aklımda nedense.

Alıntıları Göster
    Elinizdeki ram aşırı bir kayıp yaratmaz. Özellikle 2K ve üzeri çözünürlükte oyun oynayacaksanız. Bu durum daha çok BF1-V multiplayer, AC Serisi vb. gibi CPU gücüne ihtiyaç duyan (yerine göre optimizasyon sıkıntısı olan) oyunlarda öne çıkıyor. Eğer fazla bir fiyat farkı vermeden min 3600 MHz bi’ kite geçiş yapma fırsatınız olursa fena da olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Elinizdeki ram aşırı bir kayıp yaratmaz. Özellikle 2K ve üzeri çözünürlükte oyun oynayacaksanız. Bu durum daha çok BF1-V multiplayer, AC Serisi vb. gibi CPU gücüne ihtiyaç duyan (yerine göre optimizasyon sıkıntısı olan) oyunlarda öne çıkıyor. Eğer fazla bir fiyat farkı vermeden min 3600 MHz bi’ kite geçiş yapma fırsatınız olursa fena da olmaz.

Alıntıları Göster
    Elinizdeki ramleri OC yapmak da başka bir seçenek tabii ki ama ram OC işlemi en can sıkıcı işlerden.

• sakiri kullanıcısına yanıt
    sistemi yeni topladım sizin ayarlarda mavi ekran geliyor direkt cpu biraz takoz çıktı kurcalmaya devam
  • quote:

sistemi yeni topladım sizin ayarlarda mavi ekran geliyor direkt cpu biraz takoz çıktı kurcalmaya devam
    Anakartiniz güç dagitimi bendekine göre biraz düşük ondan olabilir.
    Sizin ramlar nedir. Ram hiziniz nedir.
    Sende sivi sogutma oldugu icin level4 e alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 7 Haziran 2020; 14:35:49 >
  • sakiri kullanıcısına yanıt
    1.32 ve 5.1ghz de sorunsuz şu an. ramler kendi profilinde 3600 16-19-19. güç yapısından olacağını sanmam 6+1(14) faz sizin anakart 7+1(16) faz aynı sic'in (aynı bileşenler) laciverti ve 55 derecede kalıyor mosfetler.
  • quote:

1.32 ve 5.1ghz de sorunsuz şu an. ramler kendi profilinde 3600 16-19-19. güç yapısından olacağını sanmam 6+1(14) faz sizin anakart 7+1(16) faz aynı sic'in (aynı bileşenler) laciverti ve 55 derecede kalıyor mosfetler.
    İkinci bir secenek daha var. Aynı bios ayarları ile Vcore yi 1.385 yapıp çarpan kilidini 52 ye getirin.

Eğerki dedigim gibi stabil kalmaz veya sıcaklık değerleri fazla gelir ise
    Burdaki bios ayarlarıda farklı bir seçenek olarak kullanilabilir.

• Sanırım ülkemiz şartları + dolar gibi etkenlerden sonra işlemci stoklarının aşırı tüketilmesi fiyatlara yansıyacak. Bugün alamayan yarın almayı beklemesin..
  • Dolar bir yandan vuruyor bizimkiler bir yandan valla aralarında kaldık öyle vergiler çıkıyor ki resmen alma diyemiyor ama bu koşullarda zaten alınmıyor. Rtx 3000 serisi ekran kartları kafadan 15000₺ olur bu gidişle. Hani PC bileşenleri alkol sigara sınıfında gibi geldikçe geliyor.

Kullandığınız bellekler 3000mhz cl14 sanırım, oc ile daha gideri var onların. Değiştirmenize gerek yok. Yüksek hız ile düşük gecikme en iyi kombinasyondur. Örnek 4000mhz'de cl18 olmuş birşey farketmez. TridentZ'lerin 3600mhz'de cl15 çalışabilmesi lazım. Yanlız bellek oc'da gecikme değerlerine dikkat etmek gerekiyor, sistemin açılmaması söz konusu olabilir. Bios pilini çıkartıp takmak zorunda kalabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 8 Haziran 2020; 9:40:32 >
  • Intel i3-10100 CPU Review vs. AMD Ryzen 3 3300X, 3100, & i7-7700K Benchmarks

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    bu tip videolarda gözüm hep 3300x'e takılıyor.

bu nvidia 3000 serisi ne zaman ki?soyacağım bankayı ayarladım.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.