|
Intel, 13. ve 14. Nesil işlemcilerdeki sorunu bulduğunu açıkladı
-
-
Paşam nihayet el atmış olaya acele etmeseydi işlemci birkaç seneye eskiyecekti zaten. Baştan geri iade alacak sorunsuz olanları insanlara dağıtacaktın yok anakart üreticilerine bok yok fazla oc yapıyorsunuz de vs vs
-
büyük bir hevesle aldığım 13900ks işlemcimde de hayalet çökme sorunları vardı. garantiye gönderdikten 1 ay sonra stok olmadığı için 13900k ile değiştirilmesini onayladım. fakat bu işlemcide de aynı problem var çöke kalka kullanıyoruz mecbur
-
Vcore düşürmek frekansın düşmesi anlamına geliyor, downclock yapıp sorunun önüne geçmeye çalışacak yani performansı düşürecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 23 Temmuz 2024; 13:49:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
13400f te sorun görünmüyordu önceki haberlerde, ama bu başlıkta 13ve14 nesil yazıyor. Bişi yapmam gerekiyor mu??
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Düzgün çalışıyorsa bir şey yapmayın. Sorun yaşıyorsanız Intel'in güncellemesini bekleyin.
-
astra k kasada piston kırma problemleri olduğu için servise çağırıp yazılım atmışlardı araçlara. 150 beygirden 130 beygire düşürmüşlerdi. bu çözüm de bunun aynısı olmuş yani downclock uv kullanıcı da yapabilir madem öyle en baştan düzgün çıkar 5 küsür 6 ghz yaptık falan diye artistik yapma. özrü kabahatinden büyük olmuş. alan zaten alıyordu ki biz alana da bir şey demiyorduk ama muhtar kalemi çekirdekleri ve bu aletler çok yakıyor aga diyorduk. e şimdi o kadar intel kullanıcısı mağdur oldu deli amd fanatiği bile olsan sevinmezsin firmaların böyle yanlış işlere girmelerine. 7800x3d'ler de yandı yanlış bios yüksek voltaj yüzünden ama o asus'un hatası. intel de şimdi anakart üreticilerine atarsa topu biz bu işi bırakalım ve bu kafadan giderse alana da güle güle kullan demem yani bundan sonra. etme kardeşim bak başına bir iş gelmesin diye düşünürüm.
-
Toplama sistemse anakart ın destek sayfasında UEFI/BIOS güncellemesi olarak gerek duyulursa çıkartılır.
Bir marka sistemde iseniz o markanın modelindeki destek sayfasında veya uygulamalarında çıkacaktır.
Esasında Windows 11 deyseniz Windows Update üzerinden UEFI/ BIOS güncellemesini mis gibi alırsınız ..
-
13400f ile ilgili bir problem duymadım. Zaten bildiğim kadarıyla o işlemci 12 nci nesil aslıda, 12600k işlemcinin kırpılmış hali. Endişe etmeyin
-
13700k islemcimi kule tipi soğutmaya ile aldığından beri downclock ile kullaniyorum ... çökme olmadı
-
İ9 14900KS filan alıcan sonra diyecek intel hız düşür voltaj düşür düzelcek
i9 olcak sana i7ye yakın bişey ne anladım o işten :S
-
Intel kadar namussuz ikinci bir firma görmedim. Kullanıcılarını mağdur eder ama siyonistlerin çanağını yalamaktan asla geri durmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 23 Temmuz 2024; 15:8:0 >
-
Açıklama hiç mantıklı gelmedi. Bu işlemcileri kimse zaten H serisi ucuz anakartlar ile kullanmıyor. Hatta çoğu kişi en üst düzey anakartlar alıyor ki üzerlerinde bi sürü voltaj koruması mevcut. İşlemcinin hatalı algoritma ile fazla voltaj istedi diye sanmıyorum ki bu extrem anakartlar dengesiz voltaj göndersin. Asıl sorun intel işlemcilerin güç tüketimini umursamadan aşırı yüksek hızlarda çalıştırılması ama dikkati farklı tarafa çekmek istiyorlar çünkü bu işlemciler aşırı hızlarda çalışmazsa rakibinden ciddi anlamda geriye düşecek.
-
Üreticiden bağımsız her türden işlemcilerin böyle ara sıra tökezlemesi beni oldukça sevindirmekte.
(Geçtiğimiz yıllarda) %5-10 daha fazla performans elde edilecek diye neredeyse 2 kat fazla güç tüketimine sebep olanları görmekten/duymaktan iyice gına gelmişti.
Yakın gelecekte, günümüzdekilere göre çok daha az güç tüketimi ile makul/yeterli performans verecek işlemcilerin tasarlanması ve üretilmesi her türden canlının faydasına.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Açık kapatacağız diye hızı düşürmüşlerdi şimdide sorun var diye düşürecekler.
-
Frekans düşerse eğer teknik detaydakine uymadığı için dava açarlar bence. Yine bi' ali cengiz oyunu çevirir Intel ama zaten ne düşündüler ki 6 ghz'de 1.5 volt ile nasıl, ne kadar süre çalışacak ki o işlemci?!
-
Pazardan aldım 14900ks eve geldim 14900
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
anakart dengesiz voltaj gondermiyor, islemci benim giderim var daha fazla elektrik gonder diyor:
Intel'in resmi aciklamasi:
Intel's advisory says an erroneous CPU microcode is the root cause of the incessant instability issues. The microcode caused the CPU to request elevated voltage levels, resulting in the processor operating outside its safe boundaries. Intel is now validating a microcode patch to correct the issues, with its release slated for mid-August. This patch will be distributed through BIOS updates from motherboard OEMs and via Windows updates, so the timing for end-user availability could vary.
Linux kullanan arkadaslar bioslarini kendileri patchlesinler. Windows kullanicilari windows update ile isin icinden cikabilecekler gibi gorunuyor ki bu iyi bir sey herkes bu bios update'den anlamiyor.
-
Hocam şimdiye kadar sorun yaşamadıysanız hiçbir şeye dokunmadan devam edin hayatınıza.
Bu tarz elektronik işlerde bilinen bir tane kural vardır: Çalışıyorsa dokunma!
Paşam nihayet el atmış olaya acele etmeseydi işlemci birkaç seneye eskiyecekti zaten. Baştan geri iade alacak sorunsuz olanları insanlara dağıtacaktın yok anakart üreticilerine bok yok fazla oc yapıyorsunuz de vs vs
|
Vcore düşürmek frekansın düşmesi anlamına geliyor, downclock yapıp sorunun önüne geçmeye çalışacak yani performansı düşürecek.
|
13400f ile ilgili bir problem duymadım. Zaten bildiğim kadarıyla o işlemci 12 nci nesil aslıda, 12600k işlemcinin kırpılmış hali. Endişe etmeyin |
İ9 14900KS filan alıcan sonra diyecek intel hız düşür voltaj düşür düzelcek
i9 olcak sana i7ye yakın bişey ne anladım o işten :S |
Pazardan aldım 14900ks eve geldim 14900
|
Intel kadar namussuz ikinci bir firma görmedim. Kullanıcılarını mağdur eder ama siyonistlerin çanağını yalamaktan asla geri durmaz.
|
Benzer içerikler
- whatsapp profil sözleri kısa
- vpn indir
- instagram yardım merkezi
- iphone zil sesi yapma
- spotify ne kadar internet yer
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X