Şimdi Ara

intel 2600k işlemci için soğutma önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben bilgisayarda 3d modellemeler yapıyorum. o.c. siz renderlerde işlemcim kendi standart fanı ile 75 derece max. oluyor. buraya kadar sıkıntı yok.
    Anakartla gelen programla biraz hız aşırtma yaptığımda render sırasında 95 derecelere fırlıyor.

bana çok pahalı olmayan(100tl max.) işimi görecek bir işlemci soğutucu önerebilirmisiniz.
    ayrıca sıvı soğutma daha mı verimlidir?

Sistem:
    i7 2600k
    Gigabyte z68ap-d3 rev.2
    16gb 1600mgh ddr5 kingston hyperx
    asus gtx550 ti

• ben hala bekliyorum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: senoldogan

ben hala bekliyorum:)
    Sunbeam Core Contact Freezer linkte forumdan bir arkadaşın incelemesi de mevcut;

http://forum.donanimhaber.com/m_58567549/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58578094
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tunyukuk

Sunbeam Core Contact Freezer linkte forumdan bir arkadaşın incelemesi de mevcut;

http://forum.donanimhaber.com/m_58567549/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58578094

Alıntıları Göster
    cevap için teşekkür ederim. çok faydası oldu:)
  • quote:

cevap için teşekkür ederim. çok faydası oldu:)

Alıntıları Göster
    Fiyat performans açısından cooler master hyper 212 evo yada xigmantek gaia tavsiye ederim ikiside yaklaşık 100tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker484

Fiyat performans açısından cooler master hyper 212 evo yada xigmantek gaia tavsiye ederim ikiside yaklaşık 100tl.

Alıntıları Göster
    noctua d14
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaBeRgE

noctua d14

Alıntıları Göster
    Xigmatek Gaia kullanıyorum. Mükemmel bir ürün, tavsiye ederim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,
    Ben bilgisayarda 3d modellemeler yapıyorum. o.c. siz renderlerde işlemcim kendi standart fanı ile 75 derece max. oluyor. buraya kadar sıkıntı yok.
    Anakartla gelen programla biraz hız aşırtma yaptığımda render sırasında 95 derecelere fırlıyor.

bana çok pahalı olmayan(100tl max.) işimi görecek bir işlemci soğutucu önerebilirmisiniz.

Sistem:
    i7 2600k
    Gigabyte z68ap-d3 rev.2
    asus gtx550 ti

sunbeam ın soketi uygun bir modelini alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x571

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Sistem:
    i7 2600k
    Gigabyte z68ap-d3 rev.2
    asus gtx550 ti

sunbeam ın soketi uygun bir modelini alın.
    Arkadaşlar, thermaltake Frio CLP0564 modelini satın aldım ve kurdum.
    3ds Max renderde o.c. suz normal şartlarda 75 derecelerde o.c. lu ise 80-90 derecelere çıkıyordu.
    Şimdi, normal renderde max.60 derece oluyor;
    o.c. renderlerde ise max.73-76 derecelerde oluyor.(yanında gelen fan kontrolü ile fan minimum devirde iken bu sonuçları verdi. max. deviri hiç kullanmadım.)
    Kısacası işimi çok rahat görüyor. 150TL ye aldım soğutucuyu, içinden termal macun ve soket tipine göre bağlantı elemanları çıkıyor.
    Montaj için anakartı sökmem gerektiğini söylediler ama ben sökmeden montajını yaptım.(Kolay olmadı ama oluyor.)

gördüğüm iki sıkıntısı var:
    1. fan kontrolü kablosu çok kısa olduğundan kasanın arkasından devir kontrolü yapıyorsunuz.(fan fan controller varsa sistemde bu sıkıntı olmaz. bende yok:()
    2. fan max. devirde saç kurutma makinası kadar ses yapıyor. zaten kasanın arkasına geçseniz saçınızı kurutursunuz.(sesin hakkını veriyor yanı:))

• quote:

Arkadaşlar, thermaltake Frio CLP0564 modelini satın aldım ve kurdum.
    3ds Max renderde o.c. suz normal şartlarda 75 derecelerde o.c. lu ise 80-90 derecelere çıkıyordu.
    Şimdi, normal renderde max.60 derece oluyor;
    o.c. renderlerde ise max.73-76 derecelerde oluyor.(yanında gelen fan kontrolü ile fan minimum devirde iken bu sonuçları verdi. max. deviri hiç kullanmadım.)
    Kısacası işimi çok rahat görüyor. 150TL ye aldım soğutucuyu, içinden termal macun ve soket tipine göre bağlantı elemanları çıkıyor.
    Montaj için anakartı sökmem gerektiğini söylediler ama ben sökmeden montajını yaptım.(Kolay olmadı ama oluyor.)

gördüğüm iki sıkıntısı var:
    1. fan kontrolü kablosu çok kısa olduğundan kasanın arkasından devir kontrolü yapıyorsunuz.(fan fan controller varsa sistemde bu sıkıntı olmaz. bende yok:()
    2. fan max. devirde saç kurutma makinası kadar ses yapıyor. zaten kasanın arkasına geçseniz saçınızı kurutursunuz.(sesin hakkını veriyor yanı:))

Alıntıları Göster
    150TL'lik bir soğutucuya göre iyi bir performans verememiş, hatta bence kötü bile.. Xigmatek Gaia normal kullanımda fan tamamen durmuş durumda ve sıcaklık 40 dereceyi geçmiyor.. Tam yükte ise 55 dereceyi geçmiyor(1500rpm).. :) İşlemci AMD Athlon 4800+ Manchester. Kasada 2 tane 12cm 1100rpm fan var.. Ve Xigmatek Gaia 60TL. :)

Gerçi testlerde iyi iş çıkarmış ama sizdeki sıcaklıklar neden böyle acaba, bir terslik varmış gibi geldi bana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 15 Mart 2012; 16:27:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

150TL'lik bir soğutucuya göre iyi bir performans verememiş, hatta bence kötü bile.. Xigmatek Gaia normal kullanımda fan tamamen durmuş durumda ve sıcaklık 40 dereceyi geçmiyor.. Tam yükte ise 55 dereceyi geçmiyor(1500rpm).. :) İşlemci AMD Athlon 4800+ Manchester. Kasada 2 tane 12cm 1100rpm fan var.. Ve Xigmatek Gaia 60TL. :)

Gerçi testlerde iyi iş çıkarmış ama sizdeki sıcaklıklar neden böyle acaba, bir terslik varmış gibi geldi bana..

Alıntıları Göster
    evet terslik varmış:)
    fanlardan ikincisi durmuş. kablo yerinden oynamış biraz ama hallettim.
    tekrar 3ds max de render aldım o.c. hali ile şu anda max. 57 derecede gösterdi.
    Uyarı için teşekkürler.
    (işlemci tam yük görünmüyor çünkü render bitmek üzereydi ekranı aldığımda:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senoldogan -- 15 Mart 2012; 17:39:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Alıntıları Göster
    Bir sorun olmalı aldığınız soğutucuda fena bir soğutucu değil, termal macunu temizleyip sürdünüz mü? Kasanızın modeline göre sökmeye gerek kalmayabiliyor sağ paneli çıkarıp montaj yapılabiliyor... Benim 81dereceye kadar çıkarken stock soğutucu ile yükte, şuan cm hyper 212 evo aldım 90küsür lira 50den yukarı çıkmıyor yükte sıcaklık...

• quote:

Bir sorun olmalı aldığınız soğutucuda fena bir soğutucu değil, termal macunu temizleyip sürdünüz mü? Kasanızın modeline göre sökmeye gerek kalmayabiliyor sağ paneli çıkarıp montaj yapılabiliyor... Benim 81dereceye kadar çıkarken stock soğutucu ile yükte, şuan cm hyper 212 evo aldım 90küsür lira 50den yukarı çıkmıyor yükte sıcaklık...

Alıntıları Göster
    evet ilk soğutucuyu söktükten sonra temizleyip termal macunu sürdüm. dediğiniz gibi yan kapağı sökünce ana kartın arkası açıktı zaten, oradan montajı yaptım.
    şu anda normal gibi geldi bana ama sıkıntı varmı sizce son halde.

• quote:

evet ilk soğutucuyu söktükten sonra temizleyip termal macunu sürdüm. dediğiniz gibi yan kapağı sökünce ana kartın arkası açıktı zaten, oradan montajı yaptım.
    şu anda normal gibi geldi bana ama sıkıntı varmı sizce son halde.

Alıntıları Göster
    Rıca ederim. Şimdi normal değere geldi işte.. Bu arada soğutucunuz hayırlı olsun.. :) Daha kaliteli bir macunla 2-3 derece daha düşebilir belki ama gerek yok..
  • quote:

bende sizin aldığınız işlemcide soğutucusundan (cm hyper 212 evo) almayı düşünüyorum. önerirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimar007

quote:

bende sizin aldığınız işlemcide soğutucusundan (cm hyper 212 evo) almayı düşünüyorum. önerirmisiniz?

Fiyat olarak güzel bir soğutucu hele benim gibi ramleriniz yüksek profilse diğer iyi hava soğutmaları kullanamıyorsanız en iyi tercihlerden biri diyebilirim. 4.2ghz oc ile kullanıyorum max 60derece sıcaklık oluyor ama ben 1fan daha taktım push&pull olarak kullanıyorum 2derece falan farkettiriyormuş...

• quote:

quote:

quote:

Fiyat olarak güzel bir soğutucu hele benim gibi ramleriniz yüksek profilse diğer iyi hava soğutmaları kullanamıyorsanız en iyi tercihlerden biri diyebilirim. 4.2ghz oc ile kullanıyorum max 60derece sıcaklık oluyor ama ben 1fan daha taktım push&pull olarak kullanıyorum 2derece falan farkettiriyormuş...

ben oc denemelerinde 4.5 yaptım. ama tabiki baya ısınıyo (hele uzun renderlarda). sizden rica etsem kasanın içinden bi foto ekleyebilir misiniz? :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben oc denemelerinde 4.5 yaptım. ama tabiki baya ısınıyo (hele uzun renderlarda). sizden rica etsem kasanın içinden bi foto ekleyebilir misiniz? :)

Alıntıları Göster
    Şuan için fotoğraf mümkün değil fakat vengeance ramleriniz low profil değilse 1.ram slotunu kapatıyor diğer 3 slotu kullanabilirsiniz. Ben fan olarak 2x 12cm cooling fan taktım kendi fanını çıkartıp. Benimde anakartın oc sistemi biraz farklı geldi vakit ayıramadığım için daha uğraşmadım ne kadar oc çıkar diye bu anakartın otomatik yaptığı oc seçeneği vardı baktım 4.2ghzde çalışıyor denedim stabilde kullanıyorum öyle şimdilik

• quote:

Şuan için fotoğraf mümkün değil fakat vengeance ramleriniz low profil değilse 1.ram slotunu kapatıyor diğer 3 slotu kullanabilirsiniz. Ben fan olarak 2x 12cm cooling fan taktım kendi fanını çıkartıp. Benimde anakartın oc sistemi biraz farklı geldi vakit ayıramadığım için daha uğraşmadım ne kadar oc çıkar diye bu anakartın otomatik yaptığı oc seçeneği vardı baktım 4.2ghzde çalışıyor denedim stabilde kullanıyorum öyle şimdilik

Alıntıları Göster
    Hyper 212 Evo nun 1. ram slotunu kapattığına eminmisiniz ?
    Ucu ucuna kurtarması lazım
    Şayet kurtarmıyorsa çok kötü,
    Corsair in inanılmaz tasarım hatası yüzünden millet soğutucu bulamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Hyper 212 Evo nun 1. ram slotunu kapattığına eminmisiniz ?
    Ucu ucuna kurtarması lazım
    Şayet kurtarmıyorsa çok kötü,
    Corsair in inanılmaz tasarım hatası yüzünden millet soğutucu bulamıyor.

Alıntıları Göster
    eğer dediğiiz gibi kapatıyorsa bende almamayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.