Şimdi Ara

Intel Arrow Lake-S işlemciler ve LGA-1851 platformu sızdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam başka argümamın yok sanırım.

2nm çıkacak eli kulağında bakalım o zaman ne gibi bahaneniz olacak merakla bekliyor olacağım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

Hocam başka argümamın yok sanırım.

2nm çıkacak eli kulağında bakalım o zaman ne gibi bahaneniz olacak merakla bekliyor olacağım.
    Yeni nesile lafım yok ki... yeni nesil diye yıllarca yutturduklarına laflarım:) yeni nesil 7800x3d gibi işlemciler ile olur minimum güç tüketimi ile yüksek oyun performansı mesela, aynı işlemcinin frekansını arttırmakla olmuyor bu işler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt

Sadece ticari basarılarınızı ortaya dokuyorsunuz.3 tane kasam var,5 tane Sıvı Sogutmam var, Sirket ustunden X liraya Y aldım vb

Intel de son 10 yılda yeni sadece 3-4 seri var.6-7-8-9-10 birbirinin aynısı,11 Rocket Lake 14nm port edilmis,ciddi ısınan ama %10 daha hızlı olan bir nesil idi.

2. Yeni nesil 12. nesil Alder Lake idi.3. yeni nesil ona perf. artısı getiren Raptor Lake idi.14. Nesil ise 13. un aynısı tek farklı islemci 14700K o da E Core artırılmıs hicbiri yeni degil...

Bir de sadece 14 ile calısan OC programı cıkardı Intel arada fark varmıs gibi gozuksun diye, hepsi ısınan oyunlarda ort. 50W Render,3D vs de 2 katı tuketimi olan islemciler...

12-13-14 yok.12 ve 13 var.Zaten 10 yılda 11,12,13 dısında bi nesil de yok.Ama Intel e bakarsan 9 yeni nesil cıakrmıs Yersen Kirschen...

2017 de cıkan AM4 e hala yeni islemci destegi var.Duzgun bir X370 i olan adam 7 yıllık Boardu ile 5700X3D,5800X3D kullanıyor.

Zaten 5800X3D 12900K ile kafa kafaya perf. verince Intel mecburen 13900K yı cıkardı.14900K da KS si oldu.

Su anda oyun icin en iyi islemci uzak ara 7800X3D perf. tuketim ustelik 14900K,14700K,13900K dan da coook daha ucuz...

• OverClocKing kullanıcısına yanıt

İntel ve nvidia'nın piyasası hızlı olduğu için fazla değer kaybettirmez bu doğru fakat amacı doğrultusunda bakarsak bunlar altın veya borsa hissesi değil yani performans odaklı parçalar, ben aldığım performansa bakarım.

İşlemci tarafında amd ryzen 5000 serisi ile güzel bir rüzgar yakaladı özellikle 5800x3d ile ve onun akabinde gelen 7000 serisi ise intelin yıllardır sürdürdüğü imajı yerle bir etti, 14. nesil diye saçma sapan bir seri çıkarmak zorunda kaldılar.

7800x3d kendisinden çokça pahalı olan 13900k gibi işlemcileri oyun performansında geride bırakıyorsa konu orda kapanır, yeni nesil diyorsan bir seriye böyle somut bir başarı göstermesi gerekir.

İntel daha ucuza, daha az güç tüketimiyle daha yüksek performans verdide kullanmadıkmı? :) Rekabet her zaman bize yarar o yüzden intel mecburen ''yeni nesilde(!)'' bir şeyler yapmak zorunda...

• 1200 veya 1700 anakart alacaktım. Kesinlikle erteliyorum 1 sene. Alınca 10 yıl kullanacağım ürünün hızla çöp edilmesini istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.