Şimdi Ara

İNTEL CHİPSET SATA 2 NCQ DESTEKLİ KURULUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
15.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an Bunu düşünüyorum Seagate ST3400620AS

Barracuda 7200.10 Serial ATA

ST3750640AS ST3300620AS
    ST3750840AS ST3300820AS
    ST3500630AS ST3250620AS
    ST3500830AS ST3250820AS
    ST3400620AS ST3200820AS
    ST3400820AS
    ST3320620AS
    ST3320820AS

1.http://www.seagate.com/support/disc/manuals/sata/100402371a.pdf

2.http://www.seagate.com/support/disc/iguides/sata/100402372a.pdf

• 7200.11 lerde çıkmış geçen başka bi konuda bi arkadsaş söylemişti ülkemizde varmı bilmiyorum
  • Çok güzel ve faydalı bir anlatım.Ben vista yüklerken harddisk için sürücüler fln yüklemedim.Direk yükleme yaptım RAID fln kurmadım yani.Bu durumda benim performans kaybım varmıdır acaba arkadaşlar?Yani HDD nin sürücüleri seçip yüklemem mi gerekir.Şu an için böle bir durum var.Birde şu var,çok yakın bir zamanda Seagate 250 GB SATA2 7200.10 alıcam.2 adet alıcam ve RAID 0 yapmayı planlıyorum,bunu yapacağım zaman yukardaki resimli anlatımda olduğu gibi vista ultimnate yüklerken tekrar sürüclerini mi seçmeliyim.Anakartım P5GD2 915P çipset,bu sistem 500 GB lık (2X250GB) diskleri desteklicekmi yani?

Birde anakartımda şöle bir seçenek var IDE CONFIGURATION da.RAID Mod IDE Mod ve AHCI Mod.RAID kurmam gerektiği zaman hangisini aktif yapmam gerekicek?

Son olarakda şunu sorayım,ST3250620AS ve ST3250820AS arasındaki fark nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 4 Ağustos 2007; 14:49:56 >
  • cok faydalı olmus eline saglık fakat ben anakartıma gigabyte sata driverını yükledim ve gsata yuvalarına taktım hdtach testine göre dogru tanıtmısım galiba cünkü burst read mi neydi 234mb cukıyo fakat benim sormak istedigim kurulumu yaptıktan sonra ncq nun aktif oldugunu nerden ögrenebiliriz eskiden amd ve nvdia cipsetli anakart kullanıyodum orda aygıt yöneticisinde ncq gözüküyodu intelde böyle bişi yok
  • @oyuncu71

RAID/AHCI Software - Intel® Matrix Storage Manager.....iata75_enu.exe yi yükle 21 mb tr dil var

küçük exe de yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evliyacelebis -- 6 Ağustos 2007; 0:05:38 >
  • @Gatetrans

Barracuda 7200.10 Serial ATA

ST3250620AS 16 mb Cache buffer ( Önbellek arabelleği )

ST3250820AS 8 mb Cache buffer ( Önbellek arabelleği ) bütün diğer özellikler aynı

Bu yanlız anlatım; Şu an Vistada Drive yüklemesende olur çünkü Vistadaki Drive sürümü elle yükleyeceğin
    Drive ile aynı sürüm belki çok küçük bir iyileştirme olabilir ama Misal 1 ay sonra İntel yeni bir Drive çıkarsa
    sürüm numarası daha yüksek olacak o zaman elle yeni numaralı Drive yüklemekte fayda olacaktır....

IDE CONFIGURATION da

1. RAID Mod IDE Mod seçeneğini seçersen IDE bağlantılara bağlı IDE Hard Disc Kullanmak gerekir...

2. AHCI Mod RAID seçtiğinde büyük ihtimalle SATA bağlantılar kullanıma geçmesi gerekir...
  • arkadaşlar bende ABİT AW9D-MAX var RAID/AHCI ayarlarını bulamadım.
    bi yardımcı olabilir misiniz?
  • +up

aksam kurulum yapıcam linkler falan gayet yerinde olmus. tesekkur ederim...
  • evliyacelebis bilgiler çok güzel.sana acil bişi sormam lazım,ben vista kullanarak RAID 0 kurmak istiyorum 2X250 GB lık disklerle.Sen çok güzel rar olarak vermişin sürücüleri.ben şimdi P5GD2 anakart için nerden bulucam RAID sürücülerini?Bnm de Intel Matrix Storage sürücülerine ihtiyacım var,tıpkı senin verdiğin gibi,aslında ben ihtiyacxım olanı buldum,ama dosya disket oluşturma programı,içinde IMA uzantılı dosya var,onu açamadım,açan bir prog buldum ama açmadı.Yardımcı olursan sevinirim.
  • ncq olduktan sonra bi performans farkı gören var mı arkadaşlar yoksa bunu yapmakla hiç uğraşmayacağım. birde her windows kurduğumuzda bunu kurmak zorunda mıyız? bende floppy de yok onu nasıl halledeceğiz? çok soru sordum ama kusura bakmayın, benim dışımda da bunları soracak olanlar vardır diye düşünüyorum
  • Ben sonra saorumu geri aliim,çözdüm olayı,ama ne kdr sağlıklıdır bilemem.2X250 GB SATA2 disklerimi RAID0 modunda kurmayı başardım.Ciddi anlamda hız farkı var,fakat RAID 0 yaparken ben sürücü fln kullanmadım,P5GD2 anakartımda BIOS dan RAID açınca sistem açılışında CTRL+I tuşlarına basmam gerekiyor,onu yapınca RAID kurulum ekranı geliyor asus anakartımın,ordan güzelce RAID 0 bölümü yaptım,sıra o diske vista kurmaya geldi,duyduma göre RAID yapıcaksan,XP kurulumunda F6 vista da iste sürücüler karşına gelince sürücü yükle seçeneği ile sürücü yüklemek gerekiyormuş.ben sürücü fln yoklemeden RAID 0 disklerime vista kurdum,performans mükemmel açıkçası.fakat yüklemediğim sürücüler bana sorun yaratmadı,sistem mükemmel çalışıyor,sorun yok şimdilik,bunları yüklememem,sizce hatamıdır,NCQ özelliği şu an aktif görünüyor,yani kullanılabilir aama etkinmidir bilemem.birde sürücü yüklersem performans daha fazlamı artıcaktır arkadaşlar.Yüklü bir sisteme NASIL disk sürücüleri yükleyebilirim mesela şu an için.Sistem vista!

• bende gigabyte ga-8i945p-g-rh anakart var.Anakartın biosunda ahci diye birşey yok .Nasıl harddiskin ncq özelliğini açacağım.Şu anda bilgisayar açılırken bayağı bier geç açılıyor.Ncq yu açabilirsem hızlanacağımı düşünüyorum ama açabilirsem.
  • Eline Sağlık. Bende de ST3250620AS (250 GB) ve ST3250824AS (250 GB) olmak üzere 2 tane NCQ destekli HDD var ve kendi kendine çalışıyordur diye hiç merak etmemişti. Meğerse bazı ayarlar gerekiyormuş.
    Teşekkürler
  • Ben sonra saorumu geri aliim,çözdüm olayı,ama ne kdr sağlıklıdır bilemem.2X250 GB SATA2 disklerimi RAID0 modunda kurmayı başardım.Ciddi anlamda hız farkı var,fakat RAID 0 yaparken ben sürücü fln kullanmadım,P5GD2 anakartımda BIOS dan RAID açınca sistem açılışında CTRL+I tuşlarına basmam gerekiyor,onu yapınca RAID kurulum ekranı geliyor asus anakartımın,ordan güzelce RAID 0 bölümü yaptım,sıra o diske vista kurmaya geldi,duyduma göre RAID yapıcaksan,XP kurulumunda F6 vista da iste sürücüler karşına gelince sürücü yükle seçeneği ile sürücü yüklemek gerekiyormuş.ben sürücü fln yoklemeden RAID 0 disklerime vista kurdum,performans mükemmel açıkçası.fakat yüklemediğim sürücüler bana sorun yaratmadı,sistem mükemmel çalışıyor,sorun yok şimdilik,bunları yüklememem,sizce hatamıdır,NCQ özelliği şu an aktif görünüyor,yani kullanılabilir aama etkinmidir bilemem.birde sürücü üklersem performans daha fazlamı artıcaktır arkadaşlar.Yüklü bir sisteme NASIL disk sürücüleri yükleyebilirim mesela şu an için.Sistem vista

vistayı kurduktan sonra biostan ahci yi etkinleştirirsen vista açılmaz. mecburen biostan ahci modu etkinleştirip vistayı tekrar yükleyeceksin. raid 0 ıda bozmana gerek yok. öyle kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loriyagamuta -- 26 Kasım 2007; 12:47:00 >

• Arkadaşlar Bu İşi Kart Okuyucu İle de yapabiliyormuyuz.?
    Lütfen Cevap:(
  • Arkadaşlar hala cevap yok ne olur.

Disket Sürücü yok Kart Okuyucu İle de yapabiliyormuyuz.?Ne Olur Cevap.
  • Şimdi arkadaşlar. Bende ICH9R raid0 calısan bi sistem var. Biosdan sata diskler raid olarak ayarlı. Sistem raid 0 da calısıyor. Ben şimdi tekrardan windows kurarken bu sata diskleri AHCI moda alsam yine raid 0 olarak sistemi kurabilecekmiyim?
  • Çok teşekkürler. Akşam 5 tane aynı bileşenlerden oluşan bilgisayara sistem kuracağız. Hepsi raid0 olacak. Birisini AHCI olarak kurmayı planlıyoruz. Aradaki performans farkını test edebilmek için güzel bir fırsat.
  • Arkadaşlar hala bir cevap alamadım.Ne olursunuz.Disket sürücüm yok onun yerinde pc de kart okuyucu var.Eğer O olmassa nLite proğramı ileAHCI Dosyasını Xp cd'sine yüklesek aynı performansı alırmıyız.Ne Olur Cevap...
  • vistada oluyor fakat xp'de olmuyor. ikisinide denemiştim..
    acaba konuyu açan arkadaş 64bitlik disketi tekrar upload edebilir mi? rapitten silinmişte
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.