Şimdi Ara

İntel Core 2 Duo e6300 Darboğaz Yapmayacak Ekran Kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. :) Konu başlığındada belirttiğim gibi intel core 2 dou e6300 işlemcime darboğaz yapmayan bir ekran kartı arıyorum. Sistemimi yenileyeceğim 2 seneye kadar ama şimdilik idare etmesi için ekran kartımı yenileyeceğim.Yardımcı olursanız sevinirim...

Anakart : Asrock 775 Dual-vsta
    http://www.asrock.com/mb/VIA/775Dual-VSTA/

Anakart :
     İntel Core 2 Duo e6300 Darboğaz Yapmayacak Ekran Kartı

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi günler,iyi forumlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halpserhat416 -- 3 Temmuz 2015; 7:17:05 >

• hd 6870 veya dx12 li olsun diyorsan 7850 aflan tak.yada nvidia tarafında gtx400 serisi bişeyler bulursan ondan al
  • quote:

Orijinalden alıntı: edd121

hd 6870 veya dx12 li olsun diyorsan 7850 aflan tak.yada nvidia tarafında gtx400 serisi bişeyler bulursan ondan al

Kardeşim bende r7 240 almayı planlıyorum.Sence bu kart nasıldır? anakartımda çalışırmı acaba r7 240 ?
  • halpserhat416 H kullanıcısına yanıt
    çalışır neden çalışmasın bütçene bağlı r7 260x bile takabilirsin
  • quote:

çalışır neden çalışmasın bütçene bağlı r7 260x bile takabilirsin

Yardımın için teşekkür ederim dostum. :) Bende korkuyordum alırsam çalışmaz falan diye :) ileride yeni sistem toplayacağım için çok fazla iyi bir şey almak istemiyorum aslında, 200 tl bir bütçem var + psu yu yenileyeceğim 200 tl ye önerebileceğin bir ekran kartı var mı ?
    psu güzel bi 400 wattlık al yada 500 watt bulabilirsen ama uyduruk bi psu olmasın.200tl ye amd nin hangi ekran kartı varsa onu al :)
  • quote:

psu güzel bi 400 wattlık al yada 500 watt bulabilirsen ama uyduruk bi psu olmasın.200tl ye amd nin hangi ekran kartı varsa onu al :)

Zaten şu anda 400 watt yeter diyorum bende cooler master almayı planlıyorum + amd r7 240 alacağım yardımın için teşekkür ederim iyi günler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardes, üstte yazan edd isimli vatandasa katılmıyorum. Önerdigi kartlar ciddi darbogaz yapar.

Sizin islemciniz icin olabilecek max ekran kart r7 250'dir. Anakart cok eski malesef ekran kartı pci exp 4x'de kullanıyor bu acıdan r7 240 bence de daha dogru karar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 3 Temmuz 2015; 11:52:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Kardes, üstte yazan edd isimli vatandasa katılmıyorum. Önerdigi kartlar ciddi darbogaz yapar.

Sizin islemciniz icin olabilecek max ekran kart r7 250'dir. Ben yerinizde olsam anakart destekliyorsa ucuz e8500'e gecerdim. İkinci elde 65-70'e gidiyor, elinizdeki islemciyi de satsanız en fazla 40'a gelir. Sonra ikinci elden hd 6850/hd 7770 alabilirsiniz gönül rahatlığı ile. Eger islemci degismezseniz r7 250 max dedigim gibi. Ayrıca toplamda 4 gb ram tavsiye ederim sistemin dengeli olması acısından.

500 watt orta düzey bir psu yeter. Gerekirse marka model yazarım.

Ben de zaten r7 240 düşünüyorum şimdilik işlemcim den memnunum dediğim gibi yeni bir sistem toplayacağım beni şimdilik idare etsin yeter.R7 240 çalışır değilmi bu anakartta :)

Mesajımı editledim anakarta bakınca.

Evet r7 240 cs:go, lol, platform oyunları ve cogu strateji icin iyi kart isinizi görür

Pci exp 16x (4x calısır) seklinde yazan anakart'da teorik olarak calısması gerekir ama bazen sorun yasandıgını duymustum, deneyin %95 sorun cıkmaz, cıkarsa iade edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 3 Temmuz 2015; 11:56:53 >
  • quote:

Mesajımı editledim anakarta bakınca.

Evet r7 240 cs:go, lol, platform oyunları ve cogu strateji icin iyi kart isinizi görür

Teşekkür ederim dostum . :) anakartım eski bunuda iyi biliyorum en yakın zamanda kurtulacağım bu sistemden zaten :) zaten öyle gidipte r7 240 ile gta 5 oynamam
    bf 3-4 açsa yeter benim için yorumun için teşekkür ederim iyi günler :)
  • Aynı işlemci var bendede R7 265x aldım Gta5'de oynuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heavily80

Aynı işlemci var bendede R7 265x aldım Gta5'de oynuyorum

Darboğaz yapmıyor mu hiç?
    çünkü eğer öyleyse o karttan da alabilirim azıcık fiyat arttırıp
  • Darbogazdan fazlası oluyordur ama her oyuncu aynı degil kimi 55 fps'yi begenmez ille de 60 fps olacak der kimi oyuncu 20 fpsyi akıcı görür.

Bir test iyi olurdu aslında kullanım yüzdelerini gösteren @halpserhat416
    @Heavily80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 4 Temmuz 2015; 12:57:05 >
  • quote:

Darbogazdan fazlası oluyordur ama her oyuncu aynı degil kimi 55 fps'yi begenmez ille de 60 fps olacak der kimi oyuncu 20 fpsyi akıcı görür.

Bir test iyi olurdu aslında kullanım yüzdelerini gösteren @halpserhat416
    @Heavily80

Oyunlarda 30-35 fps alsın yeter bana şimdilik darboğaz oluyordur büyük ihtimal ama ben bir sorayım dedim.Birde anakartımda bulunan pci express slotu x4 modunda çalıştığından performansta düşüklük olacaktır bu fps düşüklüğü 1-2 gibi bir rakammı yoksa 10-15 gibi bir rakammı olacaktır? Eğer 10-15 gibi bir rakam olacaksa almayacağım.

http://forum.donanimhaber.com/m_48602775/tm.htm

konuyu inceleyince 4-6 fps arası kayıp olabilir gibi duruyor.
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_48602775/tm.htm

konuyu inceleyince 4-6 fps arası kayıp olabilir gibi duruyor.

Yardımın için teşekkür ederim dostum :) ben de korkuyordum 10-15 fps fark olacak diye ama çok fazla kayıp olmuyormuş iyi günler .

dostum anakarttaki pci express girişinde şu anda kullandığım gigabyte ati radeon x1050 ekran kartı var. Anakartın resmini incelediysen anakarttaki pci express yuvasında beyaz bir kısım var.Acaba o kısım ekran kartını takarken sorun yaratırmı ?Cevap verirsen sevinirim iyi günler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halpserhat416 -- 5 Temmuz 2015; 23:55:51 >

Hiç böyle bir sorun duymadım bugüne kadar, sıkıntı olmaması gerekir teorik olarak. Sonuçta pci exp. girişi ekran kartı içindir üretici mutlaka dikkat eder böyle bir ciddi ayrıntıya diye düşünüyorum, risk size ait artık gerisine bir şey diyemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 6 Temmuz 2015; 2:32:33 >
  • quote:

Hiç böyle bir sorun duymadım bugüne kadar, sıkıntı olmaması gerekir teorik olarak. Sonuçta pci exp. girişi ekran kartı içindir üretici mutlaka dikkat eder böyle bir ciddi ayrıntıya.

Dün R7 240 a bakmaya gitmiştimde pci express yuvası falan uyuyordu ama anakarttaki pci express yuvasındaki o beyaz şey dikkatimi çektiği için sordum.Kafama çok takarım böyle ince ayrıntıları [:D bu arada şu anda anakartta çok kötü bir ekran kartı bulunuyor gigabyte ati radeon x1050 pci express ekran kartını çıkartayım bir dedim çıkmıyor mübarek artık nasıl takıldıysa

O mor pci express slotundaki beyaz şey dediğin kartı kilileyip sabitlemeye yarayan mandaldır.Açılmadan fazla güç uygulanırsa slota hasar verirsin dikkat et.
    Yapısı markadan markaya değiştiği için bazıları yaylı,geçmeli veya çevirerek kapanıp-açılan yapıda olabiliyor.
    Kart seçmine gelirsek gt630 gibi bir karta, Core 2 duo e6300 olmasa bile çok yakın hızdaki E2200 işlemci yüksek oranda darboğaz sorunu olduğu gördüm.R7 240 ile çok daha fazla fps dalgalanmaları olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.