Şimdi Ara

intel core 2 Quad 9400 overclock nasıl yaplır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iii günler sistemimin özellikleri şöle:

İşlemci:İntel core 2 Quad 9400 2.66

Anakart:GIGABYTE GA-G41MT-S2PT

Ekran Kartı:Amd Radeon Hd 6850

Ram:8 gb ddr3 1333mhz

Hardisk:640 Gb WD Sata2

Power:Corsaır 650 watt 80 plus

şimdi sorum arkdaşlar şöle bazı oyunlarda darbogaz sorunu yaşıorum işlemci hızıım yetmio büyük ihitmalle bnde overclock yapmak isitiorum 3.20 filan olsa çok güzel olucak sizce bu işlemci ve anakarta overclock yaplırmı...ve yaplırsa nasıl yaplır bi arkdaş resimli anlatırsa seviniriim...şimdiden tşkler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jazzpapi -- 22 Nisan 2012; 3:04:05 >

• anakart overclock yapar ama bende q8400 var voltaj arttırması kapalı işlemcinin. o işlemcininde kapalıysa elinden bişe gelmez. ama ben carpanı bıraz arttırarak 2.8de kullandım.
  • valla 333 de şuan artırılıor onu denedim artıı ama başka neler yapmak lazım onu bilmiorum...
  • fsb 333den yukari gitmiyor anladigim kadariyla voltaj vereceksin +0.05v ver sonra birdaha arttirmayi dene pci 100e sabitle yine olmazsa pci 101e getirince arttirildgini duymustum ama buna bir sey diyemem sorumluluk bana ait deil pci arttirmada
  • quote:

Orijinalden alıntı: jazzpapi

iii günler sistemimin özellikleri şöle:

İşlemci:İntel core 2 Quad 9400 2.66

Anakart:GIGABYTE GA-G41MT-S2PT

Ekran Kartı:Amd Radeon Hd 6850

Ram:8 gb ddr3 1333mhz

Hardisk:640 Gb WD Sata2

Power:Corsaır 650 watt 80 plus

şimdi sorum arkdaşlar şöle bazı oyunlarda darbogaz sorunu yaşıorum işlemci hızıım yetmio büyük ihitmalle bnde overclock yapmak isitiorum 3.20 filan olsa çok güzel olucak sizce bu işlemci ve anakarta overclock yaplırmı...ve yaplırsa nasıl yaplır bi arkdaş resimli anlatırsa seviniriim...şimdiden tşkler...

kardeşim bukadar güzel sisitem toplamışıssın etmissinde G41 anakart nedirya G41 ile hiçbirşey yapamzsın aynı işlemciye sahibim ama en azından p43 kullanıyoum p43 için gizli oc yolalrı var bayağı tatmin edici ama g41 ile ne yapabilirsin bilmiyorum frenkasını arttıra bilrisin amam güzel bir soğutucu laızm eğer soğutucn var 3.4 benden sana garanti

• şimdi fps degeri 333 den 600 kadar filan çıkıo işlemci hızı baya 430 larda iken 3.6 larda filan oluyoo
    artı sogutmamda şunu aldım
    http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/xigmatek-hdt-sd964-hdt-sd964-intel-lga775-&-amd-754939940am2-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=57615

bununla sorun yaşayacagımı zannetmiorum zaten 3.2 ii görmek istiorum onun için voltaj degerlerinii ellememe gerek varmı sizce ben 0.2 den yanayım siz 0.5 voltaj yapın demişsiniz biraz zorlaazmı sizce siz ne düşünüosunuz...

• quote:

şimdi fps degeri 333 den 600 kadar filan çıkıo işlemci hızı baya 430 larda iken 3.6 larda filan oluyoo
    http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/xigmatek-hdt-sd964-hdt-sd964-intel-lga775-&-amd-754939940am2-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=57615

bununla sorun yaşayacagımı zannetmiorum zaten 3.2 ii görmek istiorum onun için voltaj degerlerinii ellememe gerek varmı sizce ben 0.2 den yanayım siz 0.5 voltaj yapın demişsiniz biraz zorlaazmı sizce siz ne düşünüosunuz...

Bak güzel kardeşim seni biraz bilgisiz gördüm yardımcı olmaya çalışacağım 3.2 çıkmak için bu soğutucu yeterlidir.G41 bir anakart ile 600 ulaşamazsınız sanırım yanlış şeylerle oynuyorsunuz 333 altsınır 400 üst sınrı olur muhtemelen.
    G41 anakart p43 kırpılmış halidir.2. olarak voltaj vermenize gerek yok voltaj normal ayarına getirseniz yeterli.Bu işlemciler için 3.2 pek birşey değil voltajsız çok rahat kullanırsınız fakat ramleri unutmayın hızını düşürmeni gerekiyor üçünkü oc ramleri etkiliyor siz ramleri orjinal hızına yakın tutmaya çalışın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

şimdi fps degeri 333 den 600 kadar filan çıkıo işlemci hızı baya 430 larda iken 3.6 larda filan oluyoo

Bak güzel kardeşim seni biraz bilgisiz gördüm yardımcı olmaya çalışacağım 3.2 çıkmak için bu soğutucu yeterlidir.G41 bir anakart ile 600 ulaşamazsınız sanırım yanlış şeylerle oynuyorsunuz 333 altsınır 400 üst sınrı olur muhtemelen.
    G41 anakart p43 kırpılmış halidir.2. olarak voltaj vermenize gerek yok voltaj normal ayarına getirseniz yeterli.Bu işlemciler için 3.2 pek birşey değil voltajsız çok rahat kullanırsınız fakat ramleri unutmayın hızını düşürmeni gerekiyor üçünkü oc ramleri etkiliyor siz ramleri orjinal hızına yakın tutmaya çalışın

• kardeşim çok ama çok saol ilgilendigiin için valla sorunum olmasa fazla sormazdım ama bilmiorum bu overclock olayını...atıorum ramlar şuan 1333 mhz bunu kaç yapmalıyıım snce...
  • kardeşim en yakın değerde tuacaksın bak şimdi oc yaptım 1333 mhz değilde ramleri 1250 denk geldi ayarlamıcak oradan frekans var en yakın hangis se onu seçeceksin ama aşmıtyacaksın 133 mhz fazla
  • tmm kardeşim çok saol denicem bunları biraz daha bilgi topluyorum yoksa işlemciiyi yakmak var...
  • http://www.youtube.com/watch?v=9q4F1wxkcgY

Bu videoya göre yap hiçbir sorun çıkmaz.
  • denicem kardeşim çok saol bakalım inş olur sorun çıkarmaz bu şekilde...termal majunu yenilerim fanları güzel bi temizleme yaparım 3.2 inş sorun çıkarmaz inş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jazzpapi -- 25 Nisan 2012; 14:13:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.