Şimdi Ara

İntel Core İ3-3217U 1.80 GHz ve İntel HD Graphics 4000 Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar, başlıktaki işlemci ve ekran kartımı overclock etmek istiyorum. Ağır bir overclock istemiyorum, sadece oyunlardaki performansı biraz artsın istiyorum. Bu mümkün müdür? Bilgisayar laptop bu arada. Teşekkürler...

• Ekran kartına bence kesinlikle yapmamalısın. Olay soğutmada bitiyor zaten, o gpu tümleşik ve soğutması olsa bile yetersizdir.
    Donanımın oyun için uygun olduğu söylenemez, ısınmadan dolayı anakart çipsetinde şişme olabilir, hız aşırtma porgramları belki yapmana izin bile vermez
  • quote:

Orijinalden alıntı: asusmasus

Ekran kartına bence kesinlikle yapmamalısın. Olay soğutmada bitiyor zaten, o gpu tümleşik ve soğutması olsa bile yetersizdir.
    Donanımın oyun için uygun olduğu söylenemez, ısınmadan dolayı anakart çipsetinde şişme olabilir, hız aşırtma porgramları belki yapmana izin bile vermez

Laptopun soğutması gayet iyi, şu ana kadar hiç çok ısındığını görmedim zorlasam da. Uygun bir sistem olmadığını biliyorum ama en azından oyunlardaki kasmaları fps düşüşlerini biraz daha azltamaz mıyım? Ufak bir overclock yapsam çok mu zararı olur?
  • msi afterburner yazılımı indirin kurun, ekran kartlarına hız aşırtma için yaygın bir program isterseniz deneyin, belki izin bile vermeyebilir

ve evet riski yararından daha büyük, ne kadar performans artışı sergileyebilir ki? %10 artırsanız değerleri size kaç fps kazandıracak
  • quote:

msi afterburner yazılımı indirin kurun, ekran kartlarına hız aşırtma için yaygın bir program isterseniz deneyin, belki izin bile vermeyebilir

ve evet riski yararından daha büyük, ne kadar performans artışı sergileyebilir ki? %10 artırsanız değerleri size kaç fps kazandıracak

Teşekkürler. Kafayı yiyorum düşük fps'ten dolayı. Ne kadar yüksek fps alsam kardır. İşlemci için ne yapmalıyım?
  • 3217u

işemcilenin ayrıntılarına burdan bakabilirsin, ekran kartın zaten işemcine entegre yani tümleşik

açıkcası benzer donanımla annemin bilgisayarı var ve ben oyun oynatabilmesine bile şaşırdım
    ,zaten sonu u ile biten intel işlemcilerin genel amacı az enerji tüketmektir
    kısaca fikrim oc. bu donanım için fazla riskli
  • quote:

3217u

işemcilenin ayrıntılarına burdan bakabilirsin, ekran kartın zaten işemcine entegre yani tümleşik

açıkcası benzer donanımla annemin bilgisayarı var ve ben oyun oynatabilmesine bile şaşırdım
    ,zaten sonu u ile biten intel işlemcilerin genel amacı az enerji tüketmektir
    kısaca fikrim oc. bu donanım için fazla riskli

Çok teşekkür ederim. Yani ben MSI Afterburner programı ile biraz gaz versem işlemciye de yeterli olacak mıdır?

• Programa tam hakim değilim, ama sadece gpu değerlerine artış sağlıyordur

fakat program aktif ekranından oyunda bile fps ni ayrı ayrı sıcaklıkları ve gpu cpu kulanımlarını gösteren bir ekranla geliyor
    eğer bir delilik yaparsan denersen bile sık sık buradan değerleri kontrol et ki bır sakatlık çıkmasın
  • Hocam bir de bu programı nasıl kullanmalıyım? Ekranda 5 tane ayar yeri çıktı. Fan hızı, voltaj falan. Yanda da anlık değerleri gösteriyor. Ne yapmalıyım? Sizi de çok yordum ama..@asusmasus
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glp107Oa

Hocam bir de bu programı nasıl kullanmalıyım? Ekranda 5 tane ayar yeri çıktı. Fan hızı, voltaj falan. Yanda da anlık değerleri gösteriyor. Ne yapmalıyım? Sizi de çok yordum ama..@asusmasus

Hocam bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışıyorum fakat bu siteyi deneyebilirsiniz, bknz ekteki resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asusmasus -- 16 Eylül 2015; 0:49:12 >

• quote:

quote:

Hocam bir de bu programı nasıl kullanmalıyım? Ekranda 5 tane ayar yeri çıktı. Fan hızı, voltaj falan. Yanda da anlık değerleri gösteriyor. Ne yapmalıyım? Sizi de çok yordum ama..@asusmasus

Hocam bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışıyorum fakat bu siteyi deneyebilirsiniz, bknz ekteki resim

Tamam, teşekkürler.

• quote:

quote:

Program izin vermiyor hocam. Hiçbir ayarı değiştiremiyorum. Anladım overclock yapamayacağım. Başka ne yaparak performans arttırabilirim peki?

• Ram miktarınız 3gb tın altındaysa 32 bit windows kurarsanız belki performans artışı olabilir, yazılımsal olarak bnm bilgim bu kadar, donanım eklemek isteseniz bile en fazla ram ve ssd takviyesi olur
  • quote:

Ram miktarınız 3gb tın altındaysa 32 bit windows kurarsanız belki performans artışı olabilir, yazılımsal olarak bnm bilgim bu kadar, donanım eklemek isteseniz bile en fazla ram ve ssd takviyesi olur

Windows 8.1 64 bit kurulu ve 4 GB RAM var. Ekran kartının ayarlarından başarım olarak seçtim şimdi. Pek bir fark olacağını zannetmiyorum ama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.