Şimdi Ara

Intel Core i7-3770K vs AMD FX-8350 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

Çoklu çekirdek Performansında iki işlemcinin

performansı yakın.

Ama tek çekirdek performansında 3770k ciddi farkla önde.

çoklu çekirdeğe yönelik program desteği yok bir çok programda tabiki destek olmayınca intel öne çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lebuda -- 12 Temmuz 2013; 20:31:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Aglama anneem... Cok calisirsan birgun sende intel alabilirsin

Ben çok parasi olup,oyun oynamak için 3770k\3930k\titan\7990 alan adama gene keriz derim.

Konuya bekliyorum bu bileşenlere sahip arkadaşları '' KERİZMİŞSİNİZ BEYLER '' Millete ne kadar kolay ithamda bulunuyorsun, seni ilgilendirmiyor kimin ne kullandığı, parası olan adam alır isterse fantezi yapar 3 tane alır sana laf hakkı düşmez bununla ilgili. Intel inside ile büyümedim gözünün önündekini durumu göremeyecek kadar körsün yada kabullenmeyecek kadar korkak bunun başka açıklaması yok dünya açıklama yaptık gene aynı zihniyettesin devam et.

@lebuda

Şu son yaptığın kıyaslamadan sonra bir şey demiyorum zaten teknoloji tarihine geçersin bu denklem ile tebrik ediyorum dostum seni.

• Bana kalırsa amd daha f/p ürünü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başka yerlere çekilmeye devam edilirse kilitlenecektir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Alin iste size real test, 3770k ya 1fps için 350tl verilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silinmeye mahkum bir konu daha.
  • quote:

Alin iste size real test, 3770k ya 1fps için 350tl verilir mi

Konuyu kesinlikle farklı yerlere çekmeye çalışmıyorum ama benim geçen paylaştığım testlerde (özellikle aynı saat hızlarına göre düşünürsek) fark 1-3 fps miydi ? Yada değişik programlarda fark %1 miydi Allah aşkına ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ripskill

quote:

quote:

Ben çok parasi olup,oyun oynamak için 3770k\3930k\titan\7990 alan adama gene keriz derim.

Konuya bekliyorum bu bileşenlere sahip arkadaşları '' KERİZMİŞSİNİZ BEYLER '' Millete ne kadar kolay ithamda bulunuyorsun, seni ilgilendirmiyor kimin ne kullandığı, parası olan adam alır isterse fantezi yapar 3 tane alır sana laf hakkı düşmez bununla ilgili. Intel inside ile büyümedim gözünün önündekini durumu göremeyecek kadar körsün yada kabullenmeyecek kadar korkak bunun başka açıklaması yok dünya açıklama yaptık gene aynı zihniyettesin devam et.

@lebuda

Şu son yaptığın kıyaslamadan sonra bir şey demiyorum zaten teknoloji tarihine geçersin bu denklem ile tebrik ediyorum dostum seni.

saldırıp duracağına bakın sarmıyorsa başka topicleri gez kardeşim zorla seni burada tutmuyorlar
    insanlara hakaret niye ediyorsun adam öyle bir yorum yapmış katılmıyorum dersin olur biter ben videoyu izleyin bakın bilgi sahibi olun diye konu açtım yine nereden nereye geldi
    sistem toplayacaklara fiyat/performans ürünleride var.bakın görün dedim anlıyacagınız.
    olay o hızlı bu hızlı meselesi degilki
    vesupan allah

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Silinmeye mahkum bir konu daha.

yenisini açarız okadar zor değil ya
    size konumu beğendireceğiz anlamıyorumki forumda bir çok konu var ben bakınıyorum.okuyorum sarmıyorsa birdaha dönüp bile bakmıyorum.
    bence sizde öyle yapın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lebuda

quote:

quote:

quote:

@lebuda

saldırıp duracağına bakın sarmıyorsa başka topicleri gez kardeşim zorla seni burada tutmuyorlar
    insanlara hakaret niye ediyorsun adam öyle bir yorum yapmış katılmıyorum dersin olur biter ben videoyu izleyin bakın bilgi sahibi olun diye konu açtım yine nereden nereye geldi
    sistem toplayacaklara fiyat/performans ürünleride var.bakın görün dedim anlıyacagınız.
    vesupan allah

Saldıran yok dostum, yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz bundan bahsediyoruz bizde. Adam yorum yapmış diyorsun o bileşenleri alanlara (ki forumun çok önemli bir kısmı kullanıyor bunları) Keriz demiş. Hakaret ediyorsun diyorsun da ben hakaret etmiyorum nasıl bu kanıya vardın ? Kimseye düşmez başkalarına kerizler para saçıyorlar falan demek kimseyi de ilgilendirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drakeshark -- 13 Temmuz 2013; 0:38:21 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@lebuda

vesupan allah

Saldıran yok dostum, yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz bundan bahsediyoruz bizde. Adam yorum yapmış diyorsun o bileşenleri alanlara (ki forumun çok önemli bir kısmı kullanıyor bunları) Keriz demiş. Hakaret ediyorsun diyorsun da ben hakaret etmiyorum nasıl bu kanıya vardın ? Kimseye düşmez başkalarına kerizler para saçıyorlar falan demek kimseyi de ilgilendirmez.

ben o arkadaşı tanımam yazılarımı baştan aşağı oku drekt olarak kimseye o tarz bişiler yazmadım.
    fakat fakir muhabbeti yapan kimdi hatırlamıyorum ona bozuldum
    bu ülkede fakir insan çok maalesef ve fakir olmak onların suçu değil.
    iki video var onlar yalancıysa yalancı der çıkar gideriz.
    vazgeçtim yüzde değeri vermekten tamam gören görür arasındaki farkı.
    sonuçta iki işlemciden birini alma özgürlüğümüz var kim gönlüne ne yatarsa onu alır dimi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@lebuda

vesupan allah

ben o arkadaşı tanımam yazılarımı baştan aşağı oku drekt olarak kimseye o tarz bişiler yazmadım.
    fakat fakir muhabbeti yapan kimdi hatırlamıyorum ona bozuldum
    bu ülkede fakir insan çok maalesef ve fakir olmak onların suçu değil.
    iki video var onlar yalancıysa yalancı der çıkar gideriz.
    vazgeçtim yüzde değeri vermekten tamam gören görür arasındaki farkı.
    sonuçta iki işlemciden birini alma özgürlüğümüz var kim gönlüne ne yatarsa onu alır dimi?

Doğru bak anlamadığın benim ona söylediğim bir şey yok tabi ki isteyen istediğini alır kullanır. Zaten yukarıda dedim kimse karışamaz kimseyi ilgilendirmez diye. Sen de kimseyi hedef almadın yada ben görmedim öyle bir şey demiyorum o açıdan. Bu 2 video ne gösteriyor bilmiyorum ama biraz nette araştırma yaparsak yığınla test çıkar ortaya kullanıcı testleri çıkar. Durum farklı görünür neyse sıkıldım abi artık şu değil şu demekten isteyen istediğini alsın. Ama aradaki farkın öyle çok düşük olmadığından eminim.

Ve bu arada fakir muhabbeti yapan arkadaş dalgasına söyledi eminim. Fakirler lafı gelire göre söylenen bir şey değildi, genel de amd parası olmayanlar için intel zenginler diye bir kanı var ya ona itafen söylemiştir alınmaya gerek yok.

• seneler önce hangi forumdaydı hatırlamıyorum yine bir amd intel polemiği olmuştu
    ozamlar amd athlon xp lerle p4 ler arasında çıkan sözüm ona aşağılama muhabbetide
    amd için sanayi işlemcisi tabiriydi
    şimdide fazkir zengin lafı yapılıyor galiba
    neyse videolara bakan inceleyen inçler yorumları lütfen kimse birbirini incitmeden seviyeyi düşürmeden birebir sataşmadan yaparsak çokdaha güzel bir değerlendirme yapmış olacagız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

sadece şunu söyleyeceğim
    tek videoyla karşılaştırma yapan burda test sunan kişi başka konuda bize,sağdan soldan test getiriyorsunuz kullanmadan bilemezsiniz diyen kişidir.İyi geceler

kim hocam o ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

konuyu kim açmış testi kim koymuş

Hmm. Pardon hocam gece gece geç düştü biraz :)
  • yahu hergün mutlaka bir tane 8350 vs 3770k - 8350 vs 3570k konusu açılıyor.

her yerimiz test grafiği oldu

bende 8350 kullanıcısıyım.

bu durum tamamen fiyat performans olayı.paranızın yettiği en iyi performansı alabilmektir.1 tl.ye karşılık gelen en fazla performanstır.bu konuda da amd bence dost canlısı.

ancak param olsaydı hiç düşünmeden 3970x alırdım yanına da titan slı.ama nerde o kadar bütçe.

herkez bütçesine göre sistem kurar.

2 firmaya da teşekkürler.
  • Simdi Arkadaşlar Bu 2 İşlemcinin Oyunlardaki performans Farkı %1 mi??
  • http://www.anandtech.com/bench/Product/697?vs=551

i7 çakmış işte. Hangi %1? Neyin kafasını yaşıyosunuz siz...
  • quote:

arkadaşlar güncel fiyatları

Intel Core i7-3770K 800tl

Intel System:
    CPU: Intel Core i7-3770K
    GPU: MSI N660Ti-PE-2GD5/OC Power Edition 2GB GDDR5
    RAM: Patriot Viper 3 8GB DDR3-2133 CL11
    SSD: Intel SSD 520 Series 120GB
    HDD: Western Digital Caviar Black 1TB (WD1002FAEX)
    HDD: Seagate Barracuda 7200.14 2TB (ST2000DM001)
    MB: MSI Z77A-GD65

AMD FX-8350 450 tl

AMD System:
    CPU: AMD FX-8350
    GPU: MSI N660Ti-PE-2GD5/OC Power Edition 2GB GDDR5
    RAM: Patriot Viper 3 8GB DDR3-2133 CL11
    SSD: Intel SSD 520 Series 120GB
    HDD: Western Digital Caviar Black 1TB (WD1002FAEX)
    HDD: Seagate Barracuda 7200.14 2TB (ST2000DM001)
    MB: ASUS Sabertooth 990FX R2.0

işlemci testini mutlaka izleyin

http://www.youtube.com/watch?v=ewrPDqFuT3Y

buda başka bir video

http://www.youtube.com/watch?v=eu8Sekdb-IE

testlere göre işlemci seçersen enayilik edersin... testler şişirme sonuçla intel işlemcileri üstün gösterir gerçekte en fazla 10 fps fark var yada yok... kaz mısın yolunmak hoşuna mı gidiyor? 6 ay sonra soket değişince ne yapacaksın intel = pişmanlık...

• quote:

quote:

Alamiyorsunuz bari camur atmayin fakirler

paran çoksa git istediğin yerde düzül arkadaşım ne o fakirler falan
    paran çokta bu forumda ne geziyorsun.sen git istediğini al senin aldığının yarısına bizde bunları toplarız.

Bu ağız düzgün bir ağız değil yalnız. Önce üslüba dikkat edelim, ondan sonra anlaşmak kolay.
    Açmış olduğun konuya gelince; herkesin malumu olan bir konu.
    FX8350'ye karşı 3770K'yı kıyaslamaya gerek yok. Ayrıca çok abartılmayacak bir fiyat farkına 4670K var artık. Daha yüksek bellek bant genişliği, ekran kartı değişim zamanında sistemi kullanma imkanı veren, hiç değilse eski dahili GPU' lara göre daha iyi olan HD4600 dahili grafik desteği, düşük enerji tüketimi, ve yeni oyunlarda az da olsa farkeden min fps başarımı, uSB 3,0 ve sata okuma hızlarında hatırı sayılır derecede performans artışı, bellek okuma yazma hızlarında daha iyi değerler ve ayrıca aşırı OC yapmayan biri için stok soğutucuyla 4-4,2 GHZ aralığında kullanma imkanını da dahil edersek 4670K fena bir seçenek değil gibi sanki.

Oraya 3770K'yı örnek olarak vermişsin ama, 3570K ile 3770K arasında da hatırı bir sayılır bir fiyat fark var ve bazı oyunlarda 3570K'nın HT dezavantajından dolayı 3770K'dan iyi sonuçlar alıdğı da bilinmekte.
    FX8350 için 4670K'dan sonra o fiyat ölüdür. Ben de FX8350 almayı düşünüyorum ama soğutucu almak şart ve bu beni maalesef şu an da caydırıyor. Oysa 4670K'yı stok soğutucu ile 4GHZ'in az üstünde kullansam FX8350'ye ne gerek olur. Üstelik Haswellde'de %10 OC tam karşılığını veriyor ve üstü de gereksiz zorlamadan ibaret. FX8350'yi coşturmak için ise 4,5 GHZ şart. Bu noktada güç tüketimi ve ısı da artıyor. 2 sene kullanım farkına bakınca ortada öyle F/p gibi bir durum kalmadığı gibi, 2 sene sonra 2.elde satarken biri çok değer kaybederken diğeri daha az değer kaybediyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.