Şimdi Ara

Intel Core i7 5775C Overclock Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mevcut sistemim

İntel Core i7 5775c 5. nesil İşlemci (Stock 3.3Ghz, Turbo ile 3.7)
    Gigabyte Z97X Gaming 7 Anakart
    Gskill DDR3 2400 Mhz 4x8 GB RAM
    MSI GTX 1070 Gaming X Ekran kartı
    3 tane 4TB 7200 RPM Harddisk
    ve Samsung 950 PRO M2 SSD
    ile 600 Watt Corsair PSU.

Sormak istediğim şey şu;

Bu işlemciden önce 4690K kullanıyordum ve ona Overclock yapmak kolaydı.
    Daha düşük voltajlarla daha yüksek hızlara çıkıyordu.

Ama şimdi kullandığım 5775Cnin içinde IRIS Pro olduğundan daha fazla voltaj istiyor.

Ben bu işlemciye Overclock yapmak istiyorum. Stabil 4.0 GHZ işimi hayli hayli görücek.
    Fotoğraf işleme bazen video editleme çoğunlukla Autocad ve Solid üstüne kullanıyorum bilgisayarı.

Sormak istediğim şey şu

OC Yaparken C1,C3,C6,C7,EIST gibi ayarların hepsini kapatmamız gerekiyor mu?
    İşlemci voltajı dışında VRIN yada RING Voltajını da değiştirmem gerekir mi ?
    Ya da işlemci dışında başka nereye ek olarak voltaj vermem gerekir ?
    Anakart stok olarak voltajı 1.271v olarak veriyor. CPU-Z AIDA hepsinden baktım.
    Bu voltajı nasıl arttırmalıyım ?
    Yani işlemciyi 4.0 ghze çekip voltajı direkt 1.3V falan mı yapayım?
    Netteki incelemelerde 4.1-4.2 Ghz için 1.320v gibi değerlerden söz ediyorlar.
    Bu işlemci 4790K - 4690K - 6700K gibi kolay OC olmuyor.

Dipnot:
    Daha önce stock voltajda, ekstra voltaj vermeden bi kaç hafta 4.0 ghzde kullandım. Intel Burn testi
    Prime 95 testi yaptım ama sorun yoktu. Ama gece pcyi açık bırakınca restart atmış oluyordu. OC'den
    vazgeçince düzeldi. O da voltaj yetmediği için
    oldu sanırım..

Bana bir fikir verirseniz çok sevinirim.

• Dahili gpu'nun overclock performansına(ısınma sebebiyle) etkisi olur ama kullanıldığında olur. Eğer ekran kartı kullanıyorsanız dahili gpu'yu hesaba katmaya gerek yok. Ben o.c. yaparken C1,C3,C6,C7,EIST gibi ayarları önce kapatıyorum. Önce işlemcinin hangi mhz'te ne kadar voltaj istediğini, ne kadar ısındığını görmek en önemlisi. Bunlar güç tüketimini düşüren şeyler keşke o.c. yaptıktan sonra sorunsuz kullanılabilselerdi ama sorun çıkarıyorlar. Ben bunlar açık vaziyette 4.5 ghz'te kullanıyorum ama ara sıra mavi ekran alıyorum ayda bir kere de olsa. Eğer bunu göze alırsanız açabilirsiniz ama madem ''Fotoğraf işleme bazen video editleme çoğunlukla Autocad ve Solid üstüne kullanıyorum bilgisayarı.'' bu işler için kullanıyorsunuz o zaman tehlikeyi göze almak akıllıca olmaz. Ring voltajını artırmanıza gerek yok, hatta artırmayın bu eski sistemlerdeki fsb artırmaya benzer bütün sistem performansı artar sonra belleklere de bakmak gerekir. Yeni işlemcilerdeki en büyük rahatlık zaten sadece çarpan artırarak hızaşırtma yapabilmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurr999

Dahili gpu'nun overclock performansına(ısınma sebebiyle) etkisi olur ama kullanıldığında olur. Eğer ekran kartı kullanıyorsanız dahili gpu'yu hesaba katmaya gerek yok. Ben o.c. yaparken C1,C3,C6,C7,EIST gibi ayarları önce kapatıyorum. Önce işlemcinin hangi mhz'te ne kadar voltaj istediğini, ne kadar ısındığını görmek en önemlisi. Bunlar güç tüketimini düşüren şeyler keşke o.c. yaptıktan sonra sorunsuz kullanılabilselerdi ama sorun çıkarıyorlar. Ben bunlar açık vaziyette 4.5 ghz'te kullanıyorum ama ara sıra mavi ekran alıyorum ayda bir kere de olsa. Eğer bunu göze alırsanız açabilirsiniz ama madem ''Fotoğraf işleme bazen video editleme çoğunlukla Autocad ve Solid üstüne kullanıyorum bilgisayarı.'' bu işler için kullanıyorsunuz o zaman tehlikeyi göze almak akıllıca olmaz. Ring voltajını artırmanıza gerek yok, hatta artırmayın bu eski sistemlerdeki fsb artırmaya benzer bütün sistem performansı artar sonra belleklere de bakmak gerekir. Yeni işlemcilerdeki en büyük rahatlık zaten sadece çarpan artırarak hızaşırtma yapabilmek.

Intel Core i7 5775C Overclock Yardım

Yaptığım hızaşırtma.

İşlemci 4.1 GHz'de. CPU Voltajı 1.276. Anakart Stock olarak 1.271 veriyordu. Biraz yükselttim mavi ekran almamak için. Diğer voltajları değiştirmedim.

Prime95, Intel Yanma Testi ve Aida64 ile stres testi yaptım.
    Hiç hata veya mavi bir ekranla karşılaşmadım. Bunu birkaç hafta kullanacağım. Herhangi bir sorun olmazsa böyle bırakacağım.

Bu arada Iris Pro 6200, işlemci üzerindeki grafik birimini BIOS ayarlarından devre dışı bıraktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 22 Kasım 2017; 9:23:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.