Şimdi Ara

intel core2duo 2.4 e4600 overlock (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brksyhn

oo harikasın bu resim gerçekten benim işime yarar :) ben bunun direk ikizini yapayım mı benim biosa yoksa bekliyeyim mi seni ? benimde ramler 1333 ama 800 kullanıyor onlarıda yükseltecek mi bu ayarlar ? bekliyorum ben o zaman büyük bir iştahla :)

Evet ram 1076MHz'ye çıkıcak, bende zaten clocklu istersen ikizini yap açılmazsa bios resetler kendisini zaten şuan okula gitmem gerek, geldiğimde yardımcı olmaya çalışırım.
    FSB'yi ilk olarak 250 Olarak vermeyi dene istersen, benimkinin yarısını yap yerse bi yarısını daha yap. tamamdır :)
  • tamam bakalım deneyelim şimdi ben yinede akşam bekliyorum gece yarısına kadar "online" ım sonuçları kesinlikle yazacağım sana çok sağol:)
  • üstadım sanırım becerdim tabi senin sayende 270 de gidiyor benim ki bende 265 de bıraktım suan 3.2ghz :) sıcaklık değeri yüzde yüz kullanımda 65-68 arası gidip geliyor iyi mi bu durum ? bide bende 160500 olmadı 162000 de sorun çıkardı bende 160000 de bıraktım bir diğeride sende 1.5 yazan yer bende 150w şeklinde yazıyo onu seçtim oldu sanırım acemi şansı heralde :) birde şu ekran kartı işini çözelim tamamdır umarım günün birinde bende senin için birşeyler yapabilirim çok sağol tekrardan :)
  • quote:

üstadım sanırım becerdim tabi senin sayende 270 de gidiyor benim ki bende 265 de bıraktım suan 3.2ghz :) sıcaklık değeri yüzde yüz kullanımda 65-68 arası gidip geliyor iyi mi bu durum ? bide bende 160500 olmadı 162000 de sorun çıkardı bende 160000 de bıraktım bir diğeride sende 1.5 yazan yer bende 150w şeklinde yazıyo onu seçtim oldu sanırım acemi şansı heralde :) birde şu ekran kartı işini çözelim tamamdır umarım günün birinde bende senin için birşeyler yapabilirim çok sağol tekrardan :)

270 bendede sorun çıkartıyordu, 269 yapabilirsin kanımca buda sana 4*12 = (48MHz) katkıda bulunur :) bendede 270 olunca mavi ekran atıyo, bios resetliyo filan bende çözemedim nedenini max 269 görebiliyorsun stabil.
    65-68 Derece C2D'ler için çok sıcak kasa içi soğutman yetersiz galiba, PSU'da duyulmadık marka şuan yeterli gibi gözüküyor uprage edeceksen güç kaynağını değiştirmenide öneririm.
    Stock fan var galiba, fan hızını biraz yükseltip denermisin? speedfan yardımcı olabilir sana biraz yükseltip dene 65-68 Derece biraz fazla gibime geliyor, fazlada zaten 60c sıcaklığı geçirmemeni öneririm, yaz aylarıda geliyor o sıcaklık 75 80 dereceleride görür, ve kilitlenmeler resetlemeler yaşarsın ve işlemcinin ömrünü kısaltırsın. olmadı hızını 3GHz veya 2.9GHz'ye çekip denermisin? stock fan varmı kasanda? kasanın yan kapağı açıkmı? - evet 160500 bendede olmuyor, işlemcin kaç w ile çalışlıyor tam yükte cpu-z'den bakarmısın ?
    CPU-z programını aç Core voltage yazan yere bak, ve tam yükte resim atarsan voltajınıda görürürüz. veya everest ultimate programından işlemciye tıklayıp işlemcinin max gücünü görebilirsin aşağılarda yer alır genellikle. Benim MAX Güç 99W o civarlarda olursa gayet iyi olur.
    Ama 68C sıcaklık gerçekten çok yüksek C2Dler için. 60 ideal, heleki kış aylarında bu sıcaklıktaysa yaz aylarında düşünemiyorum :) Fanınızı stock fanmıydı? işlemcinizin fanını söküp temizleyin, thermal macununuzu tazeleyin sıcaklık düşmezse ya işlemcinizin frekansını 2.9GHz civarlarına geri çekip deneyin, yada güzel bi cpu soğutucu alın. sıcaklıklar bende boşta 26 28 derece tam yükte 42 - 48 51 derece civarı. 52 derece ve üzerine çıktığını görmedim henüz. 52 Dereceyede oda çok sıcaksa çıkıyo, genellikle 46 48 Dereceyi kolay kolay aşmadım (:
    Neyse dediklerimi uygularsanız yardımcı olmaya çalışıcam, GTX 460 - GTX 465 almanı önerirdim fakat PSU yetersiz, henüz overclock işleminiz tamamlanmadı sıcaklık yüksek, sıcaklığa çözümleri deneyiniz olmadığı taktirde fanı değiştiriniz veya frekans düşürüp max 60 Dereceyi aşmamaya çalışın, fan rpmsini biraz yükseltin bakalım etki edecekmi?
    Benim soğutmam şu şekilde : Egzos fan + PSU'nun 12cm fanı işlemci fanı üzerine denk geliyor, stock bazlı kaslı 92mm cpu fan + headsink (Coolermaster) gayet sessiz ve soğuk.
    Stock fan yoksa stock fan takıp deneyin kesinlikle 5 - 6 derece soğutacaktır kanımca yararınıza dokunur :) İyi akşamlar, iyi forumlar.

• Bu arada benim anakart : Asus P5G41C-M-LX
    Kardeş anakartları, kardeş işlemcileri kullanıyoruz :)
    Benim çarpan 12x filan olsaydı bende 3.2GHz filan kullanıcaktım ne güzel :/
  • evet baya baya neredeyse aynı bilgisayarları kullanıyormuşuz denk geldi:) ekran kartı ne kullanıyorsun?

şimdii gelelim son gelişmelere 265 de seninde dediğin gibi takılmalar resetlemeler oldu sanırım sıcaklıktan... Kasanın yan kapağını açtım bir işlemcinin stok fanı var bir ekran kartının fanı var bir tane kasanın önünde ışıklı bir fan var en son olarakta arkada bir fan var ama bunlar hep küçük küçük fanlar kasanın stok fanları yani. bende 3 ghz e çektim daha test edemedim ama sanki gta 4 de pek bir değişiklik olmadı oysaki herkez işlemci daha önemli bu oyunda diye yazıp çizmiş ancak umduğumu bulamadım birde şu lanet kaplama sorunu var oda sanırım ati markasından kaynaklanıyor... işlemciye bakıyorum hemen core voltage yazan yeri soruyorsun sanırım 1.424 V yazıyor. resimide atıyorum hemen. everestte yazan en büyük gücü 99.4w olarak gösteriyor. Sıcaklık yine yüksek çıktı 67 derece en iyisi ben bu dediğin fan devirlerini biraz kurcalayayım bakalım ne değişecek sonuçları tekrar yazarım buraya

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/13/14235.png

• quote:

evet baya baya neredeyse aynı bilgisayarları kullanıyormuşuz denk geldi:) ekran kartı ne kullanıyorsun?

şimdii gelelim son gelişmelere 265 de seninde dediğin gibi takılmalar resetlemeler oldu sanırım sıcaklıktan... Kasanın yan kapağını açtım bir işlemcinin stok fanı var bir ekran kartının fanı var bir tane kasanın önünde ışıklı bir fan var en son olarakta arkada bir fan var ama bunlar hep küçük küçük fanlar kasanın stok fanları yani. bende 3 ghz e çektim daha test edemedim ama sanki gta 4 de pek bir değişiklik olmadı oysaki herkez işlemci daha önemli bu oyunda diye yazıp çizmiş ancak umduğumu bulamadım birde şu lanet kaplama sorunu var oda sanırım ati markasından kaynaklanıyor... işlemciye bakıyorum hemen core voltage yazan yeri soruyorsun sanırım 1.424 V yazıyor. resimide atıyorum hemen. everestte yazan en büyük gücü 99.4w olarak gösteriyor. Sıcaklık yine yüksek çıktı 67 derece en iyisi ben bu dediğin fan devirlerini biraz kurcalayayım bakalım ne değişecek sonuçları tekrar yazarım buraya

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/13/14235.png

Mavi ekran attımı? mavi ekran attıysa %99.99 belleklerine yeterli voltajı veremedin aynısını bendede yaptı :) bellek voltajını kademe kademe arttır mesela memory voltagenin üzerine gel + tuşuna bas bi kademe atlıyacak kaydet bilgisayarı aç ram test altına al 10 15 dakika içerisinde mavi ekran atmazsa stres testini başarı ile kaydettin, mavi ekran düşerse veya reset atarsa bellek voltajını 1.63500 olması gerek kademesine yükselt, yine yemedi biraz daha voltaj ver yine yemedi biraz daha ver, yemedi biraz daha ver yine yemezse voltajı biraz düşür mesela 1.6v ise ramlerin 1.6'ya 0.5 ekle. 1.60000 ise 1.6350+ 1.7v arasına getir, fsbyi öyle düşür dene yedikten sonra belleğininin voltajını düşürerek ram test yap ne kadar düşük voltaj'da çalıştırırsan bellekleri senin için o kadar iyi. En düşük değer 160500 olsun. Max sıcaklık 68 diyorsun, 78C'ye kadar yolu var aslında tam yükte resetleme filan olması gerekir işlemciden yana. Dediğiniz sorunun aynılarını bende yaşadım resetleme oluyordu :D
    Bu işlemci ve ekran kartı bana bedava geldi 3 hafta önce filan, anakart ile bellekleri yeni aldım.
    HD2400Pro (Giriş seviyesi 256MB DDR2 64Bit) Geçende elimde 7600GT AGP vardı bozuldu, fırınladım 220 derecede 8 dakika yemedi, tinerle sildim yine yemedi Ocak üzerinde leğimlerini döküp gpu ile bellek yongalarını söktüm biraz fantazi kurup çöpe yolladım, içim biraz yandı ama bu sistemim pci express x16 olduğu için agp ekran kartını zaten kullanamıyacaktım, HD2400Pro ile yuvarlanıp gidiyoruz crysis oynatıyor bana sağolsun 800X600'de Hight detailde shadow kapalı. - Yaza doğru AMD Bulldozer alıcam inş. çıkmasını bekliyorum + GTX 465 + OC KING EDITION
    Ayrıca bendede o voltajda yemedi telefonumda buldum o resmi yeni çekmedim, eski ayarlarımmış o voltajda mavi ekran ve resetleme yapıyodu bendede bellek yüzündendir sendede eminim buna. 1.5V halbuki benim bellekler, 1.5V 1333MHz sözde, alırkende öyle aldım (1066MHz'de 1.6v istiyorsa 1333MHz'de 1.65 veya 1.7v filan ister heralde) ama mantıklımı? galiba vatancomputer yanlış girmiş bilgileri :D
    Sen takma şimdi biraz rahatla, speedfan programını yükle fanın mesela 700RPm'de diyelim fanını biraz yükselt 900Rpm'ye çek bu sırada memory tweak tarzı programlarla işlemciye ve belleklere yüklenmeyi unutma, 900'de fazla 1 2 derece fark edicektir eminim. - 900'den 1200RPm'ye kadar, 1200'den 1600RPm'ye filan öyle öyle yükseltin, ses çıkartmadığı yere kadar fanın devirini yükseltin gerçi ben fan devirleriyle hiç oynamadım otomatikte genel olarak 1100RPm'de filan dönüyo max 5000RPm 5000'e çekince F35 Savaş uçakları turbo motoruyla kalkışa geçmişcesine ses çıkartıyo :D Kasanın yan kapağını açmanı önermem bende yaklaşık 7 - 8 ay öncesine kadar kasanın yan kapağını açmanın en iyisi olduğunu düşünüyordum halbuki öyle değilmiş uzun süreler test ettim kasanın kapağı açık / kapalı olarak.
    1. Kasa aşırı toz topluyor
    2. Fanlar boşluktaki havayı dışarı atıyor, ve bu geçiş esnasında işlemci fanın topluyabildiği kadar az hava topluyor, ve toplama esnasında genellikle tozlu pis ve bayat havayı çekiyor. (Fırlattığı sıcak havayı geri çekiyor)
    3. Kasan kötü görünüyor, hem öyle olsa bile 3 5 derece için değmez kasanın yan kapağını açmanıza, saat 6.06 ve ben size cevap atıyorum yine - Ekran kartınıza overclock yaptınızmı? ekran kartınız HD3850 günümüz için pek güncel olmasa dahi yine ideal ekran kartı, böyle yapmaması gerekir, Crysisi ben HD2400Pro ile oynuyorsam yani gerçekten yapmaması gerekir
    Siz dediklerimi deneyin sorunun çözüleceğinden EMİNİM. Belleklere voltaj verip sistemi açın, FSB'yi 270 değil, 269'a alın en üst değer bu.
    Sanırım bu intelin *pnetorluğundan kaynaklanıyor, 800MHz fsbli c2d işlemcileri max 1066MHz sınıra sokabiliyoruz galiba çünkü bana bunun mantıklı olduğu yattı iyice, neden diyeceksin ben 1333MHz ile 1076MHz'den yukarıya göremedim, sen göremedin araştırmalarımda max 1080 gören var oda bala *öte C2D FSB : 800@1080 1066@1350 1333@1640MHz sınırlarında galiba 5 - 10MHz farklarıda girdim ben. Ah intel bi AMD olamadın, Forza AMD Anlamadığım olay şu intel işlemcilerde P4 (90NM LGA 775) işlemcilerde 600-700MHz oc görebiliyor max, C2D'lerde (Günlük kullanım için) Sanırım intelin işgüzarlığından ötürü.

• öncelikle sabahın 6 sında bile ugraşıp cevap yazdığın için çok teşekkür ederim seni bulmam gerçekten şans oldu halbuki hiç şanslı bir insan değilimdir :) evet mavi ekran atıyor zaten kitleniyor bir sn sonra mavi ekran veriyor birşeyler sayıyor altta ve iptal... şuanda ram voltajı tam 160000 da o zaman ben bir 170000 e yaklaştırayım öyle deniyeyim birde bakalım nolucak sonuç. bende aslında seninle aynı düşüncedeyim amd işlemci ve ekran kartlı bir pc toplayacağım ama şimdi değil tam bir değişim sürecindeyiz izlenimine kapılıyorum okuduklarımdan bu yüzden şu yeni mimarili 7000 serisini bekleyeceğim bende o yüzden bu bilgisayara boşuna para verip çöpe atmak istemiyorum mantıksız sonuçta ama bilgisayar başındaki tek eğlencem gta 4 ü de zevk alarak oynayamayınca kafam atıyor böyle işlere kalkışıyorum... şimdi sırasıyla yapacaklarım

1-kasa kapağını kapattım :)
    2-speedfan prog. fanlarımı ayarlayacağım
    3-ram voltajı yükselecek
    4-tekrar bir test
    5-sonra sana sonuçları yazacağım
    6-bütün işlemler bitince ekran kartına geçeriz olmadı :) (yüzlüzlüğe vurdum iyice değilmi) :)

ekran kartına gelince crysis 1 i bu makinada oynadım mı bilmiyorum ama 2 yi 1600*1050 çözünürlükte en yüksek ayarda takılmadan oynadım ama gta4 de deli ediyor beni istediğim akıcılıkta değil... Hayır gta korsan falan da değil bütün herşeyi yapılı durumda ama yok overclock yaparken yaksamda makinayı bahane çıksa bana :)

• quote:

öncelikle sabahın 6 sında bile ugraşıp cevap yazdığın için çok teşekkür ederim seni bulmam gerçekten şans oldu halbuki hiç şanslı bir insan değilimdir :) evet mavi ekran atıyor zaten kitleniyor bir sn sonra mavi ekran veriyor birşeyler sayıyor altta ve iptal... şuanda ram voltajı tam 160000 da o zaman ben bir 170000 e yaklaştırayım öyle deniyeyim birde bakalım nolucak sonuç. bende aslında seninle aynı düşüncedeyim amd işlemci ve ekran kartlı bir pc toplayacağım ama şimdi değil tam bir değişim sürecindeyiz izlenimine kapılıyorum okuduklarımdan bu yüzden şu yeni mimarili 7000 serisini bekleyeceğim bende o yüzden bu bilgisayara boşuna para verip çöpe atmak istemiyorum mantıksız sonuçta ama bilgisayar başındaki tek eğlencem gta 4 ü de zevk alarak oynayamayınca kafam atıyor böyle işlere kalkışıyorum... şimdi sırasıyla yapacaklarım

1-kasa kapağını kapattım :)
    2-speedfan prog. fanlarımı ayarlayacağım
    3-ram voltajı yükselecek
    4-tekrar bir test
    5-sonra sana sonuçları yazacağım
    6-bütün işlemler bitince ekran kartına geçeriz olmadı :) (yüzlüzlüğe vurdum iyice değilmi) :)

ekran kartına gelince crysis 1 i bu makinada oynadım mı bilmiyorum ama 2 yi 1600*1050 çözünürlükte en yüksek ayarda takılmadan oynadım ama gta4 de deli ediyor beni istediğim akıcılıkta değil... Hayır gta korsan falan da değil bütün herşeyi yapılı durumda ama yok overclock yaparken yaksamda makinayı bahane çıksa bana :)

Rica ederim, ben teşekkür ederim yok yüzsüzlükle alakası yok elimden geldiğimce yardımcı olurum, zaten bu işi severek yapıyorum bilgisayar üzerine okuyorum bende akşam lisesinde birazdan okula gidicem gitmeden önce bi cevap atayım dedim, yeni kalktımda kusura bakma yoksa cevap atardım daha erken

1. Benim bellek voltajına baktım şimdi : [1.63500V] ve stabil, CPU FREQUENCY : 269 - DRAM FREQUENCY 1077MHz (FSB 1077MHz)
    Şu linkteki videoyu izle adamda E4600 + HD4670 İceQ DDR3 1GB var, akıcı değil ama çözünürlük gayet iyi.
    Tahminimce GTX 460 / GTX 465 ve 500W+ Highpower / FSP / Corsair gibi bilindik marka güç kaynakları ile bu sorun çözülecektir. :)
    GTX 460'dan daha ucuz fiyada hatta GTX 550 fiyatına GTX 465 MSI veya ZOTAC AMP ekran kartını alabilirsin, vatandan veya teknobiyotikten.
    tabi güzel soğutma ve dediğim gibi kaliteli psu gerektirecek sana, PSU ve işlemcimi değiştirmiyeceğim dersen GTX 550 almanı önerirdim ama oda yaklaşık 200W güç çekiyor, gereksiz bence PSU'nuda değiştirmeni öneririm :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 14 Nisan 2011; 18:51:26 >

• yok benim makina 269 u kaldırmıyor 260 da bıraktım ram voltajınıda 168000 e getirdim sanırım ideali bu sıcaklık değerleride 55 oldu ortalama mavi ekran falanda yapmadı baya bir denedim o yüzden yazamadım kusura bakma . sanırım senin dediğin yola başvuracağım bu kartın hayrını gördüm yeterince bırakayım artık zavallıcığı :) yalnız handikap şu ben Türkiye'de değilim (malesef) o sitelerden alma şansım yok yani buralardan bulmaya çalışacağım ebay den belki ama orayada güvenemiyorum pek. Aslında benim gönlümde amd kartlar var fakat 460 da çok güzel bir kart hiç değilse sorunsuz olur ben hemen bir araştırma içene gireyim o zaman linkleri koyarım buraya yine bir mezakere yaparız :) Bu arada tebrik ederim ekran kartı ve işlemci üzerinde yaptığın o fizikler işlemler pek kolay değil bildiğim kadarıyla hatta bu iş için kocaman bir perpa var eğer istanbuldaysan bilirsin illaki kendini geliştirmen çok güzel.

• quote:

yok benim makina 269 u kaldırmıyor 260 da bıraktım ram voltajınıda 168000 e getirdim sanırım ideali bu sıcaklık değerleride 55 oldu ortalama mavi ekran falanda yapmadı baya bir denedim o yüzden yazamadım kusura bakma . sanırım senin dediğin yola başvuracağım bu kartın hayrını gördüm yeterince bırakayım artık zavallıcığı :) yalnız handikap şu ben Türkiye'de değilim (malesef) o sitelerden alma şansım yok yani buralardan bulmaya çalışacağım ebay den belki ama orayada güvenemiyorum pek. Aslında benim gönlümde amd kartlar var fakat 460 da çok güzel bir kart hiç değilse sorunsuz olur ben hemen bir araştırma içene gireyim o zaman linkleri koyarım buraya yine bir mezakere yaparız :) Bu arada tebrik ederim ekran kartı ve işlemci üzerinde yaptığın o fizikler işlemler pek kolay değil bildiğim kadarıyla hatta bu iş için kocaman bir perpa var eğer istanbuldaysan bilirsin illaki kendini geliştirmen çok güzel.

Yurt dışındaysan GTX 460 tarzı ekran kartlarını çok ucuz fiyatlara alabilirsin, fiyatlara baksana ebaydan filan? veya bi mağazaya gidip fiyat araştır?
    GTX 460 + 500W kaliteli psu işini görebilir. - AMD kartlarını önermiyorum, yazılım olarak nvidia kadar iyi değiller sürücülerde, sürücüleri geçtim Cuda teknolojisi stream teknolojisine göre daha yaygın + Pek kullanamasanızda fizik olarak Physx işine daha çok yarıyacaktır. - AMD hephesinden HD5830 5870 - 6850 - işini fazlasıyla görücektir. Tabi GTX 460 fiyatına GTX 465 referans bazlı tasarımlı olanlar var, onlarıda öneririm kasa içi hava sirkülasyonun iyiyse, soğutman yeterliyse onlardanda alabilirsin. Oyun filan oynuyacaksan ve oyunların nvidiaya tarafından daha çok destekli olmasından dolayı bazı oyunlarda nvidia kartlarla rakip kartlara göre daha fazla performans alabilirsin, bu oldukça fark yaratabilir...
    AMD işlemci, Nvidia GPU'dan yanayım ben genellikle Fiyat/Performans severim, eğer bütçe sorun değil dersen işlemcinide istersen core 2 quad'lara yükselt? veya amd bulldozerleri bekle, bulldozer mimarisine yatay geçiş yap? performans çıtanı yükseltirsin oldukça, ve bu sisteminide sat istersen, istersen download için kullan istersen kardeşine filan ver :)

• anca girebildim eve girer girmez kontrol ettim başlığı sağol yorumların için. işlemci değiştirmek benimde aklımda var ama bizim bu anakartlar hangisine izin veriyor sadece quad c2d lar mı ? anakartı yeni aldım çünkü bidaha değiştirmem yeni pc toplayana kadar. sana 2 tane link göndereyim burda bulabildiğim en uygun fiyatlar burada bir bak istersen

bu ekran kartı

http://www3.hardwareversand.de/articlesearch.jsp?search.sKey=&rp=10

bu psu

http://www3.hardwareversand.de/articlesearch.jsp?agid=1628&search.reset=1&search.sKey=

buda işlemci

http://www3.hardwareversand.de/articlesearch.jsp?agid=26&search.sKey=&rp=5

bir bakıver sana zahmet şuan okuldasındır sanırım gelince artık :)

• quote:

anca girebildim eve girer girmez kontrol ettim başlığı sağol yorumların için. işlemci değiştirmek benimde aklımda var ama bizim bu anakartlar hangisine izin veriyor sadece quad c2d lar mı ? anakartı yeni aldım çünkü bidaha değiştirmem yeni pc toplayana kadar. sana 2 tane link göndereyim burda bulabildiğim en uygun fiyatlar burada bir bak istersen

bu ekran kartı

http://www3.hardwareversand.de/articlesearch.jsp?search.sKey=&rp=10

bu psu

http://www3.hardwareversand.de/articlesearch.jsp?agid=1628&search.reset=1&search.sKey=

buda işlemci

http://www3.hardwareversand.de/articlesearch.jsp?agid=26&search.sKey=&rp=5

bir bakıver sana zahmet şuan okuldasındır sanırım gelince artık :)

PSU :http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=4199 Burdan incelemesini yaparsın, yok okulda değildim bize okul haftada 3 gün. :) 12v1 çıkışına 40A veriyo, Nvidia SLI destekliyo, Kullanmadığın kabloları çıkartırsın, Sessiz serilerden, %80+ verimlilik sertifikasıda var.
    Burdan alırsın :http://www4.hardwareversand.de/articledetail.jsp?aid=23716&agid=1628 Fiyatı size göre hiçbişey değil bence, burda satın almak istesek 180TL'den aşağıya vermezler :D

GPU (Ekran Kartı) : Asus DirectCu 1GB/DDR5 256Bit
    Buradan alabilirsin, fiyatı çok uygunmuş gerçekten referans tasarımlıların bile çoğundan ucuz kaçırma derim :http://www4.hardwareversand.de/articledetail.jsp?aid=37465&agid=707

Gerçekten ucuz veriyor ürünleri, asus'un directCu modelleri overclockta üstün başarım elde etmenizi sağlar.
    Evet LGA 775ler için ve sizin anakartınız için max : Core 2 Quadlar (4 Çekirdekler) var. isterseniz Core2Quad + Güzel fan + GTX 460 + 600W Psu ile yolunuza devam edin, veya belleklerinizi çift kanal olarak alsaydınız performans başarımı olarak bi nebze daha iyi sonuçlar alırdınız, aynı seri üretimde, aynı wafferden üretilmiş, aynı üretim bandında ve aynı saat ve tarihte üretilmiş (Bellek kiti bkz 2x4GB) 8GB veya 2x2GB 4GB işinizi görürdü sanırım. 1600MHz bellek alsaydınız, C2Qlarla sağlam psu ve sağlam soğutmayla çok iyi değerleri görürdünüz. :) Neyse sağlık olsun, imkanınız varsa elinizdeki belleği elinizden çıkartıp 2x2GB veya 2x4GB kit olarak değiştirin? veya hiç olmadı dual çalıştırın aynı bellekten 1 adet daha alın, performansa bi nebze faydası olucaktır. :)

CPU :http://www3.hardwareversand.de/articledetail.jsp?aid=24869&agid=398 C2Q istersen 12MB L2li 3GHz versiyonlu Q9650 modelide var, F/P OC istiyorsan bunu alabilirsin, OC istiyorsan Q9650 3GHz olduğundan çarpanı yüksek olucaktır, overclock için daha uygundur ve 12MB L2 önbellek demiş, çok iyi bence ama sen bilirsin tabiki fiyatı biraz tuzlu ama türkiyeye göre gerçekten çok ucuz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 16 Nisan 2011; 7:51:38 >

• böyle yaparsam en neredeyse bilgisayarı baştan yenilemiş gibi oluyorum ve yine istediğim bileşenler tam anlamıyla olmuyacak ben ufaktan kurtarırmıyım acaba diye düşünmüştüm ama psu işi bozuyor sanırım en güzeli yaz ayını yeni amd yi beklemek komple değiştiricem herşeyini ekranına kadar 6950 crossfire yapmayı düşünüyorum hatta daha iyi bir ekran kartı çıkmazsa sonra kafam rahat ben rahat :) ancak testlere bakıyorum hep i5 2500k ilah gibi cpu sankı baya baya fark atıyor sence gerçekten yaz ayını beklemeye gerek var mı kurtlandım çünkü :) ?
  • quote:

böyle yaparsam en neredeyse bilgisayarı baştan yenilemiş gibi oluyorum ve yine istediğim bileşenler tam anlamıyla olmuyacak ben ufaktan kurtarırmıyım acaba diye düşünmüştüm ama psu işi bozuyor sanırım en güzeli yaz ayını yeni amd yi beklemek komple değiştiricem herşeyini ekranına kadar 6950 crossfire yapmayı düşünüyorum hatta daha iyi bir ekran kartı çıkmazsa sonra kafam rahat ben rahat :) ancak testlere bakıyorum hep i5 2500k ilah gibi cpu sankı baya baya fark atıyor sence gerçekten yaz ayını beklemeye gerek var mı kurtlandım çünkü :) ?

bence bekle, yeni mimari / düşük üretim teknolojisi / piyasanın çok feci kızışması / Sanal çekirdek farkı.
    Mesela amd bulldozer x4 32nm fx black edition am3+ işlemcinin overclock potansiyelide tahminimce çok yüksek olucak.
    Aynı chipset, aynı soket, 4 çekirdek iptal (voltaj düşüyor, stabilite artıyor) + Sanal çekirdek. Bence beklemeye değer, AMD F/P olucaktır yine tahminimce ve fiyatlar kızışmadan ötürü indirime gidecektir, veya düşük fiyatlı oc potansiyeli çok yüksek işlemciler çıkacaktır, kanımca 4GHz stabil kullanılabilir. daha yukarısını garantiliyemem, Phenom2 x4 black editionlarda 3.9 - 4.1GHz günlük kullananlar vardı (45NM Verimsiz çekirdek) olduğu hâlde. Bulldozer x4leri düşünmek gayet hoşnut edici. X8ler X4ler gibi overclock olmuyacaktır tahminimce, bence bekle :) veya psu + gpu al şimdilik idare et diyeceğim ama bence gerek yok 7 Haziranda çıkıcak zaten bulldozerler piyasaya bekle, kızışsın biraz daha piyasa :D

• ee bir ay kalmış o zaman zor olucak bu kadar araştırmadan kurtlanmadan sonra ama napalım :) bu arada eğer buradaki fiyatları beğendiysen istediğin birşey olursa senin için getirebilirim bu kadar yardımından sonra benimde sana yardımım dokunsun isterim kargoya vereyim desem olmaz çünkü gümrüğe takılıyor astarı yüzünü geçiyor bir kere kardeşime iphone aldım burdan hediye olsun sürpriz olsun diye çocugun çekmediği şey kalmadı hediye değil işkence oldu yani ordan biliyorum ama dediğim gibi gelirken getirebilirim istediğin birşey olursa ne zaman istersen çekinmeden söyleyebilirsin.
  • quote:

ee bir ay kalmış o zaman zor olucak bu kadar araştırmadan kurtlanmadan sonra ama napalım :) bu arada eğer buradaki fiyatları beğendiysen istediğin birşey olursa senin için getirebilirim bu kadar yardımından sonra benimde sana yardımım dokunsun isterim kargoya vereyim desem olmaz çünkü gümrüğe takılıyor astarı yüzünü geçiyor bir kere kardeşime iphone aldım burdan hediye olsun sürpriz olsun diye çocugun çekmediği şey kalmadı hediye değil işkence oldu yani ordan biliyorum ama dediğim gibi gelirken getirebilirim istediğin birşey olursa ne zaman istersen çekinmeden söyleyebilirsin.

Çok teşekkür ederim, ben genellikle taksitli ürün alıyorumda sen türkiyeye geldiğin zaman soğutucular çok ucuz sizin orda güzel bi soğutucu beğenirim. bu arada : diemci34@w.cn messenger adresim eklerseniz sevinirim. :) Evet az kaldı, biraz daha sabredersen verdiğin paranın hakkını fazlasıyla alıcaksın. :)

• tabi ki ne demek hangisini istiyorsan ben gelirken sana haber veriririm ona göre alırız istediğini yalnız ben messenger kullanmıyorum malesef ancak senin mailini listeme ekledim brksyhn@gmail.com benim mail adresim herhangi birşey olduğunda bu adresden ilwtişim kurabilirz 24 saat online zaten mailim en kısa sürede cevaplandırırım zaten bilgisayar konusunda danışabileceğim bir arkadaş buldum ne mutlu bana :) Bu arada işlemci gerçekten çok güzel oldu tekrardan çok sağol umarım yanmaz :) ram voltajını 170000 yaptım bu arada geçen gün bir mavi ekran aldım çünkü
  • quote:

tabi ki ne demek hangisini istiyorsan ben gelirken sana haber veriririm ona göre alırız istediğini yalnız ben messenger kullanmıyorum malesef ancak senin mailini listeme ekledim brksyhn@gmail.com benim mail adresim herhangi birşey olduğunda bu adresden ilwtişim kurabilirz 24 saat online zaten mailim en kısa sürede cevaplandırırım zaten bilgisayar konusunda danışabileceğim bir arkadaş buldum ne mutlu bana :) Bu arada işlemci gerçekten çok güzel oldu tekrardan çok sağol umarım yanmaz :) ram voltajını 170000 yaptım bu arada geçen gün bir mavi ekran aldım çünkü

Rica ederim, mavi ekran memory ile ilgiliyse voltajı yükseltmekle iyi ettin memory ile ilgili değilse voltajı geri çek, yazılımsal bi mavi ekrandır sanırım.
    - Bende çok teşekkür ederim, yardımcı olabildiğime sevindim, sende istediğin zaman mail değilde facebook adresin varsa oradan ulaşabilirsin maillerimi kontrol etmiyorum genellikle facebookdan dolu dolu mesajlar geldiği için girip silmekten bıktım 105.000 adet mail vardır sanırım. Facebook arama bölümüne messenger adresimi yapıştırırsan çıkar zaten facebook adresim.
    - Bende gerçekten çok sevindim, almanyadamısın sen? - Sizin oralardan güzel fiyatlı işime yarıyacak parça filan bulursam sana zahmet olmazsa bildiririm, türkiyeye geldiğinde gelip elden alırım :) Teşekkürler, iyi forumlar.

• bir tane idareten bir facebook adresimiz var nişanlımla ortak kullandığımız daha doğrusu onun kullandığı benim pek alakam yok sadece login olmayı biliyorum desem yeridir :) buldum adresten ekliyorum simdi Hakan sanırım :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.