Şimdi Ara

Intel Core2Duo iyi mi gerçekten? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • trulli eger bu makinayı sana tavsiye etmişse değerlendir bence ;)
  • eyvalah arkadaşlar çok sağolun baya yeni şeyler öğrenmiş oldum, seçimim amd olcak sanırım hepinize teşekkürler... bu arada haklısın BuguluSes ileriye dönük bi pc olmaz ama az da olsa olur sanki yaw
  • ya bak şimdi ileriye dönük diye cd2 aldın 4-5 ay sonra ddr3 ler çıkacak anakart değiştireceksin.
    daha sonra doğal 4 çekirdekli işlemciler çıkacak işlemci değiştireceksin.
    şöle olacak böle olacak, bu işin sonu yok.

şu anda sahip olduğun para ile en iyisiin nasıl alabilirm diye düşünmeye bakmalısın bence.

önerdiğim sistemlede biçok işi rahatlıkla yaparsın,herhangi bi tarafı eksik değil çünkü.
    c2d alsan mutlaka bi yerden kısacaksın...
  • amd yi tercih edrim.2 hafta önce amd x2 3800 aldım.overclockta çok iyi.ayrıca fiatına göre de performansı güzel. dvd rendır oyun mükemmel.. 3800 al bence. cache belleği 1mb. 3600 ün 512 kbyt.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmut1

amd yi tercih edrim.2 hafta önce amd x2 3800 aldım.overclockta çok iyi.ayrıca fiatına göre de performansı güzel. dvd rendır oyun mükemmel.. 3800 al bence. cache belleği 1mb. 3600 ün 512 kbyt.

3800 ün cache i aslında 1 mb değil 512mb.sen 2*512mb olduğu için öle düşünüyosun.
    ama zaten brisbane çekirdekli 3600 lerde de 512mb cache var dolayısı ile 3800 le arasında sadece 100mhz lik bi fark var.

ama brisbane daha yeni çekirdek ve daha az enerji harcayıp daha az ısınıyo dolayısı ile daha iyi oc oluyo.
    hem de daha ucuz. 3800 almak için bi neden yok...
  • 1. INTEL - E4300 C2D (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 123.5 $ 165,00 YTL
    2. KINGSTON - 1 GB DDR2 667 (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 47 $ 62,79 YTL
    3. ASUS - P5LD2 VM SE (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 78 $ 104,21 YTL
    4. PALIT - 8500GT SONIC (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 99 $ 132,26 YTL
    5. SAMSUNG - 80 GB SATA2 NCQ (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 44.5 $ 59,45 YTL
    6. CODEGEN - 6206 C9 (LİSTEDEN ÇIKAR) ÖN SİPARİŞ VERİLEBİLİR 28.5 $ 38,08 YTL

TOPLAM
    561,79 YTL. + KDV

KDV DAHİL
    662,91 YTL.
    www.gigatek.com.tr

Ben böyle bir sistem alırdım alacak olsam 650YTL'ye..
    Şu an için Amd'ye para vermem açıkçası..
    Önerilen sistemden de daha iyi bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: sbasol1981

1. INTEL - E4300 C2D (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 123.5 $ 165,00 YTL
    2. KINGSTON - 1 GB DDR2 667 (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 47 $ 62,79 YTL
    3. ASUS - P5LD2 VM SE (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 78 $ 104,21 YTL
    4. PALIT - 8500GT SONIC (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 99 $ 132,26 YTL
    5. SAMSUNG - 80 GB SATA2 NCQ (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 44.5 $ 59,45 YTL

TOPLAM
    561,79 YTL. + KDV

KDV DAHİL
    662,91 YTL.
    www.gigatek.com.tr

Ben böyle bir sistem alırdım alacak olsam 650YTL'ye..
    Şu an için Amd'ye para vermem açıkçası..
    Önerilen sistemden de daha iyi bence.

bencede bu sistem güzel olmuş ama kasanın psu yu yeterli mi tam bir bilgi var mı?

• Valla bence yeter.350Watt psusu varmış.Tabiki çok kaliteli bir şey değil..
    Ama sonuçta idare eder bence..Yıllarca dandik psularla kullanmadık mı bilgisayarları.
    Sorun çıkarırsa ilerde ucuzundan bir psu alınabilir ki bence bu düşük bir ihtimal.
  • quote:

Valla bence yeter.350Watt psusu varmış.Tabiki çok kaliteli bir şey değil..
    Ama sonuçta idare eder bence..Yıllarca dandik psularla kullanmadık mı bilgisayarları.
    Sorun çıkarırsa ilerde ucuzundan bir psu alınabilir ki bence bu düşük bir ihtimal.

sorun çıkrarırsa iş işten geçmiş olabilir.
    güç kaynağından kasmak son derece yanlış. amaç 500-600watt almak değil zaten kaliteli bişey almak.
    senelerdir kullanılıyo diye bundan sonrada kullanmak mantıklı değil. bu zihniyet yüzünden hala ülkemizde 25ytl ye psu satılıyo.

1. INTEL - E4300 C2D (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 123.5 $ 165,00 YTL

bu sistemde kasa dışında güzel ama dediğim gibi illa c2d olacak diye kasa rezalet bişey oluyo hdd 80gb a düşüyo anakart ise 945g onboard oluyo. oc olacak mı belli bile değil. zaten o psu ile işlemciyede ekran kartına da oc yapılmaz.

ve sonuçta normal günlük kullanımda hiçbişey farketmeyecek.

c2d oc avantajı da olmadığına göre neden daha fazla para verip 4300 alayim?
    onun yerine ekran kartını ram i yada hdd yi yükseltirim.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 17 Mayıs 2007; 22:09:23 >

• +özlü söze ne denir elindeki para ile bir sistem kur en iyisi ileriye dönük dıye bır sey olmuyor malesef
    quote:

Orjinalden alıntı: trulli

ya bak şimdi ileriye dönük diye cd2 aldın 4-5 ay sonra ddr3 ler çıkacak anakart değiştireceksin.
    daha sonra doğal 4 çekirdekli işlemciler çıkacak işlemci değiştireceksin.
    şöle olacak böle olacak, bu işin sonu yok.

şu anda sahip olduğun para ile en iyisiin nasıl alabilirm diye düşünmeye bakmalısın bence.

önerdiğim sistemlede biçok işi rahatlıkla yaparsın,herhangi bi tarafı eksik değil çünkü.
    c2d alsan mutlaka bi yerden kısacaksın...

• Sizin koyduğunuz kasa da 300watt.Onunda da oc'a yetip yetmeyeceği belli değil bence..
    Sonuçta bugün enermax psular bile patlayabiliyo zaman zaman.Elektronik işi bu.
    Ben demiyorum ki en dandik kasayı alsın.Amaç eldekiyle en iyi sistemi kurabilmek.
    Bir de sizin dediğiniz gibi Amd sistem topladım.
    Oyun açısından biraz daha iyi tabi.(8600GT,ayrıca hdd 160gb)
    Arkadaş içinden istediğini alsın..

1. AMD - ATHLON 64 X2 3600+ AM2 (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 78.0000 $ 78 $ 104,21 YTL
    2. MSI - K9VGM (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 57.5000 $ 57.5 $ 76,82 YTL
    3. PALIT - 8600GT (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 139.0000 $ 139 $ 185,70 YTL
    4. AOPEN - ES50A-A34 (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 39.0000 $ 39 $ 52,10 YTL
    5. KINGSTON - 1 GB DDR2 667 (LİSTEDEN ÇIKAR) ÜRÜN STOKTA MEVCUT/TEMİN EDİLEBİLİR 47.0000 $ 47 $ 62,79 YTL
    6. SAMSUNG - 160 GB SATA2 NCQ (LİSTEDEN ÇIKAR) ÖN SİPARİŞ VERİLEBİLİR 63.5000 $ 63.5 $ 84,84 YTL

TOPLAM
    566,46 YTL. + KDV

KDV DAHİL
    668,43 YTL.

quote:

quote:

Valla bence yeter.350Watt psusu varmış.Tabiki çok kaliteli bir şey değil..

sorun çıkrarırsa iş işten geçmiş olabilir.
    güç kaynağından kasmak son derece yanlış. amaç 500-600watt almak değil zaten kaliteli bişey almak.
    senelerdir kullanılıyo diye bundan sonrada kullanmak mantıklı değil. bu zihniyet yüzünden hala ülkemizde 25ytl ye psu satılıyo.

bu sistemde kasa dışında güzel ama dediğim gibi illa c2d olacak diye kasa rezalet bişey oluyo hdd 80gb a düşüyo anakart ise 945g onboard oluyo. oc olacak mı belli bile değil. zaten o psu ile işlemciyede ekran kartına da oc yapılmaz.

ve sonuçta normal günlük kullanımda hiçbişey farketmeyecek.

c2d oc avantajı da olmadığına göre neden daha fazla para verip 4300 alayim?
    onun yerine ekran kartını ram i yada hdd yi yükseltirim.

edit:imla

• @hakanistan

Arkadaşım belki ben yardım için geç kaldım ancak diğer arkadaşlar yardım etmişler.

Şimdi senden bir ricam var. Çevrendeki arkadaşlarına tembihle 512MB hazır PC satıcılarının (Dell inden HP sine. Arçelik inden Beko suna ve Casper ına kadar hepsi) oyunudur.

Bir ekran kartında bir çok üst seviye için bile 512MB gereksizdir. (Şu ankilerden değil ama 256MB üst seviye kartlara gelmeden dandik hazır sistem ekran kartlarına geldi be birader, el insaf ya)

Ekran karı işlemcisi taşıyabildiği kadarını taşır.

Şöyle düşün; karttaki işlemci (GPU; Grafik işlem ünitesi) sensin ve en fazla 230 birimlik yük taşıyabiliyorsun.

Şimdi dükkana gittin ve bir kova alacaksın, bakıyorsun ve 128, 256 ve 512 birimlik kovalar var. Hangisini alırsın.

128 lik alsan aynı yükü taşımak için daha fazla sefer yapman gerekecek. (İşlemci bir iş için ikinci tura girecek bu da %50 kayıp demek.)

512 lik alsan hem onun kalan 282 birimlik kullanmadığın yeri için fazladan para ödemiş olacaksın hem de fazla büyük olduğu için eline ayağına dolşacak. (Ekran kartında ele ayağa dolaşma fazla ısı, fazla güç tüketimi olarak görünür. Fazla ısı ise performansı düşürür.)

Ama 256 lık bir kart alsan hem boyutu en uygun olan olduğu için rahatlayacaksın hem de fazladan para ödememiş olacaksın ayrıoca yaptığın tur da en aza inecek.

Bu örneği çevrendekilere anlat, bilgisayar almadan önce buraya mutlaka danışsınlar.

1700YTL ye satılan hazır sistemlerde 7100GS ya da X1300SE gibi kartlar kullanıyor ki bunlar bulabileceğin en düşük modeller. Sen bu paraya 8800GTS li bir sistem toplayabilirsin.

Ve asıl acı nokta aslen bu kartlara 64MB bile yetecekken 512MB ram takılmakta ve bu bilgisayarlar kullancıyı dolandırarak Oyun bilgisayarı olarak satılmakta. Ama bu ekran kartları oyunu açsa bile şanslısın.

• 512 mb ekran kartının gerekli olduğu durumlarda var. Mesela HD video işleme gibi.Bir aralar buna benzer bir tartışma 256 mb ekran kartları içinde yapılıyordu.Ama bugün durum ortada.Tabii en doğrusu ihtiyaca göre almak.İhtiyaç yoksa gereksiz tabi.Aynı zamanda salt vistasa oyun oynamak için dx 10 ekran kartı önermekte şu an çok erken bana kalırsa.İşin uzmanları vistada performans ve stabilite için sp1'in beklenmesi görüşündeler.Az daha sabır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

@hakanistan

Arkadaşım belki ben yardım için geç kaldım ancak diğer arkadaşlar yardım etmişler.

Şimdi senden bir ricam var. Çevrendeki arkadaşlarına tembihle 512MB hazır PC satıcılarının (Dell inden HP sine. Arçelik inden Beko suna ve Casper ına kadar hepsi) oyunudur.

Bir ekran kartında bir çok üst seviye için bile 512MB gereksizdir. (Şu ankilerden değil ama 256MB üst seviye kartlara gelmeden dandik hazır sistem ekran kartlarına geldi be birader, el insaf ya)

Ekran karı işlemcisi taşıyabildiği kadarını taşır.

Şöyle düşün; karttaki işlemci (GPU; Grafik işlem ünitesi) sensin ve en fazla 230 birimlik yük taşıyabiliyorsun.

Şimdi dükkana gittin ve bir kova alacaksın, bakıyorsun ve 128, 256 ve 512 birimlik kovalar var. Hangisini alırsın.

128 lik alsan aynı yükü taşımak için daha fazla sefer yapman gerekecek. (İşlemci bir iş için ikinci tura girecek bu da %50 kayıp demek.)

512 lik alsan hem onun kalan 282 birimlik kullanmadığın yeri için fazladan para ödemiş olacaksın hem de fazla büyük olduğu için eline ayağına dolşacak. (Ekran kartında ele ayağa dolaşma fazla ısı, fazla güç tüketimi olarak görünür. Fazla ısı ise performansı düşürür.)

Ama 256 lık bir kart alsan hem boyutu en uygun olan olduğu için rahatlayacaksın hem de fazladan para ödememiş olacaksın ayrıoca yaptığın tur da en aza inecek.

Bu örneği çevrendekilere anlat, bilgisayar almadan önce buraya mutlaka danışsınlar.

1700YTL ye satılan hazır sistemlerde 7100GS ya da X1300SE gibi kartlar kullanıyor ki bunlar bulabileceğin en düşük modeller. Sen bu paraya 8800GTS li bir sistem toplayabilirsin.

Ve asıl acı nokta aslen bu kartlara 64MB bile yetecekken 512MB ram takılmakta ve bu bilgisayarlar kullancıyı dolandırarak Oyun bilgisayarı olarak satılmakta. Ama bu ekran kartları oyunu açsa bile şanslısın.

Hayretle okudum yazınızı…
    Firmaları müşterisini kandıran fırsatçılar olarak tanımlamışsınız neredeyse. Konfigürasyonları beğenmediğiniz için ya da size bileşenlerin ahengi mantıklı gelmediği için böyle acımasızca eleştirmişsiniz sanıyorum…. Ama büyük bir hata içerisindesiniz… Bu kadar büyük bilgisayar firmaları var ve hepsi aynı tür size göre dandik konfigürasyonlar oluşturuyorlar… Sizce bunları neden yapıyorlar ? Bunu hiç düşündünüz mü? Sırf tüketiciye kötü bilgisayar kakalamak için yaptıklarını düşünemeyiz herhalde…

Sizin yanıldığınız nokta şu… Herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz… Halbuki Bilgisayar kullanıcısı pörtföyünün ancak %10 luk bir kısmı sizin gibi donanım bilgisine sahip… Onlarda bu tür donanım forumlarını takip eden kesim zaten…

Geri kalan %90 lık kesim bilgisayarın gücünü belirtmek isterken sadece ve sadece işlemci gücünü esas alıyorlar… Cok az bir kısmından keran kartından haberi var o da Mb olarak baksa bir sey degil…
    Sen şimdi bu müşteriye atiyorum Casper in Q6600 işemcili ancak diger bileşenleri dandik olan 1500$ lik sistemini diger bileşenleri yükselterek işlemciye dokunmadan o fiyata toplada görelim…

Firmalarda %10 luk Pazar icin %90 lik pazari terk edemeyeceklerine göre bu tür konfigürasyonlar son derece mantikli… Kaldiki ayni firmalarin tamda senin istedigin gibi konfigürasyonlarida var… Casper in sitesine git bak orda görüceksin… Ama o tür konfigürasyonları alacak kadar donanım bilgisine sahip olan tüketicini öyle bir bilgisayari gidip kendisinin toplayacagini markaya para vermeyecegini bildikleri icin fazlaca reklamını yapmıyorlar hepsi bu…

İstersenin bu konuyu o firmalardan birine mesajlayiniz benim söylediklerimin hemen hemen aynını söyleyeceklerdir…

Siz nasılki tüketici mantigi ile elestiri yapiyorsaniz onlada ticaretci mantigi ile is yapiyorlar

• quote:

Orjinalden alıntı: BuguluSes
    Siz nasılki tüketici mantigi ile elestiri yapiyorsaniz onlada ticaretci mantigi ile is yapiyorlar

sizin!!! ticaret mantığı dediğiniz şey yani ne olduğu belirsiz parçalarla sistem toplayıp birtek işlemciyi yüksek tutarak insanların gözünü boyayıp aynı parayla çok daha iyi sistemler alınabiliyorken insanları kandırmaktan başka birşey değildir.

sizin kabul ettiğiniz ticaret mantığının içine; ticari ahlak, tüketiciye saygı gibi kavramları eklemek
    gerekecek.

• DigitalWorld'ün yazısında çokta anormal bir şey yok.Burası bir son kullanıcı forumu.Arkadaşı uyarmış.Söylediklerinin çoğuda doğru.Bizler burada satıcı tarafından değil kullanıcı tarafından bakmaya çalışıyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

quote:

Orjinalden alıntı: BuguluSes

sizin!!! ticaret mantığı dediğiniz şey yani ne olduğu belirsiz parçalarla sistem toplayıp birtek işlemciyi yüksek tutarak insanların gözünü boyayıp aynı parayla çok daha iyi sistemler alınabiliyorken insanları kandırmaktan başka birşey değildir.

sizin kabul ettiğiniz ticaret mantığının içine; ticari ahlak, tüketiciye saygı gibi kavramları eklemek
    gerekecek.

kazıklama üstüne kurulu bir ticaret mantığı var hazır pclerde ...

• quote:

ya bende bu olayı alamam, bütçem belli param az deniliyo ama gene c2d alamaya çalışılıyo

yaw 300ytl ye anakart kasa ve ekran kartı hayatta olmaz. olursa da bunlardan 2 si dandik olur.
    ben her zaman aynı şeyi söyledim burda, paranız varsa bütçeniz karşılayabiliyosa c2d alın.

şimdi siz gidip 80$ a x2 3600+ alsanız, 4300 le aradaki farkı günlük kullanımda hissetmenize imkan yok.
    135$ a sadece işlemci alacağınıza amd tercih ettiğinizde 150$ verip işlemci+anakart alabiliyosunuz. elinize de kasa ve ekran kartı için daha para kalabiliyo.

örneğin;

AMD x2 3600+
    MSI Nforce550
    1gb kingston ddr667
    samsung 160gb sataII
    msi 8500gt
    asus ta231

bu şekilde birbiriyle uyumlu her işi yapabilen ve uzun süre ek masraf yapmayacağınız bir pc niz olur.

bu benim görüşüm dikkate alır yada almazsınız ama bi düşünmenizi öneririm...

daha güzel ifade edilemezdi...

• iNTELCi BiRi OLARAK AMD TAVSIYE EDERIM MUKEMMEL BIR PERFORMANS VEDE ALINABILECEK EN IYI FIYATA INTEL ALMAYIN YAKINDA IYICE INER INTELDEDE O ZAMANA KADAR BEST OF BEST AMD
  • quote:

...bu zihniyet yüzünden hala ülkemizde 25ytl ye psu satılıyo.

trulli kardeş alım gucu doğrultusunda her urun mevcut ulkemızde kalıtesızde kalıtelıde bır arada!bızzat kendım alım gucum dusuk oldugundan dolayı gecen pazar 25ytl lık bı psu aldım bence bu durumu cok yadırgama param olsa ben de bılırım tagan fsp yada cm almayı!yaklasımını bıraz yadırgadım dogrusu nese saglık olsun...

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R`meRt -- 23 Mayıs 2007; 10:28:36 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.