Şimdi Ara

İntel CPU Fanı - Devir Ayarlama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus P5QL-EM anakartım ve İntel Q8200 işlemcim var, biraz OC ile 2.5 MHz'de çalıştırıyorum. Malum intel işlemci fanlarının hassaslığı nedeniyle temizlerken orijinal fanı kırdım ve yeni bir fan alıp işlemci üzerine taktım. Fan sorunsuz bir şekilde çalışmakta, ancak sürekli 3400 RPM civarında dönmesi fazla sese yol açtı, kulağımı tırmalamaya başladı. CPU normal halde 44 °C'da sabitleniyor, yük altında ise 60-61 °C'da gayet stabil çalışıyor. Normal halde iken 50 °C'a çıkması sorun oluşturmaz. Bu yüzden fan devrini 2500 RPM civarına çekmek istedim ancak ne biostan ne de SpeedFan programı ile fanın devrini ayarlayamıyorum. Q fan özelliğini açmam da fanın devrine etki etmiyor. Fan kablosu 5 pinli ve ben anakart üzerindeki 4 pinli çıkışa bağladım. Fan devrini ayarlayamamam benim bir hatamdan mı kaynaklanıyor, yoksa fanın orijinal olmayışından mı? Bu sorunu voltaj düşürücü kablo kullanmadan nasıl aşabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

• önüne direnç koy
  • Yük altında tekrar 3400 RPM civarına çıkması gerekecek. Bu yüzden fanın denetimini ele almam lazım, sürekli düşük devirde çalıştırmak değil derdim, boştayken devri düşürebilmek..
  • o zaman varsa 5 pını 4 pıne cevıren kablo al
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.