Şimdi Ara

İntel'den aşırı ısınanan 7700k için açıklama : OC Yapmayın !(Muhtemel çözüm:delid) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
6.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haswell'de sorun yaşayan görmedim bir tek o seri temiz herhalde. Neyse Allah korusun diyelim, nazar değmesin diyelim, bir 4690k kullanıcısı olarak şom ağzımı açtım, korkuyorum.
  • Aynen 5Ghz'de kullanıyorum, herhangi bir problem yok. Ya millet bu işlemciye dandik soğutucu takıp kullanıyor, yada birileri algı operasyonu yapmaya çalışıyor.
  • ulan varya şu intel ryzen karmaşası feci kafamı yormaya başladı önümüzdeki aylarda sistem toplayacam sağlam bir para dökerek. cimri adamımdır da bir yandan paraya acıyorum bir yandan o kadar para verip bi yerime kaçmasından korkuyorum.

şu ryzen çıkmasaydı keşke adamı feci ikilemde bıraktı herkes bir birine bok atıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 8 Mayıs 2017; 5:30:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sta1ker

Ne kadar boş beleş insanlar var ya. Marka fanatikleği yüzünde işsiz işsiz böyle konular açıp millete laf atıyorlar. 7700k var fansiz işlemci Soğutucu ile kullanıyorum. Silverstone he02 ile. 5 Ghz De boşta 38 yükle maksimum 60. Piyasanın en iyi oyun işlemcisi tüm testler öyle. Ağlamayın bos boş işlerle ugrasmayin dışarı çıkıp oksijen alın da beyniniz gelişsin

Kardeş bilgisayarın bulunduğu ortam kaç derece? Bende kraken x62 ile kullanıyorum oc yapmadım boşta 42 derece fanlar 600 rpmde dönüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stok hali sıvı soğutmalı sistemde stress testte 100 dereceyi geçen bir işlemciden bahsediyoruz.* Nasıl soğuttun pasif soğutmayla bakalım? Nasıl bir yükmüş o 60 derece yapan? Herhalde 20 saniye cpu-z stress test çalıştırıp hızla yukarı çıkmaya başladığında hemen sonlandırıyorsun "stres test"i.

*http://www.tomshardware.com/reviews/intel-kaby-lake-core-i7-7700k-i7-7700-i5-7600k-i5-7600,4870-8.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 8 Mayıs 2017; 10:51:1 >
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    Kendin çıkartamıyorsan hastanede ameliyatla çıkarsınlar.

• işlemcide bir eksiklik olmasa delid edenler de anormal sıcaklık değişimleri olmaz.IHS inanımaz kötü çekirdeki üzerinden ısı transferini yapamıyor.
  • bu sayfayıda bir tarafına yerleştirsinler OC yapmayın dedikleri açıklamaya

https://www-ssl.intel.com/content/www/us/en/gaming/overclocking-intel-processors.html

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    60 derece dediği chromedadır

Görende biz hiç yeni nesil işlemci kullanmadık, bir tek o kullandı sanacak. Bir intel burn test açsa direk +90 dereceye spike yiyecek, kendini akıllı sanıyor. 5ghz'i bırak, tamamen def halde avx içeren prime95 veya fpu seçili aida64 de bile 60 dereceyi geçer.

Birde millete hakaret etmiş, tam blokluk bir çocuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 8 Mayıs 2017; 13:51:5 >
  • 7700 veya 7600 da bu sorunlar var mı ?
  • intel tok satıcılığın fevkinde sanırsam. insan bu kadar yüzsüz olur. ama bize müstehak 1500 tl ye işlemci alırsan onlarda satar, zamanla kar eder artık para saymaktan üretim kalitesine zaman ayıramaz yada ayırmaz.

adamlar da biliyor boz ayıyı boyayıp işlemci diye satsa millet yine akın akın alacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci 125 watt fx6200.
    Mozilla+Aimp(Flac müzik 192 bit en üst kalite)+Youtube 1080p video.
    İşlemci soğutucu Nzxt Kraken X52(Silent mode 720 rpm)
    Anakart 28 derece, İşlemci 46 derece,İdle 34 derece.
    Stok soğtucu varken tek başına Aimp ya da Youtube açıkken anırıyordu.
    Bunlardan sadece biri açıkken 50 derece civarındaydı ısılar.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    dediğin testi merak ettim yaptım sonuç nasıl sence bu arada soğutucum sessiz modda

İntel'den aşırı ısınanan 7700k için açıklama : OC Yapmayın !(Muhtemel çözüm:delid)
    İntel'den aşırı ısınanan 7700k için açıklama : OC Yapmayın !(Muhtemel çözüm:delid)

• buda başka test
  • nerdeburda kullanıcısına yanıt
    Sorun yok, soğutucu nedir?
  • soğutucum corsair h115i
  • nerdeburda kullanıcısına yanıt
    Belliydi zaten iyi birşey olduğu, ondan sordum, sıcaklıkların oldukça iyi, herhangi bir sıkıntı yok.

Default vcore votlage değerini bulup dahada düşürebilirsin.

Yada madem soğtucuya o kadar para verdin 5ghz'de kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 9 Mayıs 2017; 3:24:4 >
  • Kullandığım macunda xi-3 hdt , biosda turbo ve xmp açık diğer ayarlar default , 5ghz e bence gerek yok 4.5 yeterli bence testteki gibi hiçbir zaman zorlanmıyorki bilgisayar o testleride 4-5 saat oyun oynadıktan sonra yaptım boşta 25-30 oyunda 45-50 derece civarı sıcaklık
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Amd yeni güncelleme yayınlamış fanboylar koşun çabuk ryzenlerinizi güncelleyin. Aaa pardon siz amd kullanmıyordunuz değil mi

Ortalığı karıştırmak için ne boş yorum yazmışsınız öyle gerçekten hayret

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.