Şimdi Ara

Intel durgun PC pazarından olumsuz etkileniyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rerererara

Bazı arkadaşlar baba tarafından intelin mirasçısı gibi yorum atmışlar. Kibrit kutusu kadar işlemciyi 3 milyara millete geçiren firmanın ne kadar seveni varmış hayret...
    AMD alma intel al diyen arkadaşlar gurur duysunlar adamlar hala 4 ayda 3 milyar dolar net kar ediyorlar...

O 3 bin TL'lik kibrit kutusu büyüklüğündeki işlemcinin son kullanıcı için başka alternatifi mi var? AMD 8 çekirdekle daha i3'ü geçemiyor. Phenom II'den beri yerinde sayıyorlar. Her seri artan güç tüketimi ve sıcaklık değerleri de tüketiciyi iyice kendinden uzaklaştırıyor.
    Parası olan ve yüksek performansa ihtiyacı olan Intel alır, bu kadar basit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guguklunohut

Zarar ediyorlar diye bir ifade yok, sadece gelirlerinin düştüğü söylenmiş

+1
  • Mobil ve tablet pazarına önem vermeleri lazım.

• Adamlar tekel oldu zaten, böyle olması bizim için iyi ama pek bir düşüş yaşamamışlar. İleri görüşlü olup mobil cihazlarda daha fazla aktif olsalardı çok şey değişirdi.

Bu arada tekelci politikalarından ve Skylake'i ertelediklerinden ötürü çok kızgınım bu firmaya ama orası ayrı konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: AnomalousMAN

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: guguklunohut

Zarar ediyorlar diye bir ifade yok, sadece gelirlerinin düştüğü söylenmiş

Tamam o zaman.

İntelin dönem dönem yaptığı kazancımız düşüyor ağlamaları, halbuki kazançlarının düştüğü falan yok, sayılarla kafa karıştırıyorlar. İşlemci konusunda amd nin yerinde sayması yüzünden zaten tekel olmuş durumdalar, karşısında rakibi olmayan bir işlemci üreticisinin kazancının düştüğüne çocuklar bile güler.

Rahatladın mı şimdi nohut? Nohut gaz mı yaptı yoksa.

Haberi bi oku Allah aşkına !
    "Firmanın yılın ilk çeyreği mali raporuna göre elde edilen gelir 12.8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıl bazında yatay bir seyir izleyen gelirlerin yanında net kar yüzde 3 artış göstererek 2 milyar dolara yükseldi. "

Büyümeleri azalmış ve karları artmamış!

Uzatacak mısınız daha fazla?

Yok ben uzunu kısalttım

• Fiyatları düşüründe gelirlerinizdeki artışı bir görün, sonra gelin ağlayacaksanız ağlayın yine burada, böylesi daha iyi

• Şuan evinde bilgisayarı olmayıp ta cebinde iPhone 6 ile gezen 2 yakın arkadaşım var. İstek, algı ve hazları tamamen farklı. Toplumsal bir yönelimin eşiğinde aslında insanlar. Akıllı telefon yönelimi..!

Bundan yıllar önce pazar analizcileri, BT uzmanları geleceğin gelişim segmentinde her daim dizüstü bilgisayarları koyarlardı. Şuan durum çok farklı, Intel Microsoft'un yaptığı hatayı yapmamalı. Gerçi ikisi karşılaştırılamayacak oyuncular ama onların işi diğerlerine göre daha zor..

• İntel ağlıyor ama pc işlemci bölümündeki durgunluğun bir sebebi de kendileri.Yeni nesil 4. Ve 5. Nesil işlemci çıkartıyorsun ama 2500k sahibi gibi 2.nesil işlemci sahipleri değiştirme ihtiyacı duymuyor.Neden duymuyor? Çünkü performans anlamında %10 dan fazlasını sunmuyorsun ve tekel olmanın verdiği avantajla tdp gibi orta ve üst segmentte kullanıcıların çok fazla önem vermedikleri (yüksek olmadığı sürece ki zaten yüksek değil intelde) şeye önem veriyorsun.Ayrıca yine orta ve üst seviye kullanıcıların umrunda olmayan igp yi geliştirmeye çalışıyorsun.Ver bize performanslı x6 x8 çekirdeklerini uygun fiyata bölümü coşturalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 21 Nisan 2015; 13:00:35 >
  • yılda bir kaç defa intelin böyle haberleri çıkıyor. her seferinde de timsah gözyaşı bunlar diye yorumlar geliyor.

sonuç olarak intelin bu durumuna keçiler bile inanmaz.

• Beter olsun paragözler!
  • Amdnin vay haline :D

• IBM IS COMING
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnomalousMAN

Artık eskiden olduğu gibi eski işlemcilerle yeni işlemciler arasında atla deve yok. Fiyatlarda sözde düşecekken alıp başını gitti.

P4'ten sonra Core Duolar çıktı bir tık çağ atlandı sonra Core 2 Duolar ile hızlar nerdeyse ikiye katlandı. Android dışında hiçbir işletim sistemi ev kullanıcısı için yüksek donanıma ihtiyaç duymuyor.

birde değiştirsen sistemi değiştirdiğine değmiyor. adamlar hala 2500k nın üzerine pek birşey koyamadı.

2500k kullanıyorum sistem değişiyim diye düşünüyorum bakıyorum işlemcilerde pek bir ilerleme yok birde benzer seviye işlemciler 800 tl civarında.

intel üretmeden milleti kazanma politikası güdüyor.
  • İnternete Girmekten ziyade şu sıralarda herkes akıllı telefonları bedava konuşma yapmak için kullanmaya çalışıyor.

Aslında Akıllı telefonlar ile bedava konuşma yapmakta mümkün.
    Gümümüz teknolojisinde ıp santraller çıktı, bu ıp santraller ile akıllı telefonlar üzerinde bedava görüşme yapılması sağlanıyor.

Merak Edenler Detaylı Bilgiyi Aşağıdaki linkte bulabilirler.
    http://www.karelsantralservisii.com/ip-santral/index.html

• quote:

İntelin dönem dönem yaptığı zarar ediyoruz ağlamaları, halbuki zarar ettikleri falan yok, sayılarla kafa karıştırıyorlar. İşlemci konusunda amd nin yerinde sayması yüzünden zaten tekel olmuş durumdalar, karşısında rakibi olmayan bir işlemci üreticisinin zarar ettiğine çocuklar bile güler.

Yine ekrem71 yine bu tip bir haber

• quote:

İntelin dönem dönem yaptığı zarar ediyoruz ağlamaları, halbuki zarar ettikleri falan yok, sayılarla kafa karıştırıyorlar. İşlemci konusunda amd nin yerinde sayması yüzünden zaten tekel olmuş durumdalar, karşısında rakibi olmayan bir işlemci üreticisinin zarar ettiğine çocuklar bile güler.

Adamların kafa yapısı böyle.

Her zaman diyorum zarar ettikleri yok. Zarar etse Allah aşkına kim açık tutar ya. Hem nasıl zarar edebilir ki intel. İmkanı yok. Her şeyini toplasan bir işlemci maliyeti adamlara 10-15 dolar taş çatlasa. ARGE de var ama sıfırdan işlemci tasarlamıyorlar tamamen yeni bir mimari yok ortada mesela hala Core mimarisini kullanıyoruz temelde. Adamlar 1 ünite var ise 5 ünite koydu hataları giderdi olay bu.

10 dolara ürettiğin işlemciyi 300 dolara satıp zarar edersen gülerler adama.

Kaldı ki zaten haberde de geçiyor. Bahsettikleri zarar kardan zarar. Geçen sene 8 milyar dolar kar etmişler. Bu sene 7 milyar dolar kar ettik diyorlar. İşin komiği 8 milyar dolar kar etmiş olsalar bile gene zarar ettik diyeceklerdi zira geçen seneye göre karda artış olmamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: atkosturanadam

ben pc pazarini komple bitebilecegini dusunmuyorum oyun ve film icin bile pc alinir ancak cok ilerde su olabilir telefonlar pc kadar guclu olur ve her yere aktarabiliriz o zaman filmi acip tv ye pc ye aninda yansitabilirsek ancak boyle bir sey mumkun olur.

PC pazarı asla bitmez.

Neden dersen. Zira her daim insan oğlu fazlasını ister. Vakti zamanında FX5200 ler ile mx440 lar ile oyun oynuyorduk. Şimdi bir cep telefonu grafik işlemcisi bundan çok fazlasına sahip. Şimdi cep telefonları PC yi yakaladı diyebilir miyiz?

Hayır!

İsterse cep telefonunda 6600K kadar güçlü işlemci, R9 295X2 kadar güçlü ekran kartı olsun. El kadar cihaz bu gücü veriyor ise masa üstü PC her zaman bunun 50 katı performans vermeye devam edecek. Ve her zaman birileri bu güce ihtiyaç duyacak.

He satışlar azalır belki zira temel işlemleri diğer küçük cihazlar yapabilecek. Ama bu da tam olarak doğru değil. WEB siteleri de gelişiyor. Eskiden text lerden oluşan siteler şimdi flash içerikli grafikler ile dolu. İleride kim bilir ne sistem kaynağı harcayacaklar.

Yani insanlar daha fazlasını istemeye devam ettikçe PC ölmez.

• intel Kazandigi Para'lara Sukretsin AMD'nin Ki Ondan Daha Kotu. Bilgisayar Devri Bitti Cunku Millet CimrilIgin'den Pintiligin'den islemci'ye Cok Para Vermemek icin Akil Telefon Almaya Basladi internet Gibi 3D Olmayan Oyunlar icin Onlara Yoneldi'ler Gerci Oyunda Degil Ama Bilgisayarda Ki 3D Oyunlari Asla Acamaz Sadece intel ve AMD Acar. intel ve AMD Yillardir ARM Yuzun'den Ne Milyon Dolar Para'lar Kayip Etti'ler Bir Turlu Doru Duzgun Para Kazanamadi'lar AMD Zaten Basta. ARM Olmasaydi AMD 40.0 $ Parasi Olurdu Suan intel'de 100.0 $ Parasi Olurdu Benim Tahminime Gore AMD Bu Kadar Kotu Olmazdi. Ben Akilli Telefon'larin Olmasini istemiyorum Ben Masaustu Bilgisayar istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 13 Aralık 2015; 19:53:00 >
  • Mobil işlemci ile pc işlemcisi bir değildir.Atıyorum 2 ghz mobil işlemci pc işlemcisine göre 200 mhz ye denktir :D
  • Pc pazari bitmez ama kuculmeye mahkum.mobil sektor cok hizli ilerliyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.