Bildirim
intel E5300 1. çekirdek 55 derecede donmuş
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
yokmu arkadaşlar yardim edicek -
önce başka programla bakmayı dene..
olmadı bios güncellemesi deneyebilirsin ..
arada sapıtabiliyor öyle.. ama bence kafaya takmaya değecek birşey değil.. -
quote:
Orijinalden alıntı: ooppss
önce başka programla bakmayı dene..
olmadı bios güncellemesi deneyebilirsin ..
arada sapıtabiliyor öyle.. ama bence kafaya takmaya değecek birşey değil..
bios la olmuyor diyolar da bide 3 tane programla baktim az önce oyuna giridm en fazla 62 derece olmuş 1. cekirdek 2. cekirdek 59 derce olmus ciktim 1.cekirdek 55e düştü daha aşağa inmiyor bide 2. cekirdek 38 lerde geziniyor yeni aldim işlemciyi ondan olabilirmi -
Çok fazla kafaya takılacak bir durum yok ortada.Ama boşta 55 c biraz fazla gibi. -
bayaağa fazla hemde oyunda 65 dercefln :S -
İşlemci fanının ayaklarının tam oturduğundan emin olun. İntelin stok fanının o dandik ayakları bazen girmiş gibi görünmesine rağmen girmemiş olabiliyor. Bir tarafa iyice temas ederken diğer tarafta asılı kalıp sıcaklıklar arasında farklılıklar olabiliyor -
denicem hemen teşekkür ederim -
benim e8400 de de benzer bir sorun var. hiç bir program core sıcaklıklarını 42 dereceden düşük gösteremiyor. yükseliyor ama asla düşmüyor. p5q pro anakartın biosunuda güncelledim işe yaramadı. bu şekilde kullanırsan başına sıkıntı çıkmaz ama istersen garantiye yollla değiştirsinler işlemciyi. -
wala gittim 30 liralik CPU fanı aldim taktim macunu da sürdüm ayaklarida tam oturuyor ama eve geldim gene 55 derecede duruyor düşmüyor yükseliyor ama düşmüyor anlamadim gitti kafam karişti bide win7 kurulu düşnüyorumda 1. çekirdeğicok mu kullanyor win7 ya 54 dereceye düşsün ciksin içim rahat edicek ama yok =((( -
55 olduğu anda biosa bakın gerçek sıcaklık bios sıcaklığıdır. biostaki değerle 55 arasındaki fark her zaman sabit kalacağından, 55 üstüne çıktığında işlemcinizin gerçek sıcaklığının kaç olduğunu tahmin edebilirsiniz. işlemcinin sağlam olup olmadığını anlamak için occt kurup linpack testi yapın 1 saatlik testten reset, mavi ekran yemeden çıkarsa sağlamdır, sorun çıkarsa da garantiye gönderirsiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: salagil
benim e8400 de de benzer bir sorun var. hiç bir program core sıcaklıklarını 42 dereceden düşük gösteremiyor. yükseliyor ama asla düşmüyor. p5q pro anakartın biosunuda güncelledim işe yaramadı. bu şekilde kullanırsan başına sıkıntı çıkmaz ama istersen garantiye yollla değiştirsinler işlemciyi.
Benim E5300 dede aynı durum var çekirdeklerin sıcaklıkları41 den aşağı düşmüyor ama yükseliyor kafaya takılacak bir durum yok cpu ısısını ve 55 derece sonrasını referans al -
quote:
Orijinalden alıntı: El Mukteda
55 olduğu anda biosa bakın gerçek sıcaklık bios sıcaklığıdır. biostaki değerle 55 arasındaki fark her zaman sabit kalacağından, 55 üstüne çıktığında işlemcinizin gerçek sıcaklığının kaç olduğunu tahmin edebilirsiniz. işlemcinin sağlam olup olmadığını anlamak için occt kurup linpack testi yapın 1 saatlik testten reset, mavi ekran yemeden çıkarsa sağlamdır, sorun çıkarsa da garantiye gönderirsiniz.
biosdan baktiğimda 30 derece flndi ama 2. çekirdeğide göstermiyorki cpu 30c olarak gösteriyor 1. çekrdek benim 55derece 2. ssi 30larda gidip geliyor 1. çekideğim YÜK ALTİNDAYKEN 63 ü BULMUŞTU bi kerede 69 a gelmişti oda 15dk lık oyunda -
quote:
Orijinalden alıntı: AjanMahone
quote:
55 olduğu anda biosa bakın gerçek sıcaklık bios sıcaklığıdır. biostaki değerle 55 arasındaki fark her zaman sabit kalacağından, 55 üstüne çıktığında işlemcinizin gerçek sıcaklığının kaç olduğunu tahmin edebilirsiniz. işlemcinin sağlam olup olmadığını anlamak için occt kurup linpack testi yapın 1 saatlik testten reset, mavi ekran yemeden çıkarsa sağlamdır, sorun çıkarsa da garantiye gönderirsiniz.
biosdan baktiğimda 30 derece flndi ama 2. çekirdeğide göstermiyorki cpu 30c olarak gösteriyor 1. çekrdek benim 55derece 2. ssi 30larda gidip geliyor 1. çekideğim YÜK ALTİNDAYKEN 63 ü BULMUŞTU bi kerede 69 a gelmişti oda 15dk lık oyunda
GTA4 oynarken mi 69 dereceye 15 dakika da geldi? kasa içi havalandırmanızı iyileştirerek iyi bir termal macun almanızı öneririm. 1. ve 2. çekirdekler arasında fazla ısı farkı olacağını sanmıyorum içiniz rahat olsun.
-
quote:
quote:
quote:
biosdan baktiğimda 30 derece flndi ama 2. çekirdeğide göstermiyorki cpu 30c olarak gösteriyor 1. çekrdek benim 55derece 2. ssi 30larda gidip geliyor 1. çekideğim YÜK ALTİNDAYKEN 63 ü BULMUŞTU bi kerede 69 a gelmişti oda 15dk lık oyunda
GTA4 oynarken mi 69 dereceye 15 dakika da geldi? kasa içi havalandırmanızı iyileştirerek iyi bir termal macun almanızı öneririm. 1. ve 2. çekirdekler arasında fazla ısı farkı olacağını sanmıyorum içiniz rahat olsun.
cpu üstünde özel kırmızı büyük platoonun fanını takdirdim bu gün de macun sürdürdüm yetmedi arkaya 2 tane 80mm lik fan taktirdm havayi dışari aticak şekilde gta4 oynarken diğil undercover oynarken 69 dereceye geldi ve işlemci masaüstünde 55 den yukari cikmiyor 1. çekirdek sadece oyunlarda 60 lara geliyor 2. çekirdek 57-60 arasi gidiyor yük altindayken ve masaüstündeyken 2.çekirdek 30-40 arasi gidior geliyor kasa içinde önden içeri veren bi fan daha war ama girişi takılı diğil kullanmiyorum tak derseniz takiyimda fazla değişiklik olucağını sanmam kasa içinden hava alan bide FPS SEGAI II 550W psu war büyük bi fanı ile
-
quote:
quote:
quote:
quote:
cpu üstünde özel kırmızı büyük platoonun fanını takdirdim bu gün de macun sürdürdüm yetmedi arkaya 2 tane 80mm lik fan taktirdm havayi dışari aticak şekilde gta4 oynarken diğil undercover oynarken 69 dereceye geldi ve işlemci masaüstünde 55 den yukari cikmiyor 1. çekirdek sadece oyunlarda 60 lara geliyor 2. çekirdek 57-60 arasi gidiyor yük altindayken ve masaüstündeyken 2.çekirdek 30-40 arasi gidior geliyor kasa içinde önden içeri veren bi fan daha war ama girişi takılı diğil kullanmiyorum tak derseniz takiyimda fazla değişiklik olucağını sanmam kasa içinden hava alan bide FPS SEGAI II 550W psu war büyük bi fanı ile
ben ce çalıştırın, sonuçta işlemci kasa içindeki hava ile soğutuluyor.
-
ya ordaki 55 derecenin yalan olduğunu biliyorum ya sensörü bozuk yada bişi war anlamadim ama kafam takildi ya yeni aldim bide ikiside ayni sicaklikta olcak diye düşünüyodum cok kötü oldu ama işlemci dual core olmasına rağmen çok fazla performans veriyor onu çok sevdim -
quote:
ya ordaki 55 derecenin yalan olduğunu biliyorum ya sensörü bozuk yada bişi war anlamadim ama kafam takildi ya yeni aldim bide ikiside ayni sicaklikta olcak diye düşünüyodum cok kötü oldu ama işlemci dual core olmasına rağmen çok fazla performans veriyor onu çok sevdim
kafaya takacak birşey yok. için rahat etmiyorsa servise ver ama onlar da performans testlerine tabi tutup sorun çıkmazsa sana geri vereceklerdir. aynı testleri kendin de yapabilirsin. sorun çıkarsa servise verirsin. -
HEpinize tşkr ederim arkadaşlar özelikle sana müktede bu geç saatde cevap verdiğin için çok teşekkür ederim kiminn parasi kiminin duasi içim rahat etti sayenizde saolsun -
quote:
HEpinize tşkr ederim arkadaşlar özelikle sana müktede bu geç saatde cevap verdiğin için çok teşekkür ederim kiminn parasi kiminin duasi içim rahat etti sayenizde saolsun
El Mukteda rica ederim yardımcı olabilmek benim için mutluluktur. iyi akşamlar.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X