Şimdi Ara

Intel i3 550 almak ne kadar doğru ? Tavsiye isteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır pc donanımı konularından bayağa uzak kaldım. Haliyle bir sürü işlemci ve soket çeşidi çıkmış.
    cpu ve anakartı upgrade yapmayı düşünüyorum fakat işlemci konusunda tam karar veremedim.
    Şu anda almayı düşündüğüm işlemci Intel i3 550 modeli. Bu işlemcinin fiyatlarında(220 TL civarı) tavsiye edebileceğiniz Intel in başka modellerinden veya AMD işlemcilerinden başka cpu var mıdır?
    Bu işlemci 1156 soket kullanıyormuş, anakartlara baktım 1156'yı kullananların sayısı 1155 lere göre çok daha az. Yeni çıkmış bir soket çeşidi mi bu, ondan mı sayısı daha az acaba?
    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler ..

• Kardesim su dk dan sonra cift cekirdek islemci alinmaz hele o fiyata hic alinmaz.220tl ona verecegine 250tl verip phenom x4 955be alabilirsin daha performansli olur.intel masallah her islemciylen soket degistiriyor o yuzden intel alirsan her islemci degisiminde anakartida degistirmek zorunda kalirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 12 Aralık 2011; 21:38:40 >
  • Soket 1156 eski, soket 1155 yeni. 1156 artık üretilmiyor uygun işlemcide üretilmiyor. Eğer bugun intel istiyorsan tek düzgün seçeneğin soket 1155 anakartlar. Buna takabileceğin en ucuz işlemci Pentium G620 (75$ 166tl civarında, ofis bilgisayarı faln için uygun). Daha eli yüzü düzgün en düşük seçenek i3 2100 (250-260 TL civarı). Yannız bunu hemen hiç oc yapamazsın. Ama soket 1155 yapısı olmasından dolayı ilerde upgrade için sadece işlemci değiştirebilirsin. soket 1156 için ileride değştirebileceğin bi anakart yok.

Aynı fiyat civarına tükenmeden AMD Phenom II x4 temelli bi sistem kurman daha iyi olur. Hem uzun süre idare eder hemde yine ileride upgrade etmek için açık kapısı olur. Performans olarak da çokca artısı olur.

soket 1156 i3 550 yi ancak ve ancak fiyatı daha düşük, anakartı daha ucuz ve 4ghz+ üstüne oc ederek avantajlı bi durum elde etmek için alabilirsin(teknolojix de 198tl gözüküyo). Yoksa ileride upgrade gerektimi sıkıntı yaratır. Ivy Bridgelerden sonra yeni çıkacak işlemcilere ihtiyaç duyana da rahat bi 2-3 sene en az geçebilir. Çünkü 4ghz oc li haldeki performansı normal default Phenom II x4 965'den biraz geride kalır. Sadece intele avantaj sağlayan oyunlarda belki aynı yada azıcık daha iyi olabilir. Ama yeni oyunların hepsi çok çekirdekten daha iyi yararlanacak gibi. Bu açıdan bakılırsa AMD daha mantıklı bi seçim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 12 Aralık 2011; 22:38:02 >

• Detaylı cevaplar için teşekkürler, bana çok faydalı oldu. Muhtemelen AMD Phenom X4 940 alıcam gibi gözüküyor, arasında çok büyük fark yok çünkü. Aslında 200 TL nin bile üzerine çıkmayı düşünmüyordum fakat uzun süre idare etmesi açısından biraz paraya kıyacam gibi gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratm

Detaylı cevaplar için teşekkürler, bana çok faydalı oldu. Muhtemelen AMD Phenom X4 940 alıcam gibi gözüküyor, arasında çok büyük fark yok çünkü. Aslında 200 TL nin bile üzerine çıkmayı düşünmüyordum fakat uzun süre idare etmesi açısından biraz paraya kıyacam gibi gözüküyor.

eğer overclock yapmam diyorsanız Athlon II x4 640 da işinizi çok rahat görür . L3 belleğin farkını anlamak çok zor
  • Ben i3 550 kullanıyorum.. performans bakımndan hiçbir sıkıntı çekmedim gayet iyi performans veren bir işlemci ama soket yüzünden eski tip kalıyor bu işlemciyi alırken 2 kere düşünmesi lazım insanın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.