burdan karsilastirmayi izleyebilirsin oyun bazinda cpu lar degistirilerek ekran kartinin (titan x) sabit tutuldugu testler var. 6. nesil, almak istedigin cpu dan iyi duruyor ama aman aman bir fark yok. hazir anakartinda varken bence 4690k yi al gitsin.
Valla DX12 ve Vulkan API lerinin konuşulduğu bir dönemde artık işlemci gücüne pek ihtiyaç duymayacağız gibi gözüküyor. Nitekim en güçlü işlemci bile kötü kodlanmış bir oyunda hüsran yaratabiliyor, bu yüzden de DX12 ve Vulkan gibi API ler geliştirildi.
Çünkü ekran kartları işlemcilerden daha güçlü ancak yazılımsal olarak bu avantajları kullanamıyoruz. Çare daha hızlı işlemci ve OC değil de yeni API'ler yani, merakla bekliyoruz tabi ki elde şu an sadece teknoloji demoları var son kullanıcıların elinde çok ciddi örnekler şu an yok.
4690k ile skylake i5 6600k arasında performans yok'muş' daha araştırmadım yavaş yavaş bakıyorum ama doğrudur çünkü i5 2500k alsan bile azıcık bir o/c ile gtx980'i dahi rahat beslersin. Intel gıdım gıdım arttıyor her seferinde performansı yani pek değişen bir şey olmuyor. Hani yeni toplayan biri olduğun için yine de Skylake i5 al derim ama onda da şimdi DDR3 ram+anakart almak geleceğe yatırım açısından saçma olur yani DDR4 destekli işlemcin varken ddr3 ram ve anakart kullanmak bilmiyorum bana gereksiz gibi geliyor. DDR4 anakart ve ram de şu an çok pahalı. Bu yüzden 4690k + ddr3 (z97 çipsetli) sistem tavsiyemdir. Bu arada 4690k ile 6600k 'nın fiyatları aynı sayılır 40-50 lira fark var en fazla. O da en fazla. Bir de fark ettiysen i7'den bahsetmedim şahsen ben "oyun" için i7'leri gereksiz görüyorum şimdilik, render ve profesyonel işler hariç. Bir de şöyle düşün halen günümüzde sadece i7'lerin değil i5'lerin de güncel olanları çıkartılıyor, demek ki basit bir düz mantık yaparsak (tabi ki bu kadar basit değil aslında) i5'lerin i7'ler kadar iş yaptığı sözünü çıkartabiliriz.
Chanser
kullanıcısına yanıt
Eğer zaten overclock yapılmayacaksa z serisi bir anakart almanız fazla olur, bence overclock yapmayı düşünüyorsanız 4690k yı almalısınız
Yardımcı olan herkese teşekkürler arkadaşlar sistemi şu şekilde ayarladım.
i5 4690K Zalman Z3 Plus + 700w LX Asus z97-A anakart Ram hdd ve ekran kartı henüz almadım.