Şimdi Ara

İntel i5 4690K ya Olucak En İyi Soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktada belirttiğim gibi intel i5 4690k işlemciye olucak 150-250tl arası sogutma arıyorum.. NOT:Sıvı istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Monadra

Başlıktada belirttiğim gibi intel i5 4690k işlemciye olucak 150-250tl arası sogutma arıyorum.. NOT:Sıvı istemiyorum.

Noctua D14
  • Bende bu işlemciyi rahat bir şekilde 4.5Ghz'e (en azından 4.4'e) OC edebilecek bir soğutma arıyorum. Sıvı soğutmada olabilir
  • Noctua nh-u14s

4,4 için akasa venom voodoo da yeterli gelir.212 evo tarzı soğutuculardansa akasa venom voodoo alırdım.Para sorun değilse tabiki noctua.
  • Hocam h110i ile 4.4ghz den fazla çıkamayanlar var yabancı forumlarda çoğunlukla. Adamlar sıvı soğutmayla çıkamıyorsa ben hava soğutmayla biraz zor çıkarım diye düşündüm beklentiyide düşürdüm aynı oranda 4.3Ghz yapsak kafi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowofDeath06 -- 16 Nisan 2015; 21:24:31 >
  • 4670k olmasın onlar.Çünkü 4670klar biraz daha az oc oluyordu ve biraz daha fazla ısınıyordu.O gördüklerin 4,4 üzerine çıkamamışsa bunda sıcaklığın payı pek yoktur bence.İşlemcileri epey takoz büyük ihtimal.Çünkü 5 ghzdeki 4790k bile ısınmıyor h110i gtyle.

Forumda hem 4670k hem de 4690k deneme şansı bulmuş olanlar 4690knın daha iyi oc olduğunu söylüyor.

Yani zaten mantık olarak düşürseniz 4690k dediğiniz işlemcinin ht sayısı 4790kdan daha düşük, bu sıcaklığı etkileyen bir faktör.4790k frekans olarak daha yüksek bu da bir diğer faktör.Millet h100i lerle 4,7 4,8e çıkıyor 4790kda, siz hava soğutmayla 4,4 mü yapamayacaksınız hocam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 16 Nisan 2015; 21:45:54 >
  • Valla hocam bakındığım konular bunlar belki elemanlar montajı sakat yapmıştır veya termal macunu çok sürmüştür bilemiyorum ben sadece okuduklarımı yazdım buyrun bir de siz bakın belki ben yanlış anlamışımdır olayı

http://www.reddit.com/r/overclocking/comments/2go1oi/extremely_dissapointed_with_h100i_4690k_maybe_im/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowofDeath06 -- 16 Nisan 2015; 21:50:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowofDeath06

Valla hocam bakındığım konular bunlar belki elemanlar montajı sakat yapmıştır veya termal macunu çok sürmüştür bilemiyorum ben sadece okuduklarımı yazdım buyrun bir de siz bakın belki ben yanlış anlamışımdır olayı

http://www.reddit.com/r/overclocking/comments/2go1oi/extremely_dissapointed_with_h100i_4690k_maybe_im/

Yorumları okumadınız sanırım.Belli ki o h100i de sorun var veya montajında filan sorun var.

"I have a 4690k running @4.5ghz with a hyper 212 evo and it never goes over 70 c under load."

Mesela bu adam 4,5ghzde 212 evoyla yük altında 70i hiç aşmıyor demiş.

• Bakalım o zaman işlemci elime geçince H80i ile deniyeceğim bir değişiklik olmazsa inşallah kazasız belasız 4.5'e vurdururuz ibreyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowofDeath06 -- 16 Nisan 2015; 22:04:09 >
  • kendim Noctua D-14 kullanıyorum gayet memnunum.
  • Şimdi Tx3 ile aldığım değer şu. 4690k 4.4 Ghz 1.2V ta tam yükte maks 72 derece. Su soğutmadan farkı bir kaç derece maks 5. Tam yükte ne zaman kullanılır işlemci diye sorun kendinize sadece benchmarklarda. Oyunlarda maks 65 dereceye çıkarsın o da işlemciyi nadiren %80 lerde kullanan oyunlarda.

Yani diyeceğim o ki. Aşırı overlock yapmayacaksan. 4.4 veya maks 4.5 ghz yapacaksan ve stabil kullanayım diyorsan 200 TL bütçe vermene gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonely warrior

Şimdi Tx3 ile aldığım değer şu. 4690k 4.4 Ghz 1.2V ta tam yükte maks 72 derece. Su soğutmadan farkı bir kaç derece maks 5. Tam yükte ne zaman kullanılır işlemci diye sorun kendinize sadece benchmarklarda. Oyunlarda maks 65 dereceye çıkarsın o da işlemciyi nadiren %80 lerde kullanan oyunlarda.

Yani diyeceğim o ki. Aşırı overlock yapmayacaksan. 4.4 veya maks 4.5 ghz yapacaksan ve stabil kullanayım diyorsan 200 TL bütçe vermene gerek yok.

Akasa venom voodoo yeterli dedim zaten ki o da 170 tl.212 evo 150 lira civarında.20 tl farka değer bence.Xigmatek gaia 2, xigmatek red scorpion gibi soğutucular da düşünülebilir.Deep cool gammaxx s40 da uygun fiyatlı bir soğutucu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowofDeath06

Bakalım o zaman işlemci elime geçince H80i ile deniyeceğim bir değişiklik olmazsa inşallah kazasız belasız 4.5'e vurdururuz ibreyi

h80i alacak mısınız yoksa elinizde mi var?Alacaksanız onu alacağınıza aynı fiyata hava soğutma alın, zira hava soğutma daha performanslı olur.

Sıvı soğutma olarak h105, h110 gibi soğutucular alınmayacaksa çok bir mantığı yok bence.h110i gt de baya güzel fakat henüz piyasada olmadığı için bişey diyemem.Gerçi forumda incelemesi var gayet iyi sonuçlar çıkarmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.