Şimdi Ara

İntel i5 9600k Msi rtx 2060 gaming z psu tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir sistem topladım sadece psu kaldı.2 model arasında kaldım sizce 650w 80+ gold yeterli olurmu nzxt e650 almak istiyorum ama yetersiz olur diye endişem var.Eger 650w düşük kalırsa aynı fiyata corsair rm750i alıcam.Kafam çok karışmış durumda cevaplarını bekliyorum.
    Nzxt e650 650w 80+ Gold Full moduler : 778 TL
    Corsair Rm750i : 750 TL

İntel i5 9600k
    Msi Rtx 2060 Gaming Z
    Corsair Vengeance rgb pro 3200 Mhz 2x8Gb
    Wd SN500 blue Nvme SSD
    Nzxt m22 sıvı soğutma
    Nzxt H500 mid tower kasa

• Rtx 2060 için 500W psu önerilmiş.
    Nzxt, 10 yıl garantili. Seasonic üretimi ama o fiyat çok pahalı. Incelemede de bahsedilmiş.

http://www.jonnyguru.com/blog/2018/10/29/nzxt-e650-650w-power-supply/6/

RM750İ, Cwt üretimi, 7 yıl garantili.

Ben fiyat/performans oranı daha yüksek olduğu için Corsair'i seçerdim.

• Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Nzxt çok çekici geliyor nedense belikide fanboyluktan seasonic üretim olmasıda cezbedici ama arada 100w fark var ilerisi için düşündügümüzde düşük kalırmı 650w
    rgb led ve fan eklersem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sem21

Nzxt çok çekici geliyor nedense belikide fanboyluktan seasonic üretim olmasıda cezbedici ama arada 100w fark var ilerisi için düşündügümüzde düşük kalırmı 650w
    rgb led ve fan eklersem.
    650W düşük kalmaz da, daha ucuza 750W varken 650W almazdim şahsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dolphin/Lion

650W düşük kalmaz da, daha ucuza 750W varken 650W almazdim şahsen.

Alıntıları Göster
    hocam sistemim

asus z390 anakart
    i7 8700K
    250G SSD samsung
    4TB HDD
    32gb DDR4 3200 RAM
    NVIDIA GE FORCE 2080 Tİ 8GB DDR6
    OPTİK BLURAY OKUYUCU
    SİSTEMDE 2 ADET ÖN PANELDE 240MM RGB FAN ÜSTTE 2 ADET RGB 140MM FAN İŞLEMCİ 2 ADET 140MM RGB FAN

BU SİSTEME KAÇ WATT GÜÇ YETERLİ OLUR TABİ İLERDE GÜNCELEME İLE İ9 VS İŞLEMCİLER DAHİL OLMAK ÜZERE.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sem21

rgb led ve fan eklersem.
    Watt ile ilgili çok gereksiz heyecan yapmışsın hocam. Kaliteli (80+ gold ve japon cap-con) 450W/500W bile senin sisteme fersah fersah yeter.

2080Ti SLI + 9900K mı kullanıcan sanki 750W güç kaynağına ne gerek var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 1 Nisan 2019; 13:7:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferaytas

hocam sistemim

asus z390 anakart
    i7 8700K
    250G SSD samsung
    4TB HDD
    32gb DDR4 3200 RAM
    NVIDIA GE FORCE 2080 Tİ 8GB DDR6
    OPTİK BLURAY OKUYUCU
    SİSTEMDE 2 ADET ÖN PANELDE 240MM RGB FAN ÜSTTE 2 ADET RGB 140MM FAN İŞLEMCİ 2 ADET 140MM RGB FAN

BU SİSTEME KAÇ WATT GÜÇ YETERLİ OLUR TABİ İLERDE GÜNCELEME İLE İ9 VS İŞLEMCİLER DAHİL OLMAK ÜZERE.

Alıntıları Göster
    Hocam merhaba,

2080 Ti için 650W psu önerilmiş.

İleride güncelleme, yıpranma payı vs. hesaba katarsak 750W kaliteli bir psu alıp arkanıza bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Watt ile ilgili çok gereksiz heyecan yapmışsın hocam. Kaliteli (80+ gold ve japon cap-con) 450W/500W bile senin sisteme fersah fersah yeter.

2080Ti SLI + 9900K mı kullanıcan sanki 750W güç kaynağına ne gerek var

Alıntıları Göster
    hocam yorumunuz için tşkler SLI yapmayacağım ama 9900K kullacam evet ilerde neden olmasın ayrıca sistemde 8 adet fan mevcuttur. 240 140 120 olmal üzere Rgb OLANDAN eğer yeterli ise 750W corsair rm 750x almayı düşünüyorum. bu psu yeterlimidir.

• quote:

hocam yorumunuz için tşkler SLI yapmayacağım ama 9900K kullacam evet ilerde neden olmasın ayrıca sistemde 8 adet fan mevcuttur. 240 140 120 olmal üzere Rgb OLANDAN eğer yeterli ise 750W corsair rm 750x almayı düşünüyorum. bu psu yeterlimidir.

Alıntıları Göster
    Yeterliyi geç gereksiz şekilde fazla bile. Ama kaliteli psu almak iyidir. Ömürlük olur.

Fan falan demişsiniz de 10 tane fan taksanız max tüketecekleri 20W zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 1 Nisan 2019; 14:2:32 >

• quote:

Yeterliyi geç gereksiz şekilde fazla bile. Ama kaliteli psu almak iyidir. Ömürlük olur.

Fan falan demişsiniz de 10 tane fan taksanız max tüketecekleri 20W zaten

Alıntıları Göster
    aynen hocam bende değiniz gibi ömürlük olmasını istiyorumda şuan sistemin de psu yok corsair rm 750x serisi olan 2018 ürününü almayı düşünüyorum diğer form sitelerinde oldukça iyi puan ve kalite olarak değiştirmişler siz ne derseniz almalımıyım bunu.

• quote:

aynen hocam bende değiniz gibi ömürlük olmasını istiyorumda şuan sistemin de psu yok corsair rm 750x serisi olan 2018 ürününü almayı düşünüyorum diğer form sitelerinde oldukça iyi puan ve kalite olarak değiştirmişler siz ne derseniz almalımıyım bunu.

Alıntıları Göster
    750 TL RM750x iyidir hocam. 0DB fan özelliği de var. Hayırlı olsun şimdiden.
  • quote:

750 TL RM750x iyidir hocam. 0DB fan özelliği de var. Hayırlı olsun şimdiden.

Alıntıları Göster
    hocam size gerçekten çok tşk ederim zamanınızı ayırdığınız için bana fikirlerinizi paylaştığınız için şunuda belirtmek isterim yani ilerde günceleme vs. yaparsak örneğin işleci i9,i10 ekran kartı olarak 3000 vs. gibi lerde uamrım problem yaratmaz.
  • quote:

hocam size gerçekten çok tşk ederim zamanınızı ayırdığınız için bana fikirlerinizi paylaştığınız için şunuda belirtmek isterim yani ilerde günceleme vs. yaparsak örneğin işleci i9,i10 ekran kartı olarak 3000 vs. gibi lerde uamrım problem yaratmaz.

Alıntıları Göster
    9900k+3080ti bile takarsınız. Artık parçalar eskisi kadar çok güç çekmiyor.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Firmalar guc tuketimini surekli dusurmeye calisiyor. Bundan 10 sene onceki tepe kartlarin guc tuketimi simdikilere gore fazlaydi. Kisacasi ileriyi dusunerek yuksek kapasiteli bir psu almak cok mantikli degil. Kaliteli bir 750w su saatten sonra her ise yeter.

• quote:

Alıntıları Göster
    hocam cevaplarınız için çok tşk ederim çok sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Firmalar guc tuketimini surekli dusurmeye calisiyor. Bundan 10 sene onceki tepe kartlarin guc tuketimi simdikilere gore fazlaydi. Kisacasi ileriyi dusunerek yuksek kapasiteli bir psu almak cok mantikli degil. Kaliteli bir 750w su saatten sonra her ise yeter.

Alıntıları Göster
    çok tşkler hocam çok sağolun.
  • quote:

Alıntıları Göster
    hocam benim eski psu mda kalan kablolar var slim olan bunları corsair de kullanabilirmiyim acaba eski psu seasonic idi
  • quote:

Alıntıları Göster
    hocam benim eski psu mda kalan kablolar var slim olan bunları corsair de kullanabilirmiyim acaba eski psu seasonic idi
  • quote:

Alıntıları Göster
    sleeve kabloları diyorsanız evet
  • quote:

sleeve kabloları diyorsanız evet

Alıntıları Göster
    sleeve dediğiniz slim kablolar değilmi hocam? ince siyah olanlar sata ve fan kabloları. diğerleride kullanılıyor mı bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.