Bildirim
İntel i7 2600k İşlemci hızı düşük
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
dostum işlemci sürekli 3.40 ghz de çalışmaz senin yaptıgın işleme göre kendını ayarlar yoksa sürekli 3.40 ghzde çalışsa ısı sorunu olur -
Nasıl yani işlemci 3.4 ghz'de çalışamazmı? Sadece yük altına girdiğindemi çalışabilir? -
Her zaman o hızda çalışabilir, ama sistemin ihtiyacı olmadığı zamanlarda yavaşlar gereksiz çalışmaz. Bu bir sorun değil. -
Amd ekran kartı kullanıyorsan eğer Amd catalistte güç ayarları var cpu hızını ordan 3,4 e ayarla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
speed step teknolojisi sayesinde işlemci kullanılmadığında enerji tasarrufu için hızını düşürür.eğer bunu istemiyorsan biostan kapatabilirsin
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Speed Step'i kapattım fakat sonuç yine aynı. Benim içinde sorun değil fakat nasıl kapatabileceğimi öğrensem iyi olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: kaan_224
Evet arkadaşlar işlemci hızım düştü ancak oyun açarsam yada sistemi kasıcak şeyler yaparsam kendi hızına dönüyor bunu nasıl düzeltebilirm? Speedstepi disable yaptım ama olmadı ne yapmam lazım lütfen yardım edin.
Selam
Yukarıda gerekeni yazmışlar ama size aynı CPU'yu kullandığımız için ben de bir şeylerle bilgi vermek istedim..
Öncelikle şunu belirteyim; İmzanızdaki sistem ile Intel işlemciyi çalıştıramayacağınız aşikâr.quote:
Sistem Özelliklerim:
AMD Phenom II x6 1100t - Asus M4A89GTD PRO/USB3 - 8GB CORSAİR XMS3 - Thermaltake Frio - XILENCE - XP750 Gamin Edition - HD 4290 Onboard
i7 2600K takılı olan anakart ismi ve modelini yazmadığınız için @Bios ayarlarından tam olarak şunu yapın diyemeyeceğim. Fakat @Bios ayarlarında CPU ile ilgili başlığa girerek, konumunu MANUAL olarak ayarlayabilirsiniz..
Örneğin; 3.4 GHz yaparsanız, CPU Windows üzerinde 3400 MHz çalışacaktır. Ammaaaaaa Bunu böyle çalıştırmak sisteme oldukça yük getirecektir. Öncelikle sıcaklık artacak, fan hızı son süratle çalışacak ve ses yapacak, fazla elektrik tüketecek, kapasitörlertin ömrü azalacak ve bir süre sonra belki de patlayacak.. Daha da önemlisi, CPU fazla uzun ömürlü olmayacaktır. Bunu daha da uzatabiliriz kardeş..
Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi şu an bir çok sitede işlem yapıyorum ve şu anki CPU durumu aşağıdaki gibidir. Sizin anlayacağınız CPU gerektiği zaman MHz hızını otomatik olarak artırır.
Kolay gelsin..
-
Öncelikle ilginiz için teşekkürler. İmzamdaki sistemi yaklaşık 1sene önce değiştirdim hatırlattığınız için teşekkürler. Sorumun cevabını aldım çok teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kaan_224
Öncelikle ilginiz için teşekkürler. İmzamdaki sistemi yaklaşık 1sene önce değiştirdim hatırlattığınız için teşekkürler. Sorumun cevabını aldım çok teşekkürler.
Rica ederim kardeş.. Bilgilendirebildiysek bundan gurur duyarız..
Hoşça ve mutlu kalın..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X