Şimdi Ara

Intel i7-6700K 4.80GHz 1.360V - Ama..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni anakart işlemci ram derken pc default ayarlarda düzgünce çalışıyordu. RAM'lerim dual-kit 2x8 corsair vengeance 3000 Mhz ama default olarak 1233 Mhz de çalışıyor. XMP aktif edince pc açılmıyor overclock failed diyor.

Araştırdım biraz. CPU overclock etmeden ramleri o.c yapamazsın kaldırmaz falan dediler işlemciyi 4.5 GHz 1,325 volta aldım yine belli bir zaman sonra pc yi açınca açılmamaya başladı.

1 saattir XMP kapalı durumda ama işlemci 4,80 GHz de 1,360 voltta torture test yapıyorum prime95 aida64 ile ve sıcaklıkları kontrol ediyorum. bazen 85 oluyor ama 1-2 saniyeliğine sonra hemen 70 e düşüyor 70 de seyrediyor.

sanırım işlemcim 4,8ghz yi destekliyor 1,360 voltajında ama ramlerimi de 3000 yapmak istiyorum var mı bir önerisi olan

•  Intel i7-6700K 4.80GHz 1.360V - Ama..!
  • ramların istediği voltaj ne,belki anakart otomatikte altında bir değer veriyordur...varsayım tamamen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailpeker -- 27 Mayıs 2016; 12:33:15 >
  • ismailpeker İ kullanıcısına yanıt
    ramim şu hocam;https://www.amazon.co.uk/Corsair-CMK16GX4M2B3000C15-Vengeance-Performance-Desktop/dp/B0134EW7G8

xmp aktif edince otomatik olarak 3000 e ayarlıyor default ta 2133 de calısıyor.

ama 3000 yapınca yani xmp aktif edince cpu da oc olmasa bile pc yi bir iki kere yeniden başlatınca illa ki birinde yeniden başlamıyor takılıyor yalnızca kasanın fanları calısıyor görüntü gelmiyor sonra da gücü kesip tekrar açıyorum oc fail hatası veriyor ramleri eski haline çevirince yani xmp kapayınca düzeliyor.

bu arada xmp aktif edince rame 1,350voltaj veriyor onu 1,360 yapıp deneyince işe yaramıştı ama ne malum 1-2 saat sonra tekrar çalışmamaya başlayacağı. acaba başka bi sorun mu var bilemiyorum.

memtest86 yaptım hiçbir sorun cıkmadı ramler sağlam gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi v-rayking -- 27 Mayıs 2016; 13:37:59 >

• 1,360 yaptığında çalışıyorsa sıkıntı olmaz...tabi deneme yanılma ile çözülür
  • ismailpeker İ kullanıcısına yanıt
    maalesef işe yaramadı. autoya aldım voltajı öyle işe yaradı o da 1,500 de calıstıyor.
  • bios güncelleme denediniz mi?
  • salagil kullanıcısına yanıt
    hiç ertelemem öyle şeyleri pc yi kurar kurmaz güncellemiştim zaten.

bu arada artık autoda değil 1,380 yaptım voltajı öyle stabil çalışıyor. 1,500 den iyidir.

ama 1,350 tavsiye ediliyormuş ddr4 lere. fazlası tehlikeliymiş. olsun kalsın böyle zaten corsair almakla hata ettim ramleri. z170 anakartlarla uyumlu degılmıs pek test edilmemiş. herkes bu sorunu yaşıyor XMP profilini aktif edince çoğu kişinin pc si boot etmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.