|
Intel’in çip üretim işi 2027’ye kadar “anlamlı” bir gelir üretmeyecek
-
-
Hocam geçen günkü açıklanan core 200 işlemcisi için ne söylersiniz?
-
Milyonlarca kullanıcının ahı var üzerlerinde, hiçbir işleri düzgün gitmez artık.
-
Kağıt üzerinde güzel değerler ama gerçek hayatta bir laptop içine girip kendini ıspatlaması gerekiyor. Kesin olarak konuşmak zor tahminler üzerinden konuşabiliriz.
Çekirdeği ilk nesil 3 nm ( N3 ), giriş/çıkış kontrolcüsü 6 nm (N6) TSMC üretimi. 13. Ve 14. Nesil problemleri olmayacak. Tek güvendiğim konu komple tsmc üretimi olması.
Amd Strix Point ( Aİ HX 300 ) ailesinden daha enerji tasarruflu olması beklenebilir.
Yapay zeka ve Grafik işlerinde Amd Ai Hx bir tık iyi performans sergileyecektir. Fazla fark olacağını sanmıyorum.
Önceliğin enerji tasarrufu, genel performans, thunderbolt bağlantısı ise Lunar Lake bir tık pahalı ekosistemi ile işini görecektir.
Önceliğin grafik gücü, yapay zeka işlemleri, daha güvenli limanda işlemci seçimi, genel olarak uygun fiyatlı sistem ise amd ai hx 375 al geç.
Her iki aile genel olarak kafa kafaya gibi. Hangi laptop hoşuna giderse, fiyatı ve özellikleri sana uygunsa alıp geç pişman olmazsın.
Tabi piyasada bulunabilir mi bunlar emin değilim. Eldeki stoklar bitmeden bu yeni nesilleri raflarda bulmak zor. Tedarik kısmı ağır işler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
-
Burdaki bazı adminlerde ilginç bir inteli savunma refleksi var. Sponsorluk işlerinden olabilir.
-
Hiçbir şey demeden çat diye sildi mesajımı yaa.
O mesajımı ankete açsınlar en ufak bir hakaret saygısızlık varsa çeker giderim bu diyardan.
Gerçekleri yüzlerine vurunca zoruna gidiyor. Hemen şikayet, yaptırım, sansür.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Enerji tasarrufu ve thunderbolt öncelikli ise intel, grafik öncelikliyse AMD. Bunu anladım. Fakat yapayzeka için AMD, tercihe mahal derece önde mi? Zira haber aksini iddia ediyordu? YZ kısmına tekrar ışık tutabilir misiniz?
-
Yapay zeka için NPU performansını baz almalısın. 55 TOPS ile sektör lideri şu an için Amd. İntel 45 TOPS. Aradaki fark 10 TOPS. İntel CPU'daki 5 TOPS amd NPU da var zaten. GPU sanallaştırma ile uğraşacağı için makine öğrenimine ve veri işlemede yardımcı olamayacak sana. On device yapay zeka işlemleri için NPU ile işin var. Ayrıca online bulut üzerinden yapay zeka uygulamaları ve makine öğrenimi ile ilgili işlemlerde NPU ile çalışacaksın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
"Hiçbir şey demeden çat diye sildi mesajımı yaa.
O mesajımı ankete açsınlar en ufak bir hakaret saygısızlık varsa çeker giderim bu diyardan.
Gerçekleri yüzlerine vurunca zoruna gidiyor. Hemen şikayet, yaptırım, sansür."
ilgili mesajda bana yazdıklarından sadece bazıları :
"boşnak böreği, türkçe okuduğunu anlama özürlüsü, onursuz, tükürdüğünü yalayan, millete yalan yanlış bilgiler veren"
Tekrar ediyorum sonrasında bu konuda yazdığı:
"O mesajımı ankete açsınlar en ufak bir hakaret saygısızlık varsa çeker giderim bu diyardan."
Hesabını ne zaman siliyorsun idris?
-
2024 bahar ayında bile bilenin tam 3 yıldır bildiği TSMC'nin 2024 yılında intel'e arrow lake ve lunar lake zarları basacağı sıradan bilgisini bilmeyip, bilgisizliğin getirdiği büyük cesaret ile sağa sola yalancı diyebilen
Lunar lake mimarisinde yapılanlardan habersiz olduğu yetmezmiş gibi işlemci mimarisinin bir işlemciye verimlilik açısından olumlu yada olumsuz neler kattığından/katabileceğinden de habersiz olduğunu bize kendi mesajıyla açıkça gösterip tüm olayı X86'ya ciddi enerji verimliliği getirmek olan lunar lake'in bu özelliğini tamamen TSMC 3nm dökümüne bağlayabilen birine ciddi ciddi lunar lake işlemcileri ile ilgili görüşün nedir diye mi soruyorsun
Üstelik basit bir mesajda yazdığımı anlamayıp bana iftira attığında benim hodri meyan çekip yazdığımı ispatlarsan hesabımı sileceğim dediğimde tamam dedikten sonra anında çuvallayıp söz verdiği halde hala hesabını silmemiş birine mi görüşünü soruyorsun ciddi ciddi?
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159223198
İlahi hocam
-
Apple'ın M serisi işlemcileri de, TSMC'nin üretimi sayesinde verimliymiş hocam.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Milyonlarca kullanıcının ahı var üzerlerinde, hiçbir işleri düzgün gitmez artık.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X