Şimdi Ara

Intel’in çip üretim işi 2027’ye kadar “anlamlı” bir gelir üretmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel’in çip üretim işi 2027’ye kadar “anlamlı” bir gelir üretmeyecek
    Intel, tarihinin en zorlu, en kritik ve muhtemelen en önemli döneminden geçiyor. Yaklaşık 15 bin çalışanı ile yollarına ayıracak olan şirket, büyük bir yeniden yapılanma süreci içinde. Geçmiş dönemlerde atılan yanlış adımların yansımasıyla yüzleşen şirketin çip üretim işi Intel Foundry’nin de üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Birkaç gün önce firmanın çip üretim biriminin bölüp satabileceği gündeme gelmişti. Şimdi ise Intel’in çip üretim işinin 2027’ye kadar anlamlı bir gelir üretemeyeceği açıklandı.

Intel, çip üretiminden bir süre para kazanmayacak

Intel, çip üretim işinden 2027 yılında "anlamlı" bir gelir elde etmeye başlayacağını duyurdu. Şirketin CFO'su David Zinsner, yatırımcı konferansında, Intel’in 2026’da bazı müşterilerden gelir elde etmeyi, 2027’de ise bu gelirin artmasını beklediğini açıkladı. Şirket şu anda 12 potansiyel müşteri ile görüşmelerde bulunuyor.

Zinsner, Intel’in 20A üretim sürecini iptal ettiğini ve daha gelişmiş olan 18A üretim sürecine odaklanacağını belirtti. Şu anda, Intel’in dökümhane işinin gelişmiş paketleme işinden gelir elde ettiği ifade ediliyor. Bu arada CFO, Intel’in Broadcom için uygun test wafer’ları üretemediği yönündeki iddialara ise değinmedi.

Ayrıca Bkz.Beklenen Intel Core Ultra 200V işlemciler tanıtıldı: İşte Lunar Lake’in tüm detayları

Öte yandan Intel bir dizi iş kolunu küçültme ve personel sayısında yüzde 15 oranında bir kesintiyi içeren bir dönüşüm planı hazırlığı içinde. CEO Pat Gelsinger ve diğer üst düzey yöneticilerin, Eylül ortasında yapılacak yönetim kurulu toplantısında bu planları sunmaları bekleniyor. Bu toplantıdan radikal kararlar çıkması muhtemel. Zinsner ise şirketin mevcut çeyrek kazanç raporunu açıklamadan önce personel kesintilerinin büyük ölçüde tamamlanacağını söyledi.

Kaynak:https://www.reuters.com/technology/intel-manufacturing-business-will-see-meaningful-revenue-2027-cfo-says-2024-09-04/

• Hocam geçen günkü açıklanan core 200 işlemcisi için ne söylersiniz?

• Milyonlarca kullanıcının ahı var üzerlerinde, hiçbir işleri düzgün gitmez artık.

• LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt
    Kağıt üzerinde güzel değerler ama gerçek hayatta bir laptop içine girip kendini ıspatlaması gerekiyor. Kesin olarak konuşmak zor tahminler üzerinden konuşabiliriz.

Çekirdeği ilk nesil 3 nm ( N3 ), giriş/çıkış kontrolcüsü 6 nm (N6) TSMC üretimi. 13. Ve 14. Nesil problemleri olmayacak. Tek güvendiğim konu komple tsmc üretimi olması.

Amd Strix Point ( Aİ HX 300 ) ailesinden daha enerji tasarruflu olması beklenebilir.

Yapay zeka ve Grafik işlerinde Amd Ai Hx bir tık iyi performans sergileyecektir. Fazla fark olacağını sanmıyorum.

Önceliğin enerji tasarrufu, genel performans, thunderbolt bağlantısı ise Lunar Lake bir tık pahalı ekosistemi ile işini görecektir.

Önceliğin grafik gücü, yapay zeka işlemleri, daha güvenli limanda işlemci seçimi, genel olarak uygun fiyatlı sistem ise amd ai hx 375 al geç.

Her iki aile genel olarak kafa kafaya gibi. Hangi laptop hoşuna giderse, fiyatı ve özellikleri sana uygunsa alıp geç pişman olmazsın.

Tabi piyasada bulunabilir mi bunlar emin değilim. Eldeki stoklar bitmeden bu yeni nesilleri raflarda bulmak zor. Tedarik kısmı ağır işler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Boşnak Ağa denilen yazar sürekli şikayet edip sildiriyor mesajlarımı tekrar yazalım. Admin okumadan anlamadan direk silip geçiyor halbuki ne hakaret var ne de yanlış bir kelime. En beğenilen mesajı silmiş admin. Söyle admin sen ne diyorsan onu yazalım, emeğimize saygı duyun. Vakit harcayıp yazıyoruz, masa başında keyfinize göre çat diye siliyorsun. Saygı lütfen.

Boşnak ağa adlı çok bilmiş işlemci profesörü arkadaşımız geçmiş konuşmalarımızda İntel bahar ayından beri çatır çatır 4/3/2 nm işlemci basıyor demişti. Sonra da geçmiş konuşmalarını silmiş benim mesajlarımın bir kısmını alıntı yaparak algı oyunları yapmıştı.

Hesabı kapalı eski mesajları silinmiş olan kardeşim. Nerede bu İntel fabrikalarında üretilen işlemciler. 3 nm sierra forest xeon işlemci basıyordu. Piyasada parasını verip alabiliyorduk. Aradım taradım 3 nm xeon işlemci bulamadım. Parasını vereyim bana koli koli ayır bir kenara.

Kendisi İntel üretiyor dedi bende TSMC harici 3 nm üretebilen yok dedim. Sonra kelimeleri 180 derece çevirerek bana TSMC üretimi işlemcileri kaynak göstermeye başladı. İyi de güzelim sen İntel üretimi dedin sonra niye TSMC üretiyor diye kaçtın. Senin demene kalsaydı İntel uçuyor kaçıyordu.

20A 2 nm değildir dedim. Sen ne anlarsın isimlendirmeden A harfi Angstrom kısaltması dedin. Ölçü sistemlerinde Angstrom diye bir adlandırma var mı kardeşim. Bize cahil derken nanometre altındaki uzunluk ölçüsü olarak pikometre kullanıldığını, Angstrom denilen terimin uzunluk ölçüsü olarak kullanılamayacağını bilmeden mi salladın. Uluslararası arası uzunluk ölçüleri olarak Angstrom resmi olarak kullanılıyor mu?

Ayrıca niye 2 nm için 20A diyorsunuz, 5 nm için 50A mı diyoruz. 7 nm için 70 Angstrom mu diyoruz. İntel'in 20A adlandırmasını orada 20 rakamını görünce neden 2 nm ye bağlıyorsunuz. İntel bile 20A 2 nm dir demiyor. Gördüğünüz her rakamı nanometre olarak mı baz alıyorsunuz?

Dip Not:
    20A süreci 2 nm değildir. Başlamış üretim süreci değildir.
    Başlamamış bir planlamanın iptali söz konusudur.
    Intel’in çip üretim işi 2027’ye kadar “anlamlı” bir gelir üretmeyecek Intel’in çip üretim işi 2027’ye kadar “anlamlı” bir gelir üretmeyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F372EC04 -- 7 Eylül 2024; 19:10:16 >

• Burdaki bazı adminlerde ilginç bir inteli savunma refleksi var. Sponsorluk işlerinden olabilir.

• Hiçbir şey demeden çat diye sildi mesajımı yaa.

O mesajımı ankete açsınlar en ufak bir hakaret saygısızlık varsa çeker giderim bu diyardan.

Gerçekleri yüzlerine vurunca zoruna gidiyor. Hemen şikayet, yaptırım, sansür.

• Enerji tasarrufu ve thunderbolt öncelikli ise intel, grafik öncelikliyse AMD. Bunu anladım. Fakat yapayzeka için AMD, tercihe mahal derece önde mi? Zira haber aksini iddia ediyordu? YZ kısmına tekrar ışık tutabilir misiniz?

Yapay zeka için NPU performansını baz almalısın. 55 TOPS ile sektör lideri şu an için Amd. İntel 45 TOPS. Aradaki fark 10 TOPS. İntel CPU'daki 5 TOPS amd NPU da var zaten. GPU sanallaştırma ile uğraşacağı için makine öğrenimine ve veri işlemede yardımcı olamayacak sana. On device yapay zeka işlemleri için NPU ile işin var. Ayrıca online bulut üzerinden yapay zeka uygulamaları ve makine öğrenimi ile ilgili işlemlerde NPU ile çalışacaksın.

• "Hiçbir şey demeden çat diye sildi mesajımı yaa.

O mesajımı ankete açsınlar en ufak bir hakaret saygısızlık varsa çeker giderim bu diyardan.

Gerçekleri yüzlerine vurunca zoruna gidiyor. Hemen şikayet, yaptırım, sansür."

ilgili mesajda bana yazdıklarından sadece bazılarıIntel’in çip üretim işi 2027’ye kadar “anlamlı” bir gelir üretmeyecek :

"boşnak böreği, türkçe okuduğunu anlama özürlüsü, onursuz, tükürdüğünü yalayan, millete yalan yanlış bilgiler veren"

Tekrar ediyorum sonrasında bu konuda yazdığı:

"O mesajımı ankete açsınlar en ufak bir hakaret saygısızlık varsa çeker giderim bu diyardan."

Hesabını ne zaman siliyorsun idris? Intel’in çip üretim işi 2027’ye kadar “anlamlı” bir gelir üretmeyecek 

2024 bahar ayında bile bilenin tam 3 yıldır bildiği TSMC'nin 2024 yılında intel'e arrow lake ve lunar lake zarları basacağı sıradan bilgisini bilmeyip, bilgisizliğin getirdiği büyük cesaret ile sağa sola yalancı diyebilen

Lunar lake mimarisinde yapılanlardan habersiz olduğu yetmezmiş gibi işlemci mimarisinin bir işlemciye verimlilik açısından olumlu yada olumsuz neler kattığından/katabileceğinden de habersiz olduğunu bize kendi mesajıyla açıkça gösterip tüm olayı X86'ya ciddi enerji verimliliği getirmek olan lunar lake'in bu özelliğini tamamen TSMC 3nm dökümüne bağlayabilen birine ciddi ciddi lunar lake işlemcileri ile ilgili görüşün nedir diye mi soruyorsun Intel’in çip üretim işi 2027’ye kadar “anlamlı” bir gelir üretmeyecek 

Üstelik basit bir mesajda yazdığımı anlamayıp bana iftira attığında benim hodri meyan çekip yazdığımı ispatlarsan hesabımı sileceğim dediğimde tamam dedikten sonra anında çuvallayıp söz verdiği halde hala hesabını silmemiş birine mi görüşünü soruyorsun ciddi ciddi?

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159223198

İlahi hocamIntel’in çip üretim işi 2027’ye kadar “anlamlı” bir gelir üretmeyecek 

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

Apple'ın M serisi işlemcileri de, TSMC'nin üretimi sayesinde verimliymiş hocam. Intel’in çip üretim işi 2027’ye kadar “anlamlı” bir gelir üretmeyecek Intel’in çip üretim işi 2027’ye kadar “anlamlı” bir gelir üretmeyecek 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.