Şimdi Ara

Intel’in yeni Core Ultra 200V işlemcileri güç tüketiminde rakiplerine fark atıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İkis de 4 zen5 8 zen5c çekirdeğine sahip ,ikisinin de Max frekans 5.1 /3.3

Keza igpu da öyle 16cu aynı frekans

Npu xdna2 bir 55 tops diğeri 50 tops frekans farkı benim tahminim çünkü kağıt üstünde bu iki sayından farkı yok ,AMDnin bu iki işemcide farklı tasarıma gitmesi gereksiz

Çekirdek sayısı aynı grafik aynı kalan herşey aynı sadece npu yüzde 10 fark

Bu yüzden bu iki işlemciyi birbirinin üstü altı şeklinde değerlendirmek bana kalırsa yanlış olacakatır.

Zaten intelin sakınacağı birşey yok Total tops olarak lunar lake ikisinden fersah fersah üstün.

120 tops a 85 tops

Npu 48 tops a 55 tops arada aman aman bir fark yok

Lunar lakein yapay zeka performansının çoğu gpudan geliyor

Ayrıca HX 375 370 den yaklaşık bir ay sonra çıktı ve bütün laptoplar 370 kullanıyor .Ben şu ana kadar hiçbir laptop görmedim HX 375 kullanan.internette araştırma yaptım bulamadım yani .Büyük ihtimalle intelin testleri yaptığı sırada hx375 erişim yoktu olsaydı da birşey degişmezdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt

Hocam ben artık yaşlandım, yani gencim aslında da tahammülüm yok benim. Benim önüme hazır sistem gelmeli. Apple da süper değil ama iyi yine. Her sene yeni çip eklese de eskiler güncelliğini koruyor. Windows 10 kullanıyorum ama bana yamalı kıyafet gibi geliyor sistem arayüzü. Yani anlatamıyorum, deneyimleyip görmek lazım. Ben arayüz ve pratiklik arıyorum. Windows 7 mesela. Aero bana hala muhteşem geliyor. Eminim pek çok kişi için de öyle. Ben Windows 10 kullanmak bile istemiyorum. İyi ki bilgisayarım güzel ama sonuçta Windows var içinde. Asus, Lenovo filan acayip güzel modeller yapıyor ama hem işlemci hem de Windows olmuyor artık. İşlemci olayında da hep uçar kaçar diyor ama Macbook Air gibi ince, zarif, nispeten başarılı bir ekrana sahip fansız bir rakip var mı mesela? Pil tüketimi mesela, Macbook çok istikararlı bir tüketime sahip. Benim Intel 11.nesil baz performansta harika ama çok önemsiz işlemlerde bile sürekli dalgalı güç tüketimleri var, bilemiyorum belki de Windows ile ilgilidir. Mesela bilgisayar internete bağlı açık hiçbir şey yapmazken bir anda ısınıp fan son seviyede çalışmaya başlıyor dakikalarca. Bu bana biraz mantıksız geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tepe frekansları daha yüksek değil
    Sadece npu farkı
    Npu harici hiçbir farkı olmayan orda da yüzde10 fark olan iki işlemcinin farklı tasarımı olmasının olası olmadığını düşündüğüm için oc li dedim
    Lnl lake 48 tops hx 370 50 ,375 55 tops zaten fark çok az
    Lunar lake 120 tops toplam performansı var hx 375 85 tops asıl fark burda
    Ayrıca hx 375 li bir laptop yok şuan 1 ay sonra çıktı 370 ten
    Çekirdek frekansları aynı sayıları aynı herşeyleri aynı npu farkı yüzünden biri birinin üstü demek yanlış olur

• intel'in bu gösterisinde bir dümen olup olmadığını anlamak için, konunun son cümlesinde de olduğu gibi bağımsız test sonuçlarını beklemek mantıklı olacaktır. her yere rüşvet veren, manipüle eden, hatalı işlemcileri sessizce tüketiciye kitleyen bir organa ne kadar güvenilebilir?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.