Şimdi Ara

İntel işlemcili PC toplama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

kardeş yapma etme bu paraya G3258 mi alınır amma abarttılar şu işlemciyi ucuz diye ya.

MSI
    970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    206 TL

AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    304 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600 MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    239 TL

WD
    3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    160 TL

THERMALTAKE
    V3 600W MidT ATX SİYAH KASA
    277 TL

SAPPHIRE
    R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    605 TL

Toplam : 1791 TL

Yalnız sadece abartma değil bu OC yapıldığı zaman i3'ü geçin i5'e yakın performans verebiliyor ve fx 6300'ün de iyi olduğunu düşünmüyorum maalesef ve GTX 760'ın da R9 280'den daha iyi olduğunu da araştırmalarım sonucunda elde ettim GTX760 oyunlardaki fps açısından R9 280'den fazla fark olmasa bile düşük olmasına rağmen Nvidia kalitesiyle bir adım öne geçiyor. Nedense hem ekran kartı hem de işlemci de AMD'ye bir türlü ısınamadım. Bana bir soğutucu önerirseniz sevinirim 40-50 TL'ye.

• Abdulsamet39 A kullanıcısına yanıt
    yanlış düşünüyorsun kardeş.

6300 ' de biraz OC edersin çoklu çekirdek kullanımda yetişemez ne olursa olsun çift çekirdek pentium bir işlemci bu ötekisi 6 çekirdek.

ekran kartı konusunda uyarsa her zaman nvidia almasını ben söylüyorum herkese de burada da daha yeni daha üstün bir kartı almak varken mantıklı değil 760 almak 2 3 ay önce bile önerimi bitti artık 760 ' ın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

yanlış düşünüyorsun kardeş.

6300 ' de biraz OC edersin çoklu çekirdek kullanımda yetişemez ne olursa olsun çift çekirdek pentium bir işlemci bu ötekisi 6 çekirdek.

ekran kartı konusunda uyarsa her zaman nvidia almasını ben söylüyorum herkese de burada da daha yeni daha üstün bir kartı almak varken mantıklı değil 760 almak 2 3 ay önce bile önerimi bitti artık 760 ' ın.

Öncelikle AMD'ler de ki ani fps düşüşleri nedeniyle AMD seçmek istemiyorum ve 6 çekirdek ile çift çekirdek arasında çok fazla bir fark var mıdır nelerde fark yaratır ? Ve ekran kartı konusunda da her forumda GTX760'ı öneriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdulsamet39 -- 26 Ocak 2015; 17:28:28 >
    vardır.

çok yazıldı çok zamanım yok araştırsan direk bulursun.
  • Yorumları okulumda bir içim şişti. Hem gelmiş yardım istiyosun hem burda tecrübeli kişilere diyosun yok öyle olmaz vs vs. Ben fx 9590 dan fx 8350 ye geçtim ki arkadaşımın i5 4690 ını geçtim yani yok amd ısınıyor yok performansı iyi değil demeyin şu amd ısınıyor diyip bide ona soğutucu olunca aynı fiyata denk geliyor mantığını da anlamadım. Sanki incele soğutucu almıyorsunuz arkadaş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemciyi i5 yapıp ekran kartını f/p seçmen iyi olur, sonuçta işlemci daha uzun süre kullanılır ekran kartına göre.
  • bu konu çok uzadı verilen tavsiyelere madem uymucan ne tavsiye istiyosun :)

intel + nvidia 760 al bakalım o mükemmel oyun performansını nasıl yakalayacan ne kadar sürecek sevincin görelim

istediğin performansı alamayınca 3 4 ay sora işlemci değiştirme yoluna gidersin. yeni işlemciyi alırsın 3 ay daha kullanırsın bakarsınki amd sistem oyun performansı olarak bir tık önde çünkü gpu sağlam.

Yine hüsran yine hüsran
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

İşlemciyi i5 yapıp ekran kartını f/p seçmen iyi olur, sonuçta işlemci daha uzun süre kullanılır ekran kartına göre.

F/P bir ekran kartı önerir misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bywankedi

bu konu çok uzadı verilen tavsiyelere madem uymucan ne tavsiye istiyosun :)

intel + nvidia 760 al bakalım o mükemmel oyun performansını nasıl yakalayacan ne kadar sürecek sevincin görelim

istediğin performansı alamayınca 3 4 ay sora işlemci değiştirme yoluna gidersin. yeni işlemciyi alırsın 3 ay daha kullanırsın bakarsınki amd sistem oyun performansı olarak bir tık önde çünkü gpu sağlam.

Yine hüsran yine hüsran

Sizin verdiğiniz her tavsiyeye uyarsam zaten bu işin içinden çıkılmaz. Biri diyor 6300 al, diğeri 8320 al, bir intel al diyor iyice kafam karıştı zaten ve Amd'nin ani fps düşüşleri nedeniyle ve İntel'in de daha kaliteli ve daha uzun ömürlü olduğundan seçtim İntel'i. Amd'nin İntel'den daha üstün olması sadece kağıt üstünde 16 mb cache olması 3.6, 3.8, 4.0 ghz olması da. Benim şu an sizden tek isteğim 40-50 TL civarında bir soğutucu eğer soğutucu önermiyecekseniz de başka da cevap yazmazsanız memnun olurum.

• Bu şekilde topla;

ASUS H81-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 SATA 3.0 USB 3.0 Anakart --- 212 TL (Ön usb 3.0 port destekli)
    INTEL Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci --- 512 TL
    GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram --- 132 TL
    SAPPHIRE R9 270 DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı --- 488 TL
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk --- 161 TL
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ WAMP/SPEC-01 80PLUS 550W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA --- 313 TL

1.818 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-bilesenleri/

• quote:

Bu şekilde topla;

ASUS H81-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 SATA 3.0 USB 3.0 Anakart --- 212 TL (Ön usb 3.0 port destekli)
    SAPPHIRE R9 270 DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı --- 488 TL
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ WAMP/SPEC-01 80PLUS 550W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA --- 313 TL

1.818 TL

leon-x bu forumdaki bilgisine güvenebileceğin nadir insanlardandır sen ne diyorsa bu adam al onu pişman olmazsın diğer kafana takılan konuarıda araştırırsan neden r9 280-280x önerilip 760 önerilmediğini vs anlarsın

• quote:

Bu şekilde topla;

1.818 TL

Önerdiğiniz için teşekkürler fakat sistem 1800 TL'yi geçmiş ve maalesef benim o kadar bütçem yok. 1700 TL civarı bir sistem istiyorum ben işlemciyi i3 yapsak nasıl olur fakat i3'e 300-400 TL vermek yerine g3258 alsam daha mı iyi olur OC ile birlikte ?

• quote:

Orijinalden alıntı: creative13

quote:

Bu şekilde topla;

1.818 TL

leon-x bu forumdaki bilgisine güvenebileceğin nadir insanlardandır sen ne diyorsa bu adam al onu pişman olmazsın diğer kafana takılan konuarıda araştırırsan neden r9 280-280x önerilip 760 önerilmediğini vs anlarsın

Ben zaten araştırdım neden GTX760'ı seçmem gerektiğini. GTX760, R9 280'e göre oyun performansında bir kaç fps düşük olmasına rağmen Nvidia kalitesiyle bu farkı kapatıyor.

nvidia kalitesi diye birşey yok sen driver kurmayı bilmiyorsan tamam nvidia al ama 2gb bellekle yeni oyunları ultra falan oynamayı bekleme
  • Bütçeni direkt 1.700 TL olarak vermiş olsaydın ona göre öneri yapardım kardeşim, 1.800 TL 'ye kadar dersen haliyle max. o fiyata alınabilecek bileşenleri öneririm.

G3258'i bu seviyede ki bütçelere önermiyorum, overclock yapsan da 2 çekirdek işlemcidir, işlemci gücü isteyen oyun ve uygulamalar da başın ağrır, yazdığım şekli ile sistemi alman en iyi seçim olur, kasa da uzun süre kullanıldığından düşük kalitesiz model yazmak istemedim.

3gb bellekli R9 280 varken daha pahalı olan 2gb bellekli GTX760 alınmaz.

@creative13

Teşekkür ederim hocam
  • quote:

Bütçeni direkt 1.700 TL olarak vermiş olsaydın ona göre öneri yapardım kardeşim, 1.800 TL 'ye kadar dersen haliyle max. o fiyata alınabilecek bileşenleri öneririm.

G3258'i bu seviyede ki bütçelere önermiyorum, overclock yapsan da 2 çekirdek işlemcidir, işlemci gücü isteyen oyun ve uygulamalar da başın ağrır, yazdığım şekli ile sistemi alman en iyi seçim olur, kasa da uzun süre kullanıldığından düşük kalitesiz model yazmak istemedim.

3gb bellekli R9 280 varken daha pahalı olan 2gb bellekli GTX760 alınmaz.

@creative13

Teşekkür ederim hocam

Ben ekran kartını da araştırırken sorduğum kişiler genellikle ekran kartı belleğinin 2GB'dan fazlasının iki monitör kullanılmadığı sürece gereksiz demişti çoğu kişi. Ben bu sistemi 2-2,5 sene kullanmayı düşünüyorum sonra bir laptop alıcam o yüzden kasa da beni 2 sene götürsün yeter çok pahalı olmasına gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdulsamet39 -- 28 Ocak 2015; 12:42:31 >

• quote:

nvidia kalitesi diye birşey yok sen driver kurmayı bilmiyorsan tamam nvidia al ama 2gb bellekle yeni oyunları ultra falan oynamayı bekleme

Ben bu sistemin sadece ekran kartının GTX750ti Strix olanının testlerini izledim çoğu oyunda very high da bile gayet akıcı bir oynanış sergiliyordu ki GTX760 750ti'den daha da iyi bir ekran kartı olduğu için son çıkan oyunları very high da gayet güzel bir şekilde oynanabileceğini düşünüyorum. Zaten 1700-1800 TL'ye alınan bir PC'den her oyunu ultra da açmasını beklemek saçmalık denebilir. Ben zaten o kadar performans beklemiyorum bu PC den, öyle bir performans bekleseydim alıcağım PC den sistem için en az 2500 TL bütçe ayırırdım. Fakat beni 2 sene idare etsin oyunları very high, high da açsın yeter bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Abdulsamet39

quote:

Ben bu sistemin sadece ekran kartının GTX750ti Strix olanının testlerini izledim çoğu oyunda very high da bile gayet akıcı bir oynanış sergiliyordu ki GTX760 750ti'den daha da iyi bir ekran kartı olduğu için son çıkan oyunları very high da gayet güzel bir şekilde oynanabileceğini düşünüyorum. Zaten 1700-1800 TL'ye alınan bir PC'den her oyunu ultra da açmasını beklemek saçmalık denebilir. Ben zaten o kadar performans beklemiyorum bu PC den, öyle bir performans bekleseydim alıcağım PC den sistem için en az 2500 TL bütçe ayırırdım. Fakat beni 2 sene idare etsin oyunları very high, high da açsın yeter bana.

750ti mid-high arası akıcı oynatır 760la ultrada oyun oynayamassın vram yetersiz gelir shadow of mordor watch dogs ve bir sürü oyun artık 3 gb vram istiyor yeni çıkan oyunlarda 3gb vramden aşağı istemez 2 gb olan daha eski ve daha pahalı gtx 760'a boşuna para verirsiniz illa 760 alıcam derseniz buyrun alın 2 ay sonra pişman olursanız forumda söylemişlerdi dersiniz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Abdulsamet39

quote:

750ti mid-high arası akıcı oynatır 760la ultrada oyun oynayamassın vram yetersiz gelir shadow of mordor watch dogs ve bir sürü oyun artık 3 gb vram istiyor yeni çıkan oyunlarda 3gb vramden aşağı istemez 2 gb olan daha eski ve daha pahalı gtx 760'a boşuna para verirsiniz illa 760 alıcam derseniz buyrun alın 2 ay sonra pişman olursanız forumda söylemişlerdi dersiniz

Tamam 2 ay sonra görüşmek üzere o zaman.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.