Şimdi Ara

intel mi amd mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakma intel kulllanıyorum ama AMD 64 BİT derim
  • Neden Athlon 64?

Bu işlerden iyi anlayan bir kullanıcıya Athlon 64'ün artılarını sorarsanız sizinle neredeyse dalga geçer. Eğer ayrıntıları merak ediyorsanız yakın zamanda yaptığımız bir işlemci deneyine, örneğin içinde deney sonuçlarının ve ısıl kayıp ölçümlerinin de bulunduğu 3.8 GHz P4-570 yazısına göz atmanızı tavsiye ederiz. Ama biz burada kısaca maddeleyelim:

- Intel son çıkardığı Pentium 4 Prexcott işlemcilerde 2004'ün başından beri yüksek ısıl kayıp sorunuyla boğuşuyor. İşlemcinin üretiminde 90 nm süreç kullanılmış olsa da yüksek kaçak akımlar büyük sorun yaratıyor. Durumun ne kadar kötü ya da ne kadar iyi olduğunu daha iyi anlamak için Intel'in P4 ısıl tasarım sınıflandırmalarına (PRB0 ve PRB1) bakmak gerekiyor. İlk sınıflandırma ısıl tasarım gücünü 84 W'la sınırlandırıyor fakat ikinci sınıflandırmada bu sınır 115 W'a kadar çıkıyor. En son çıkan PRB0 model ise 3.4 GHz hızındaki P4.

- Her ne kadar AMD'nin 130 nm işlemcileri de enerji tasarrufu açısından mucize yaratmasalar da en azından "Serin & Sessiz" (Cool & Quiet) özelliğini sunuyorlar. Doğru Windows sürücüsü ve BIOS sürümüne sahip olduğunuz zaman, düşük işlemci yüklerinde sistem saat hızını aşamalı olarak 800 MHz'ye kadar azaltıyor. Böylece ısıl kayıp ciddi oranda azaltılmış oluyor.

- Başarım tarafından bakıldığında, Intel 3.8 GHz civarında dolaşırken AMD'nin 2.6 GHz'ye yeni ulaşmış olmasına rağmen, AMD işlemciler yine Intel'in bir adım önünde gözüküyorlar. Bu bir kez daha saat hızının tek başına her şey demek olmadığını ve bazı AMD işlemcilerinden sonra gelen "artı" işaretinin mantıklı bir sebebinin olduğunu gösteriyor. Yıllardır bu isimlendirme Intel modellerle kolay karşılaştırma için kullanıldı (bazı durumlarda AMD bu rakamları kullanarak çeşitli numaralara da girişmedi değil).

- AMD'nin tümleşik bellek denetleyicisi Intel'in bilindik mimarisine göre daha verimli çalışıyor. Bu yüzden DDR400 belleklerin (bellek veriyolu genişliğini ikiye katlamak için çift kanal kipiyle) kullanılması başarım açısından hiç bir sakınca oluşturmuyor ve şu an satılan DDR2-533 belleklerden daha ucuz oldukları için de cebinize de uygun.

- Son olarak işlemci satın alırken kendinizi rahat hissetmeniz için kişisel tecrübeler de çok önemli. Ne de olsa bir Mercedes hayranı bir gecede BMW kullanmaya karar veremez. Fakat teknik açıdan bakıldığında, AMD aylardır, müşterilerine verdikleri para için daha fazlasını sunuyor.
    http://www.tomshardware.com.tr/motherboard/20050127/socket_939-01.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potspot -- 28 Ocak 2005, 3:15:57 >

• artık tartısmayalım AMD
  • ! AMD ! İlla tom sölicek biz söliyince yalan sanki
  • http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20041121/index.html Buyur birde buradan yak
    İşte size İntel 3,8 Ghz rezaleti. Bize inanmıyorsanız Tom Amca anlatıyor birde ondan dinleyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RedStar

Öncelikle tüm DH forum üyelerine selamlar.
    Benim kişisel fikrime göre üst uç bir sistem için İntel derim.Eğer bütçen kısıtlı ise amd.Bunu dememdeki sebep amd lerin hala ddr2 ve pci*16 olayına tam adapte olmayışıdır.ileriye dönük olarak kesinlikle intel 775 ve ABIT Fatal1ty kombinasyonunu öneririm.Ayrıca her iki tercihtede çok büyük farklılıklar olcağına inanmıyorum.Bence senin gönlüne göre olması daha önemli.Nede olsa insan kullandığı makineden önce zevk almalıAma illa ve kesin bir yorum yap dersen benim gönlüm hafiften intele meyilli.
    İlersini bilemem

benim sormak istediğimde RedStarın verdiği cevapta söylediği gibi ileriye dönük yeni teknolojilere açık en az2 -3 sene gelişmelere açık olan hangi sistem.AMD de hangi sistem konfigürasyonu Intelde hangi sistem konfigürasyonu.?DDR2 ve PCI*16 AMD DE olmayacakmı?fiyata gelince şimdi biraz fazla para vermek daha sonra bütün sistemi yenilemekten daha ucuza gelir diye düşünüyorum.birde İntel ana kartlarda 925 le 915 diye birşey var.tamolarak anlayamadım.925 daha mı iyi.biraz daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim

• quote:

Benim kişisel fikrime göre üst uç bir sistem için İntel derim.Eğer bütçen kısıtlı ise amd.Bunu dememdeki sebep amd lerin hala ddr2 ve pci*16 olayına tam adapte olmayışıdır.ileriye dönük olarak kesinlikle intel 775 ve ABIT Fatal1ty kombinasyonunu öneririm.Ayrıca her iki tercihtede çok büyük farklılıklar olcağına inanmıyorum.Bence senin gönlüne göre olması daha önemli.Nede olsa insan kullandığı makineden önce zevk almalıAma illa ve kesin bir yorum yap dersen benim gönlüm hafiften intele meyilli.
    İlersini bilemem

benim sormak istediğimde RedStarın verdiği cevapta söylediği gibi ileriye dönük yeni teknolojilere açık en az2 -3 sene gelişmelere açık olan hangi sistem.AMD de hangi sistem konfigürasyonu Intelde hangi sistem konfigürasyonu.?DDR2 ve PCI*16 AMD DE olmayacakmı?fiyata gelince şimdi biraz fazla para vermek daha sonra bütün sistemi yenilemekten daha ucuza gelir diye düşünüyorum.birde İntel ana kartlarda 925 le 915 diye birşey var.tamolarak anlayamadım.925 daha mı iyi.biraz daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.elimde samsung1614c sata 160gb hardisk ,ASUS 1604p dwd yazıcı mevcut .Diğer parçaları almam gerekiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: babalar

quote:

İlersini bilemem

benim sormak istediğimde RedStarın verdiği cevapta söylediği gibi ileriye dönük yeni teknolojilere açık en az2 -3 sene gelişmelere açık olan hangi sistem.AMD de hangi sistem konfigürasyonu Intelde hangi sistem konfigürasyonu.?DDR2 ve PCI*16 AMD DE olmayacakmı?fiyata gelince şimdi biraz fazla para vermek daha sonra bütün sistemi yenilemekten daha ucuza gelir diye düşünüyorum.birde İntel ana kartlarda 925 le 915 diye birşey var.tamolarak anlayamadım.925 daha mı iyi.biraz daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim

Hangi teknolojiye para yatırırsan yatır, 3 ay sonra eskimiş olacak zaten. Ne amaçla b. sayar alacaksan bence ona göre bir araştırma yap..

Fakat, görünen köy de kılavuz istemez yane.. Microsoft 64 bit işletim sistemlerinin beta versiyonlarını çoktan çıkardı bile.. intelde hala bi kıpırdama yok..

örneğin, intel haaalaa celeronun yok centrionlusu yok dothanlısı ile oynaya dursun, prescot'un ısınma ve ısıtma hatta, yakma sorunlarıyla boğuşadursun AMD ise 64 bitlik işlemcileri bir kaç gömlek geliştirdi bile..

intelin köküne kibrit suyu sıkan yaklaşım ise AMD Athlon 64 lerin hem 32 hem de 64 bitlik işletim sistemlerinde rahatlıkla kullanılması..

64 bitlik programlarda AMD nin performansının %20 artması ise cabası..

Karar senin..
    Sen söyle..
    Hala İntel mi yoksa hemen AMD mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potspot -- 28 Ocak 2005, 23:07:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: potspot

quote:

Orjinalden alıntı: babalar

quote:

İlersini bilemem

Hangi teknolojiye para yatırırsan yatır, 3 ay sonra eskimiş olacak zaten. Ne amaçla b. sayar alacaksan bence ona göre bir araştırma yap..

Fakat, görünen köy de kılavuz istemez yane.. Microsoft 64 bit işletim sistemlerinin beta versiyonlarını çoktan çıkardı bile.. intelde hala bi kıpırdama yok..

örneğin, intel haaalaa celeronun yok centrionlusu yok dothanlısı ile oynaya dursun, prestonun ısınma ve ısıtma hatta, yanma sorunlarıyla boğuşadursun AMD ise 64 bitlik işlemcileri bir kaç gömlek geliştirdi bile..

intelin köküne kibrit suyu sıkan yaklaşım ise AMD Athlon 64 lerin hem 32 hem de 64 bitlik işletim sistemlerinde rahatlıkla kullanılması..

64 bitlik programlarda AMD nin performansının %20 artması ise cabası..

Kara senin..
    Sen söyle..
    Hala İntel mi yoksa hemen AMD mi ?

sanırım AMD.yalnız üsteki mesajda dasormuştum..Bu ddr2 ve pcı*16 gibi meselelerde çözüm nedir.bilgisayarı hem eğlence hem işlerimi yapma aracı olarak görüyorum.gerektiğinde film seyretmek gerektiğinde oyun oynamak veya sunum hazırlamak ,foto depolamak vb şeyleri yapmak istiyorum.ofis işleri için herhalde hepsi aynıdır.yani istikrarlı ekrankartı iyi kaliteli olsun diyorum.tabi dediğiniz gibi teknoloji hızla ilerliyor.fiyatlarda sürekli değişiyor.biraz önce Phılips dwdrw ın 52 $ a düştüğünü öğrendim

• alsak alsak bedavaya,
    ne alsak bedavaya?????
    tabiki amd kardeşim,
    ben alalı oldu 9 ay memnunu hala
    iyide bi ekran karı(9800pro veya en az 9600 xt) alırsan oyun da oynarsın
    her bi işini de görürsün
    9 ay snra bilgisayarından sıkılıncada bnm gibi o/c ye merak salarsın

al baba al, amd allllllll
  • bu konu her açıldığında bi lıyoruz ama sonra kapışıyoruz
    eğer oc ve cebini düşünüyosan cevabı sen de biliyosun
    advanced micro devices 4ever
  • hangisi hesabına gelirse o iyidir
  • ARKADAŞLAR BU AMD İLE İNTEL HALAMI TARTIŞILIYOR
    TARTIŞMANIN NE ANLAMI VAR TABİKİ AMD YAOOO
  • ama de den sasma bi kullan bağımlısı oluyorsun hatta rüyalarına bile giriyor
  • arkadaşım bende senin durumundaydım.intell kullanıyordum.sonra amd aldım.çok memnunum.kesinlikle tavsiye ediyorum.sadece birascık gürültülü
  • ıntel kullanıorum ama AMD
  • AMD NİN PCI*16 VE DDR2 KULLANAN ANA KARTI VARMI?AMD İÇİN SİSTEM ÖNERİSİ OLAN VARMI?BİRDE İYİ BİR KASA ÖNERİSİ OLAN.YAZARSANIZ SEVİNİRİM
  • ddr2 için endişelenmene gerek yok mevcut ddr en az 2 sene daha kullanılacak takma kafana.
    ayrıca ddr2 nin ekstra bi getirisi yok.ayrıca ddr amd64 ün entegre ram denetleyicisi sayesinde intelin dual çalışan ddr2 lerinden daha verimli çalışıyo.
    senin istediğin özellikte ve en azından 2 sene upgrade yapmadan kullanacağın bir sistem şöle olabilir.
    Amd64 3000+ 175$
    MSI K8N Platinum 169$
    Msı 6600gt PCI-e 235$
    1GB Twinmos DDR 400 150$
    17' Samsung 793Mb 145$
    120gb Western Sata 95$
    Aopen H600 Kasa 65$
    Microsoft Optical desktop 25$
    52*32*52 Asus CD-RW 27$
    toplam 1086$ + kdv
    bu fiyata toplayacağın intel sistemden çok daha performanslı olacağı kesin.ayrıca 64bit uygulamlarını kullanabilme şansına da sahip olacaksın.
  • Uyuyan canavarı dürtmeyin gene... Forumda kanlı bıçaklı savaşların yaşandığı günlerin üzerinden çookkk zaman geçmedi..
  • ses kartı gerkmiyor diymi.elimde asusdvd rw ve samsung sata 160 gb hardisk mevcut.monitörü lcd yapmak istiyorum ama bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.