Şimdi Ara

Intel mi? AMD mi? Yardım!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Biraz araştırdım doğrusu intel alacağım yorumlar vs intel işlemciye karar kıldım AMD için şuan için soru işaretleriyle dolu.
    Ekran kartı konusuna gelince Sapphire R9 380 NITRO Dual-X 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı işimi görür herhalde ?
  • Ekran kartı seçimin gayet iyi ancak biraz butçeni arttırıp asus al bence ama senin kararın nedenini de açıklıyım asus strix serisinin soğutması çok iyi ve 60 derecenin altında 0 db sahhipirede ise çok hafif ısınma sorunu var şu anda sahippire kullanıyorum bu arda butcen yeterse 4gb al artık 2 gb devri yavaş yavaş kapanıyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kraix kullanıcısına yanıt
    9590 a crosshair formula z gibi pahalı anakart şart piyasadaki her anakarta takamazsın fx8 in son oc lenmiş halidir 220tdp yüzünden anakart seçer.

oyun performansı ise i5 kadardır. Dolayısıyla intel tercih edeceksin.https://www.youtube.com/watch?v=JFqQdrs5wEU

tam bir bütçe yazarsan yardımcı olunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Eylül 2015; 20:26:30 >
  • Bütçen elveriyorsa tabiki 4790K almalısın dostum FX9590 oyun için alınacak bir işlemci değil düşünme bile.
  • Monitor almayacağım monitör olarak smart led tv kullanacağım 106 ekran.
    Monitör hariç 4.500 - 5000 TL max. bütçe var anlayacağınız bir canavar yaratmak istiyorum yardımlarınızla...
    Şu dolar 2.5 altına inse daha da iyi olacak
    Dolar inmez artık dahada çıkacak gibi görünüyor sistemi bir de diğer sitelerden toplayıp uygun olan yere bakabilirsin.

şöyle skylake bir sistem uygun olabilir

Tv de ghosting oluşabilir modeline göre bir kontrol edersin bu yüzden monitör payı da bırakıyorum

Ekran kartı r9 390 da olabilir seçimi sana kalmış bu ara dx 12 konusunda şöyle bir olay var Maxwell doesn't support Async Compute, at least not natively.

https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/3j1916/get_your_popcorn_ready_nv_gpus_do_not_support/

http://i.hizliresim.com/VL7o4P.png
     Intel mi? AMD mi? Yardım!!

buda sinerji den kasa 200r soğutucu hyper evo212
     Intel mi? AMD mi? Yardım!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Eylül 2015; 23:00:42 >

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Sağolasın dostum ilgin ve emeğin için bunu koydum bir kenara
    Hocam Tv monitörün yerini tutmaz haberin olsun iyi bir monitör Tv'den çok daha iyidir.
    TV ile olmaz bu işler.

Bu saatten sonra bu paraya DDR3 sistemde olmaz. Sana 1600 TL+ karlı bir sistem atayım, forumda alabileceğin en karlı tavsiye olacak.

İmzamdaki amazon rehberine gir liste orada.
    Naçizane tavsiyem Intel 4790K almanız yönünde. AMD'nin belirttiğiniz işlemcisi de gayet performanslıdır ama, güç tüketimi yük altında fazla bana kalırsa. Yoksa emin olun, şu an piyasadaki oyunlar için bu iki işlemci fazla bile. Ekran kartının gücü çok daha ön planda.

Belki DDR4 sistem de düşünebilirsiniz, hem geleceğe yönelik olur, sonrasında yeni nesile devam niteliğinde upgrade imkanı da doğacaktır. 4790'ı aynı jenerasyondan bir başka işlemciye yükseltmek çok da anlamlı olmayabilir. Ama DDR3 ile DDR4 sistemler arasında şu an için anormal bir fark beklemeyin, pratikte neredeyse aynı performansı sunacaklardır.

"Oyun konsolları dahi AMD'ye geçti" demişsiniz bir de, biraz alakasız bir yapıdan bahsediyoruz. Konsollardaki (PS4, XOne) işlemciler hızlandırılmış işlem birimi (APU) denen farklı bir sınıf oluşturuyor, yani tek bir işlemci üzerinde hem merkezi işlem birimi (CPU) hem de grafik işlem birimi (GPU) yer alıyor. Gerçi 4790K üzerinde de bir grafik işlem birimi mevcut mesela, ancak AMD'nin A10 sınıfı işlemcileri kadar performans vermesi mümkün değil. APU'nun amacı, harici ekran kartına gerek kalmayan bir dünya yaratmak :)) şaka bir yana, APU işlemciler çok ağır olmayan (render, teknik hesaplamalar, ses-müzik-stüdyo işleri vs) her tür günlük-mesleki işinizi görebilecek, harici bir ekran kartına sahip olmadığı halde alt-orta ve orta seviye oyun da oynatabilecek hafif ve az güç tüketen sistemler için mükemmeldir. Size yaramaz yani. Uygun olan, AMD alacaksanız eğer, FX serisinden şaşmamanız.

Hayırlı olsun şimdiden :)

• 4790k
  • milyonlarca kez tartışıldı bu konu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kraix

Herkese merhaba arkadaşlar sağlam bir OYUN PC toplayacağımda şu 2 işlemci arasında kararsız kaldım yardımcı olur musunuz?

Intel Core i7 4790K 4GHz 8MB Cache LGA 1150

Amd FX-9590 4.7GHz Soket AM3+

Sizce hangisini almalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

o kadar paran var ama araştıracak kafan yokmu ? 1 saatini ayırıp araştırsan cevabını çok kolay bulabilirsin. Sizin amacınız sistem toplamak değil insanlarla alay etmek. 10'larca yerli yabancı inceleme sitesi mevcut yahu insan açar bakar. Burda insanları birbirine düşürmek için ''amd vs intel'' diye konu açan kaçıncı troll bu. bir insanın gayesi bu kadar basit olabilirmi, bu kadar alçalabilirmi sorusuna cevap olarak doğmuşsunuz resmen.

bütçe varsa kesinlikle intel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    amdnin o işlşemcisi 200 watt çekmiyor muydu?bence intel.seni uzun süre götürü.ekran kartı değiştirisin sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: kraix

Herkese merhaba arkadaşlar sağlam bir OYUN PC toplayacağımda şu 2 işlemci arasında kararsız kaldım yardımcı olur musunuz?

Intel Core i7 4790K 4GHz 8MB Cache LGA 1150

Amd FX-9590 4.7GHz Soket AM3+

Sizce hangisini almalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşım bak ben de yeni sistem toplayacağım lakin kararsızım aslında kararsız değilim parasızım diyelim .

iki tane sistem yapacağım sana oku ikisininde güç tüketimini de yazacağım sadece ekran kartlları yok zira amd a serileri baya iyi bu konuda

ilk işlemci
    AMD FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB 220W 8 Çekirdek Su Soğutmalı İşlemci 987 tl

günlük 6 saat kullanım baz alınmıştır.

bir ayda çektiği elektrik 10.21 tl
    bir yılda çektiği elektrik 124.28 tl

ikinci işlemci
    Intel Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB Önbellek 140w İşlemci 1515 tl

bir ayda çektiği elektrik 6.52 tl
    bir yılda çektiği elektrik 79,39 tl

şimdi senin için sisteme diğer bileşenleride ekleyim bak

diğer sistem bileşenleri ortak kullnıldı

ekran kartı 7970 serisi 375 w

4*4 ram

1 ssd ve 1 hdd

1 optik sürücü

4 adet sistem fanı

intel işlemcili bilgisayarda

günlük 6 saat kullanım baz alınarak

total de 658 watt harcama ile

ayda 29.61 tl

yılda 360.25 tl

aynı şey amd işlemcide

ayda 32.67 tl

yılda 397.49 tl

birde 10 saatlik ölçüleri yazayım

amd için

ayda 54,45 tl
    yılda 662.48 tl

intel için

ayda 49,35 tl
    yılda 600.43 tl .

eğer sıcak ve nemli bir yerde yaşıyor isen benim yaz aylarında odanın sıcaklığı 34 yada 35 derce oluyorsa amd kesinlikle sana göre değil ki bu işin birde satış kısmı var amd ikinci el zordur .

ikisinin de amortisman bedelini hesaplarsan intelin kısa vade sana kazanımı fiyatını çıkartıyor o da eğer sıcak bir yerde isen
    yoksa ortalaması max 30 derece olan bir şehirde isen ki o zaman amd yi soğutursun işte o zaman yılda 62 tl fazla elektrik ödemeye değer .zira çok aman aman bir fark hissedilmiyor .

benim kararım ise para fazla yok yapacak birşey yok benim yaşadığım yerde amd 2 sene ye aynı performansla çalışmıyor nemden dolayı

bütün bunları göz önünde bulundur .

• AMD ekran kartı ve İşlemci kullanıcısıyım "PİŞMANIM"

• 1000 liraya bir arkadaş, sıfır garantili i7-6700k satıyordu. Eğer paran varsa git onu al.

• Render açısından çok daha üstün i7 4790K ve daha az güç tüketiyor. O.c yaparsan inanılmaz derecede yüksek performans vereceğinden emin ol.

• Birisi bir konuda yazmıştı.Aklıma geldikçe kendimi tutamıyorum.Hahhhaaa

Amtel : )))
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.